22 Ιανουαρίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ-ΚΛΑΜΑ! Άπλυτοι που έδειραν 15χρονες κλαψουρίζουν επειδή ΠΑΟΚτσήδες τους έκαψαν την κατάληψη και τους έδειραν στην Καμάρα

Για όσους δεν κατάλαβαν, χθες οι άπλυτοι της Θεσσαλονίκης βίωσαν στο πετσί τους αυτά που κάνουν χρόνια στην Αθήνα. Τιμωρός τους αποδείχθηκαν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ οι οποίοι:

1. Περιφρούρησαν την εκδήλωση στην αρχή της Ναυαρίνου ξυλοφορτώνοντας τους άπλυτους όταν...
αποπειράθηκαν να πλησιάσουν προς την συγκέντρωση σύμφωνα με τις εντολές του ΣΥΡΙΖΑ

2. Τους έκαψαν την κατάληψη Libertatia

Δείτε τι γράφουν οι άπλυτοι στο indymedia οι οποίοι έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους αφού και οι δύο επιθέσεις έγιναν από ΠΑΟΚτσήδες, την πρώτη φορά με πέτρες και τη δεύτερη επέστρεψαν με μολότοφ όπως έχουν μάθει από τους αναρχικούς. Οι ακροδεξιοί του συλλόγου "δεσμοί Ελλήνων" (που κατηγορούν οι άπλυτοι) όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο περνούσαν τυχαία εκείνη την ώρα από το σημείο και φαίνεται να προσπαρνάνε το κτήριο χωρίς να ασχολούνται καν ενώ οι μολότοφ έχουν πέσει ήδη και το κτήριο καίγεται:

Οσον αφορα λοιπον τις δυο επιθεσεις που πραγματοποιηθηκαν σημερα:

1) Για την επιθεση στο Σχολειο: ειναι οπαδοι του ΠΑΟΚ που ξεκινησαν μαζικα να προσεγγισουν το λευκο πυργο απο τα ανατολικα. Αν ανηκουν στον συγκεκριμενο συνδεσμο [ΔΕ: Προηγουμένως οι ηλίθιοι συζητούσαν για το σύνδεσμο ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ] δεν το γνωριζω, μπορει να ειναι κι απο αλλο συνδεσμο. Εμφανή διακριτικα του ΠΑΟΚ ειχαν ελαχιστοι (εναν-δυο ειδα εγω)

2) Η πρωτη επιθεση στην Libertatia νωριτερα, πριν τον ολοσχερη εμπρησμο, πραγματοποιηθηκε απο την προσυγκεντρωση των "δεσμοι ελληνων" [ΔΕ: Στις 14:15]

3) Οταν οι δευτεροι προσεγγισαν το λευκο πυργο, ηδη υπηρχε αλλο γκρουπ (κατα πασα πιθανοτητα με οπαδους του ΠΑΟΚ) που επιτεθηκε στην καμαρα. Αργοτερα, το δευτερο γκρουπ (αυτο του καλεσματος των "δεσμοι ελληνων") προσπαθησε επισης να προσεγγισει την καμαρα. Οι πρωτοι κινηθηκαν απο ναυαρινου για να φτασουν στη συγκεντρωση, οι δευτεροι περιοριστηκαν στην Αγγελακη απο μπατσους! Μιλαμε για δυο γκρουπ που ως εκεινη την ωρα εδρασαν ανεξαρτητα.

4) Μολις εληξαν τα σκηνικα στην καμαρα, ξεκινησε γκρουπ 100-150 ατομων προς την libertatia [ΔΕ: Η 2η επίθεση έγινε στις 15:15]. Επι της Στρατου φωναχτηκε συνθημα του ΠΑΟΚ ενω επισης υπηρχαν διακριτικα οπαδων. Δεν μπορουμε να γνωριζουμε βεβαια αν υπηρχαν μονο φασιστοχουλιγκανς του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμενο γκρουπ. Οι ιδιοι προσπαθησαν να ξαναπανε στο σχολειο αλλα τελικα κατεληξαν στην παραλια οπου και διαλυθηκαν! Μαλλον πηρανε εντολη απο τους μπατσους που τους συνοδευαν διακριτικα ηδη απο την περιπτωση της libertatia.

Τις επομενες ωρες ελπιζουμε να ξεκαθαρισει το τοπιο... Να ξερουμε ποιους εχουν να αντιμετωπιζουν οι συντροφοι στη θεσσαλονικη

Δείτε και το βίντεο της ΕΡΤ3 με τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia (το κτήριο ανήκει στην εκκλησία) των άπλυτων


Κατάληψη Libertatia: Ο εμπρησμός ήταν εγκληματική ενέργεια, θα μπορούσε να έχει νεκρούς

Ως «εγκληματική ενέργεια, που θα μπορούσε να έχει και τραγικό απολογισμό, δηλαδή νεκρούς» χαρακτηρίζεται ο εμπρησμός του διατηρητέου κτιρίου επί της Λεωφόρου Στρατού σε ανακοίνωση της κατάληψης Libertatia που στεγαζόταν στον χώρο.

Η εμπρηστική ενέργεια πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου για το «Μακεοδνικό», ενώ στην ανακοίνωση καταγγέλλεται η στάση της αστυνομίας, γιατί «καθόλη τη διάρκεια της επίθεσης έξω από την κατάληψη βρίσκονταν τόσο ασφαλίτες όσο και κλούβα των ΜΑΤ σταθμευμένη παραδίπλα, οι οποίοι και κάλυπταν την επίθεση χωρίς να παρέμβουν».

«Ας μην ξεγελιέται ο κόσμος: οι επιθέσεις αυτές και ο εμπρησμός του κτιρίου δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την "κάλυψη" του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Εκεί πήγαιναν και από εκεί γυρνούσαν. Όλες οι ακροδεξιές και νεοναζιστικές ομάδες καλούσαν εκεί, αλλά κανείς δεν νοιάστηκε για το γεγονός αυτό, προσφέροντάς τους κοινωνική νομιμοποίηση και δημόσιο χώρο για να εκφραστούν και να δράσουν» τονίζεται σχετικά.

Τέλος, στην ανακοίνωση καλείται ο κόσμος να συμμετέχει σε συγκέντρωση και πορεία, σήμερα στις 6 το απόγευμα, έξω από την κατάληψη Libertatia "για να μη μείνουν αναπάντητες οι φασιστικές επιθέσεις".

Ανακοίνωση για τα γεγονότα έβγαλε και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης σημειώνοντας ότι «η επίθεση στον ΕΚΧ Σχολείο και ο εμπρησμός της κατάληψης LIBERTATIA αποτελούν δολοφονικές πράξεις φασιστικού μίσους με παρακρατικά χαρακτηριστικά που επιδιώκουν να σπείρουν το φόβο». «Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης επιμένουμε και θα επιμείνουμε μέχρι τέλος σε μια συμφιλιωτική διαδικασία μεταξύ των λαών των Βαλκανίων και όλης της Ευρώπης. Σε κάθε εθνικιστική φωνή, σε κάθε ακροδεξιά πράξη βίας θα αντιπαραβάλλουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, τη διασφάλιση της ειρήνης. Διεκδικούμε μια κοινή λύση που θα σέβεται την ιστορία ως επιστημονικά τεκμηριωμένη πραγματικότητα και θα διασφαλίζει σχέσεις φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και των γειτονικών χωρών» καταλήγει η ανακοίνωση.