24 Οκτωβρίου 2014

Πως θα είναι το ΣΕΦ με υδροπλάνα; (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Διεκδικεί τη δημιουργία του μητροπολιτικού υδατοδρομίου Αττικής

Σε εκδήλωση ενδιαφέροντος στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση τμημάτων του ακινήτου « Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας» προχωρά η Hellenic Seaplanes διεκδικώντας την δημιουργία του μητροπολιτικού υδατοδρομίου Αττικής.
Η Hellenic Seaplanes πρωταγωνιστεί στο χώρο των αερομεταφορών με υδροπλάνα, σε λιμάνια και λίμνες σε όλη την Ελλάδα, και έχει ήδη ολοκληρώσει εσωτερικό διαγωνισμό για τον σχεδιασμό του μητροπολιτικού υδατοδρομίου με αρχιτεκτονικά γραφεία από την Ελλάδα και το Εξωτερικό οι προτάσεις των οποίων παρουσιάζονται στις φωτογραφίες και στο βίντεο που ακολουθούν.

Πρωταρχικός σκοπός της μελέτης σύμφωνα με την εταιρία για το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο της Αττικής είναι ο σχεδιασμός ενός υπερσύγχρονου αερολιμένα υψηλών προδιαγραφών και η αξιοποίηση των υποδομών του κτιρίου για τη δημιουργία εικοσιτετράωρης κοινωνικής δραστηριότητας με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό.

Ο Πρόεδρος της εταιρίας κ. Νικόλας Χαραλάμπους σε σχετική δήλωση του σημείωσε πως «Το μητροπολιτικό υδατοδρόμιο θα εδραιώσει το υδροπλάνο ως μεταφορικό μέσο, προσφέροντας έτσι σε έλληνες και ξένους μια ασφαλή και γρήγορη λύση δίνοντας τέλος στις πολύωρες, άβολες και αργές μετακινήσεις αλλά ταυτόχρονα και να βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς δίνοντας μια νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν που προσφέρει με νέες εναλλακτικές μορφές τουρισμού».