Τα 8 λάθη που στέρησαν την αυτοδυναμία από την Τερέζα Μέι

Tα λάθη και οι κωλοτούμπες της Τερέζα Μέι στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ευθύνονται για την πύρρειο νίκη της στις χθεσινές εκλογές. Η Μέι προκήρυξε εκλογές για να λάβει μία ισχυρή εντολή και να οδηγήσει τη χώρα εκτός της ευρωπαικής οικογένειας. Έπαιξε όμως κι έχασε για τους ακόλουθους οκτώ λόγους:


1.Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο βρετανικό έδαφος κατάφεραν σοβαρό πλήγμα στην δημοτικότητα της Τερέζα Μέι. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας πλήρωσε το τίμημα. Τα προληπτικά μέτρα των αρχών για τον εντοπισμό υπόπτων τρομοκρατών κρίθηκαν ανεπαρκή να αποτρέψουν την αιματοχυσία.    

2. Η κακή προεκλογική εκστρατεία του κόμματος των Συντηρητικών έδωσε "φτερά" στο κόμμα των Εργατικών του Τζέρεμι Κόρμπιν. Για παράδειγμα, η κωλοτούμπα της Τερέζα Μέι σχετικά με τον "φόρο άνοιας" έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο απογοητευτικό αποτέλεσμα των Τόρις. Η Μέι αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει δημόσια σε ότι αφορά μια από τις προεκλογικές της υποσχέσεις που προκάλεσαν τις πιο έντονες αντιδράσεις, αφού το σχέδιο της να αναγκαστούν οι ηλικιωμένοι πολίτες να πληρώνουν περισσότερα για κοινωνική πρόνοια, μείωσε κατά 50% το προβάδισμα που απολάμβανε το Συντηρητικό Κόμμα στις δημοσκοπήσεις μέσα σε λίγες ημέρες.

3. Οι Βρετανοί ήρθαν αντιμέτωποι με τη λιτότητα. Με τους Τόρις να βάζουν το θέμα του ελλείμματος στο τραπέζι χωρίς πλάνο.

4. Υπήρξαν υποστηρικτές της Μέι που τώρα της γύρισαν την πλάτη. Οι αντάρτες ήταν από την δεξαμενή των ψηφοφόρων που τάσσονται υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ.

5. Η Μέι είναι ηγέτης των Τόρις όχι όμως κατάλληλη για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Σύμφωνα με το "Politico", η Συντηρητική πρωθυπουργός αποδείχθηκε "λίγη". Οι κακές γλώσσες της προσάπτουν πως δεν ήταν αγωνίστρια στην προεκλογική εκστρατεία.

6. Ο μικρός αριθμός των συμβούλων που είχε γύρω της. Σε μεγάλα ζητήματα για τη χώρα, η Μέι ένιωθε πολλές φορές μοναξιά. Θα έπρεπε να έχει ανοίξει τον κύκλο της ενσωματώνοντας πρωτοκλασάτα στελέχη των Συντηρητικών έτσι ώστε να έχει περισσότερα "στηρίγματα" σε δύσκολες στιγμές.

7. Είχε κακή στρατηγική στην περιφέρεια. Ο προκάτοχός της, Ντέιβιντ Κάμερον, έδινε μεγάλη σημασία στην χρηματοδότηση έργων υποδομής με τη Μέι να μην έχει τι να πει πολλές φορές για το θέμα στα ΜΜΕ.

8. Ασκούσε συνεχώς κριτική στον πολιτικό της αντίπαλο,Τζέρεμι Κόρμπιν, χάνοντας την ουσία της εκστρατείας... Ήταν τόσες πολλές οι επικρίσεις που δέχτηκε ο ηγέτης των Εργατικών, που οι Βρετανοί κουράστηκαν να τις ακούν.

Mίνα Αγγελίνη
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
Τα 8 λάθη που στέρησαν την αυτοδυναμία από την Τερέζα Μέι Τα 8 λάθη που στέρησαν την αυτοδυναμία από την Τερέζα Μέι Reviewed by Dexi Extrem on 15:21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: