03 Νοεμβρίου 2016

BINTEO-Ο Άδωνις στα βήματα του Ρίγκαν και του Ρούσβελτ με "Viewpoint Commentary"

Μεταξύ 1967 και 1975 ο Ρ. Ρίγκαν ήταν κυβερνήτης της Καλιφόρνια. Προς το τέλος της θητείας του σκέφτηκε να κάνει αυτό που έκανε και ο Ρούσβελτ μεταξύ 1933 και 1944 όταν σε 30 ραδιοφωνικά του μηνύματα ("Fireside Chats") εξηγούσε στους αμερικάνους διάφορα θέματα από την οικονομική κρίση μέχρι και τον 2ο ΠΠ.

Μόνο που ο Ρίγκαν αποφάσισε να κάνει τα ραδιοφωνικά διαγγέλματα...
που μεταδίδονταν από 350 σταθμούς σε όλες τις ΗΠΑ, 5λεπτα και εβδομαδιαία (Viewpoint Commentary"), με αποτέλεσμα μεταξύ 1975 και 1979 (με ένα διάλειμμα το 1976 όταν και έχασε στην κούρσα για υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών από τον Φόρντ) να απευθυνθεί 235 φορές στους αμερικάνους, αναλύοντας μια φορά την εβδομάδα όλα τα θέματα της επικαιρότητας, από τις οικογενειακές αξίες μέχρι το πως λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα. Αυτό οδήγησε στο να κάνει ευρέως γνωστές τις θέσεις του και το 1980 να κερδίσει χαλαρά τις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων και την επόμενη χρονιά να εκλεγεί άνετα Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Την επαφή αυτή με τον κόσμο, ο Ρίγκαν (που παράλληλα είχε και εβδομαδιαία στήλη που δημοσιεύονταν σε 20 εφημερίδες) που ήταν ένας από τους μεγαλύτερους ρήτορες των ΗΠΑ, την ακολούθησε και όταν έγινε Πρόεδρος κανοντας 299 "Presidential Radio Addresses" που εκπέμπονταν κάθε Σάββατο με το πρώτο να το κάνει τον Απρίλιο του 1982 και το τελευταίο το 1989 με την αποχώρησή του από το Λευκό Οίκο

Την ίδια ιδέα αποφάσισε να εφαρμόσει και ο Άδωνις ξεκινώντας την 28η Οκτωβρίου με ένα βίντεο 5 λεπτών για το μύθο ότι η διαγραφή χρέους θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη.