24 Οκτωβρίου 2017

Αυγενάκης: Ουδέποτε είπα "γιαλαντζί λαϊκιστή" τον Σαμαρά, αντιθέτως προβάλω το έργο του

Για να ξαναθυμίσουμε κάτι: Εγώ δημοσιογράφος δεν είμαι, ούτε βγάζω ειδήσεις... εγώ σχολιάζω ότι βλέπω γραμμένο και δεν μ' αρέσει (μέχρι κι ο Άδωνις την ακούει κάθε φορά που μας ζαλίζει με Χατζηνικολάου!) ή προβάλω ότι μ' αρέσει.... και αυτό που σχολίασα εδώ είναι δημοσίευμα γνωστού ΜΜΕ της Κρήτης (το οποίο σβήστηκε).... εφόσον ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ το άρθρο, ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ και τα σχόλια... Τόσο απλά και χωρίς παρεξήγηση γιατί δε νομίζω να θέλετε να σας βαράμε μόνο παλαμάκια ;)

Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμά σας, σας ενημερώνω ότι τα όσα αναφέρονται ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Έχω υπερασπιστεί και συνεχίζω να υπερασπίζομαι αδιαλείπτως το έργο της «Κυβέρνησης Σαμαρά». Αυτή η στάση μου προκύπτει από βαθιά πίστη ότι τελικά άφησε θετικό αποτύπωμα στην χώρα μας. Την άποψη αυτή ενστερνίζεται και μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Όλα τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνουν ότι εάν είχε συνεχίσει το έργο της, τα πράγματα για τη χώρα θα ήταν πολύ διαφορετικά σήμερα.

Τη θέση αυτή έχω επαναλάβει με σταθερότητα σε δεκάδες δημόσιες τοποθετήσεις μου σε κεντρικά και τοπικά Μ.Μ.Ε., αλλά και σε συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Την ίδια άποψη συνεχίζω να έχω ακόμη και σήμερα.

Ακόμη και στη δίωρη συνέντευξη που παραχώρησα στην ΚρήτηTV, στην εκπομπή «Αντιθέσεις» με το δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη, την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017, υπερασπίστηκα πολλές φορές το έργο της Κυβέρνησης της ΝΔ την περίοδο εκείνη, παρουσιάζοντας και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ στα οποία φαίνεται ότι η τότε Κυβέρνηση ανέλαβε με -9.1% ύφεση και παρέδωσε με +0.7% ανάπτυξη, ενώ η «Κυβέρνηση Τσίπρα» ανέλαβε με +0.7% ανάπτυξη και δυόμισι χρόνια μετά έχει οδηγήσει την οικονομία με ύφεση -0.2%, με μέτρα 14,7 δις και 2 επιπλέον μνημόνια, με 27 νέους φόρους για το 2017 και 1,9 δις φόρους για το 2018.

Τιμώ και αναγνωρίζω το έργο του πρ. Προέδρου και πρ. Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά. Άλλωστε, αυτό το έργο υπερασπιστήκαμε όλοι την δύσκολη εκείνη περίοδο απέναντι στις αντιμνημονιακές «σειρήνες». Και θυμίζω ότι το έργο αυτό ανακόπηκε βίαια από τον πολιτικό εκβιασμό του κ. Τσίπρα.

Είναι προφανές ότι η επίκληση -αποσπασματικά- μερών της συνέντευξης δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα των λεγομένων μου.

Υ.Γ.: Παρακαλώ, όπως δημοσιεύσετε την επιστολή μου.

Υ.Γ.2: Επισυνάπτω μερικά tweets σχετικά με το θέμα, με αφορμή τη συνέντευξή μου.


Με εκτίμηση,

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης
Γραμματέας ΠΕ Νέας Δημοκρατίας – Βουλευτής Ν. Ηρακλείου