09 Ιουλίου 2017

ΗΛΙΘΙΟΙ! 10 τραυματίες στις ταυροδρομίες της Παμπλόνα [εικόνες]

Δέκα δρομείς τραυματίστηκαν χθες Σάββατο κατά τη δεύτερη ημέρα των ταυροδρομιών που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Παμπλόνα της Ισπανίας στο πλαίσιο του φεστιβάλ Σαν Φερμίν.

Πέντε Αμερικανοί, τρεις Ισπανοί και δύο Γάλλοι, όλοι τους άνδρες, οδηγήθηκαν στα επείγοντα περιστατικά αφού συμμετείχαν στη διάσημη ταυροδρομία, στη διάρκεια της οποίας κάθε χρόνο εκατοντάδες κόσμου τρέχει μπροστά από έξι ταύρους στους στενούς δρόμους της Παμπλόνα.

Συνολικά ο Ερυθρός Σταυρός ανακοίνωσε ότι έχει προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε 77 ανθρώπους στη διάρκεια του κυνηγιού του ταύρου, όμως για μικροτραυματισμούς.


Η χθεσινή ταυροδρομία διήρκεσε περισσότερο από το συνηθισμένο, δηλαδή έξι λεπτά αντί για τέσσερα καθώς ένας από τους ταύρους άρχισε να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Την Παρασκευή κατά την έναρξη του φεστιβάλ τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στο κυνήγι των ταύρων, μεταξύ αυτών ένας 46χρονος Ισπανός σοβαρά.


Το φεστιβάλ Σαν Φερμίν προσελκύει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο που θέλουν να παρακολουθήσουν ή να συμμετάσχουν στο κυνήγι των ταύρων.


Οι ταυροδρομίες ξεκινούν καθημερινά στις 08:00 (τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας) και διαρκούν τρία με πέντε λεπτά.

Συνολικά πραγματοποιούνται οκτώ στη διάρκεια του φεστιβάλ.

Οποιοσδήποτε είναι άνω των 18 ετών μπορεί να πάρει μέρος στην ταυροδρομία, αν και οι ισπανικές αρχές υπενθυμίζουν ότι οι τραυματισμοί είναι συχνοί και κάποιες φορές υπάρχουν και νεκροί, 15 από το 1911, με τον τελευταίο να έχει καταγραφεί το 2009.


Πέρυσι 87 άνθρωποι είχαν τραυματιστεί.