Η άτυπη συμφωνία μεταξύ των υπουργών για τις καλοκαιρινές αποδράσεις

Μπορεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να δήλωσε στο υπουργικό συμβούλιο, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τους εταίρους για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης τον περασμένο Ιούνιο, ότι η κυβέρνηση αυτό το καλοκαίρι δεν θα κάνει διακοπές, φαίνεται, ωστόσο, ότι και αυτή η κυβέρνηση δεν θα διαφοροποιηθεί από τον κανόνα της έστω και ολιγοήμερης απόδρασης για τα στελέχη της πέριξ του Δεκαπενταύγουστου.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, φαίνεται να έχει διαμορφωθεί μια άτυπη συμφωνία μεταξύ των υπουργών και κάποιοι από αυτούς θα απουσιάσουν για διακοπές από σήμερα μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ενώ κάποιοι άλλοι θα αποδράσουν την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας και το στενό πρωθυπουργικό επιτελείο θα συνεχίσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες έναν κύκλο συσκέψεων προκειμένου να δρομολογηθούν εκείνες οι κινήσεις που θα επιτρέψουν στην κυβέρνηση να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να διαμορφώνει την ατζέντα της πολιτικής επικαιρότητας εφεξής. Στα χέρια του πρωθυπουργού βρίσκονται και εισηγήσεις για άμεσο ανασχηματισμό, τις οποίες ο κ. Τσίπρας δεν έχει απορρίψει, με το σκεπτικό ότι η ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος στο μέσον περίπου της τετραετίας και με το μήνυμα που προκρίνεται να είναι η έναρξη μιας νέας πορείας για τη χώρα, αυτή της οριστικής εξόδου από τα μνημόνια, θα μπορούσε να λειτουργήσει ενισχυτικά στην προσπάθεια ανάταξης των δημοσκοπικών επιδόσεων της κυβέρνησης.
Η άτυπη συμφωνία μεταξύ των υπουργών για τις καλοκαιρινές αποδράσεις Η άτυπη συμφωνία μεταξύ των υπουργών για τις καλοκαιρινές αποδράσεις Reviewed by Dexi Extrem on 8/05/2017 08:14:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: