13 Μαρτίου 2017

Αυτός είναι ο 30χρονος αστυνομικός που δολοφόνησε τον ταξιτζή στην Καστοριά-BINTEO-Η έξοδός του από το Δικαστικό Μέγαρο

Τα οικονομικά προβλήματα λόγω του πάθους του για τον τζόγο είναι ένα από τα σενάρια που εξετάζουν οι Aρχές προκειμένου να εντοπίσουν το κίνητρο που ώθησε τον 30χρονο αστυνομικό στην Καστοριά να δολοφονήσει τον 52χρονο οδηγό ταξί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το πάθος του 30χρονου για τον τζόγο προκύπτει και από τις μαρτυρίες των συναδέλφων του, ενώ εξετάζεται και αν σχετίζεται με την πίεση που θα μπορούσαν να του ασκούσαν οι οικονομικές υποχρεώσεις της καθημερινότητας.



Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, υπάρχουν αναφορές για ένα χρέος 10.000 ευρώ, ποσό το οποίο δεν δικαιολογεί μία απόφαση ληστείας, ούτε τη δολοφονία του 52χρονου οδηγού ταξί. Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το γεγονός αυτά τα προβλήματα να προέκυψαν ενώ ο 30χρονος ήταν ήδη πιεσμένος και να συντέλεσαν ώστε να προχωρήσει στην αδιανόητη πράξη της δολοφονίας του οδηγού ταξί.



Ο ίδιος ο δράστης κάνει λόγο για μία ληστεία που «στράβωσε», ένα σενάριο όμως που έχει αρκετά κενά. Από την άλλη, οι Αρχές δεν έχουν στη διάθεσή τους αρκετά στοιχεία που να οδηγούν σε κάποιο άλλο κίνητρο, οπότε εξετάζουν το σενάριο η δολοφονία να προέκυψε επειδή το θύμα με την αντίδρασή του αιφνιδίασε τον δράστη κατά τη διάρκεια της ληστείας.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν προκύπτει από πουθενά το ενδεχόμενο να γνωρίζονταν δράστης και θύμα (κάτι που έχει δηλώσει και ο αστυνομικός), οι Αρχές ωστόσο έχουν δώσει εντολή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να διαπιστωθεί αν είχαν μεταξύ τους κάποια επικοινωνία, με επικρατέστερο σενάριο σε αυτή την περίπτωση εκείνο των προσωπικών διαφορών που σχετίζονται με παράνομες ενέργειες.

Ομολόγησε ότι χρειαζόταν 200 ευρώ
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», ο δράστης ομολόγησε πως 200 ευρώ που χρειαζόταν τον οδήγησαν να μπει στο ταξί του 52χρονου, η αντίδραση του οποίου, όμως, τον πανικόβαλε, με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσει.

«Οταν μπήκα στο ταξί, δεν ήθελα να σκοτώσω. Να ληστέψω ήθελα. Διακόσια ευρώ χρειαζόμουν. Τον οδήγησα σε μία περιοχή που γνωρίζω και εκεί έβγαλα όπλο. Ο οδηγός αντέδρασε. Βγήκε από το αμάξι. Εγώ δεν περίμενα τέτοια αντίδραση και πανικοβλήθηκα. Οταν επιχείρησε να με χτυπήσει, τον πυροβόλησα πριν προλάβει να κάνει οτιδήποτε. Δεν γνώριζα τον οδηγό ταξί που σκότωσα. Ημουν πιεσμένος από την οικονομική μου κατάσταση. Ο μισθός δεν μου αρκούσε για να πληρώσω όλα όσα χρειαζόμουν», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Οταν πληροφορήθηκε από συναδέλφους του πως βρέθηκε δολοφονημένος ταξιτζής κοντά στο χωράφι του πατέρα του, ο 30χρονος έκλεισε το τηλέφωνο και πήγε στην περιοχή. Με ψυχραιμία ρωτούσε τι έχει συμβεί, ωστόσο το 45άρι πιστόλι του τον πρόδωσε, καθώς ήταν ο μόνος στην περιοχή με τέτοιο όπλο.

Με το συγκεκριμένο όπλο είχε πυροβολήσει τον Ιούλιο του 2014 τον Νίκο Μαζιώτη στο Μοναστηράκι, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του τελευταίου. Μιλώντας στον «Ελεύθερο Τύπο», συνάδελφοί του αναφέρουν πως δεν είχαν ακούσει να έχει οικονομικά προβλήματα.

«Είχε έρθει από την Αθήνα παρασημοφορημένος μετά τη σύλληψη Μαζιώτη. Φερόταν λίγο περίεργα και είχε κάποιες μικρές προστριβές με μερικούς συναδέλφους του. Πριν πάει στην ΟΠΚΕ είχε περάσει για λίγο και από τη Δίωξη Ναρκωτικών Καστοριάς. Είναι παντρεμένος και δεν είχαμε ακούσει ποτέ ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα», δήλωσαν.

Στον δράστη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοχρησία, με τον 30χρονο να ζητά προθεσμία για να απολογηθεί.

Η έξοδος του ειδικού φρουρού από το Δικαστικό Μέγαρο Καστοριάς

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αποχώρησε από το Δικαστικό Μέγαρο Καστοριάς ο 30χρονος ειδικός φρουρός που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο οδηγό ταξί. Δείτε τα πρώτα πλάνα από την αποχώρηση του από το Δικαστικό Μέγαρο Καστοριάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας kastorianiestia.gr, θα οδηγηθεί στις φυλακές των Γρεβενών.

Σημειώνεται παρόντες στα δικαστήρια ήταν και οι γονείς του αστυνομικού.



Πηγή βίντεο: svouranews.gr, kastorianiestia.gr