12 Σεπτεμβρίου 2017

Το DNA του ΣΥΡΙΖΑ έχει όνομα... Καρανίκας

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Λένε πως κάθε θαύμα κρατάει τρεις μέρες, με το μεγάλο να διαρκεί τέσσερις.

Στην περίπτωση της κυβερνητικής παρουσίας στη ΔΕΘ, το «θαύμα» της στροφής προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις που «καταγράφηκε» στη Θεσσαλονίκη δεν κράτησε ούτε 20 ώρες. Η απόφαση της Eldorado Gold να παγώσει την επένδυση στις Σκουριές διέλυσε την όποια «επικοινωνιακή» δυναμική είχε αποκτήσει η εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τον τομέα της προσέλκυσης επενδυτών.


Αυτό είναι το συμπέρασμα που βγάζουν τα στελέχη της Πειραιώς, στην  οποία δεν αφήνουν ασχολίαστη την ανάρτηση στο τουίτερ του στενού συνεργάτη  του πρωθυπουργού Νίκου Καρανίκα: «Η el dorado έκανε αυτό που μπορεί. Μόλυνση, καταστροφή του δάσους, διάλυση ανθρώπινων σχέσεων, εξαγορά συνειδήσεων.

Η τοπική κοινωνία σήμερα πρέπει να βγει στον δρόμο... της αποχώρησης αυτής της εταιρίας και αυτού του «έργου» και να στηρίξει της έξοδο της από την χώρα μας, ώστε να γίνει πραγματικότητα η απειλή της. Στα τσακιδια el dorado και να μην στεριώσεις πουθενά» ήταν η ανάρτηση του κ. Καρανίκα που πυροδότησε σειρά αντιδράσεων. «Το DNA του ΣΥΡΙΖΑ έχει ονοματεπώνυμο: Νίκος Καρανίκας. Λέει όσα πραγματικά πιστεύει το κυβερνών κόμμα. Αυτή είναι η πραγματική φιλοσοφία του.

Ο κ. Καρανίκας είναι ο γνήσιος εκφραστής των απόψεων της Κουμουνδούρου» αναφέρει στο liberal.gr στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, που συμπληρώνει με νόημα ότι τα «όσα πρεσβεύσει ο πρωθυπουργός αποτελούν απλές μεταλλάξεις».

Μερικές μόλις ώρες αργότερα ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ  Χρήστος Καραγιαννίδης, σχολιάζοντας την απόφαση της εταιρείας El Dorado Gold να αναστείλει τις επενδύσεις της στη χώρα μας κινήθηκε στην ίδια γραμμή με τον σύμβουλο στρατηγικής του πρωθυπουργού. Με μεγάλη δόση ειρωνείας ο κ. Καραγιαννίδης έγραψε ειρωνικό τόνο στο Facebook: «Στάσου! Μύγδαλα! Που πας ελντοράντο?!».

Τελικά ποιος εκφράζει το κυβερνών κόμμα; O κ. Τσίπρας ή ο κ.Καρανίκας και ο κ. Καραγιαννίδης; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ ή κατά των επενδύσεων; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που προσπαθούν να απαντήσουν στην ΝΔ με στενούς συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιμένουν ότι «όπως φάνηκε στη ΔΕΘ, κανείς στο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να προβλέψει ποιο κοστούμι θα φοράει την επόμενη μέρα ο κ. Τσίπρας». Για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοναδικός στόχος και σκοπός του Μεγάρου Μαξίμου και του κ. Τσίπρα προσωπικά είναι η παραμονή στην εξουσία, για την οποία θα κάνουν τα πάντα.

«Τη μια μέρα φοράει το μπερέ του επαναστάτη, την άλλη το ζιβάγκο του σοσιαλιστή και την επομένη το κοστούμι του διαχειριστή επενδύσεων» είχε πει την περασμένη εβδομάδα ο εκπρόσωπος της ΝΔ αποτυπώνοντας ανάγλυφα την άποψη που έχουν στην Πειραιώς για την τακτική του κ. Τσίπρα.

Την ώρα λοιπόν που ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με την ΝΔ, αλλάζει τα κοστούμια με περισσή ευκολία, πολλά δείχνουν να είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αδυνατούν να προλάβουν τις μεταμορφώσεις του Μεγάρου Μαξίμου. Τυχαίο ή μήπως μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ να πλασαριστεί πως είναι «και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»; Κανείς δεν μπορεί να είναι απόλυτος βέβαιος για την απάντηση. Όποια όμως και αν είναι η απάντηση, ένα είναι βέβαιο. Το vertigo είναι μεγάλο και ζαλίζει...

http://www.liberal.gr/arthro/164933/politiki/2017/to-DNA-tou-syriza-echei-onoma-karanikas.html