25 Ιουλίου 2018

ΒΙΝΤΕΟ-Η Ελλάδα μετρά νεκρούς και ο Παπαχριστόπουλος πίνει μπύρες

Προκλητική επίδειξη αναισθησίας και ανευθυνότητας από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των ΑΝΕΛ εν μέσω εθνικού πένθους – Προ των ευθυνών τους Τσίπρας και Καμμένος

Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί τους νεκρούς της Αττικής και τους χαμένους κόπους χιλιάδων Ελλήνων πολιτιών, μια ακόμη επίδειξη προκλητικής αναισθησίας από έναν κορυφαίο πολιτικό παράγοντα της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έρχεται να υπενθυμίσει όχι μόνο την θεσμική ανευθυνότητα, αλλά και την επικίνδυνη... ελαφρότητα αυτού του συνονθυλεύματος που κυβερνά τη χώρα.

Ο λόγος για τον περιβόητο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Καμμένου, Θανάση Παπαχριστόπουλο. Αυτόν τον λαλίστατο κατά τ’ άλλα πολιτικό... ογκόλιθο, ο οποίος όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο που παρουσιάζουν σήμερα τα parapolitika.gr, έκρινε πως το καθήκον του ως βουλευτή αυτές τις τραγικές στιγμές δεν ήταν να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που υποφέρουν ή έστω στις κοινοβουλευτικές επάλξεις, αλλά σ’ ένα από τα πιο in αθηναϊκά στέκια.


Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ κι ενώ ο κατάλογος των νεκρών αυξανόταν δραματικά, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ στην Β’ Αθήνας εθεάθη στο κυριλάτο Balhtazar, όπου με θηλυκή συντροφιά απολάμβανε αμέριμνος την μπύρα του, λες κι επρόκειτο μια... συνηθισμένη καλοκαιρινή νύχτα, απ’ αυτές που προτιμά για τις κρασοκατανύξεις με τις παρέες του.

Έπινε και απολάμβανε μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες τη μουσική με τη συνοδό του, δείχνοντας να μην έχει αντιληφθεί τι έχει συμβεί και πώς θα πρέπει να συμπεριφερθεί ο ίδιος ως κεντρικό κοινβουλευτικό στέλεχος.

Το χειρότερο είναι ότι ο εν λόγω κύριος, θα μπορούσε -αν φυσικά τολμούσε όπως και το σύνολο της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο την οργή των πυρόπληκτων- να κλαίει με την ίδια άνεση την επομένη, πάνω από τα αποκαΐδια και τα απανθρακωμένα πτώματα τη Δυτικής Αττικής.


Αναμφίβολα, αποτελεί όχι μόνο ευθεία πρόκληση, αλλά και ασέβεια απέναντι στους νεκρούς, τους αγνοούμενους και τους άστεγους της φονικής πυρκαγιάς, η εικόνα ενός κυβερνητικού βουλευτή να απολαμβάνει ανερυθρίαστα, εμφανώς ευδιάθετος και χαλαρός και χωρίς ίχνος ντροπής το ποτό του σε κυριλέ μπαρ-εστιατόριο, την στιγμή που ο πρωθυπουργός κήρυξε την χώρα σε τριήμερο πένθος.

Πολλώ δε μάλλον, όταν πρόκειται για τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο ενός εκ των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, ο οποίος μάλιστα φλερτάρει ανοικτά με τον ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας σε κάθε ευκαιρία την ικανοποίησή του για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ στις Πρέσπες.


Ήταν άλλωστε ο ίδιος άνθρωπος, που λίγες μόλις εβδομάδες πριν, σε ένα ελεεινό ρεσιτάλ καταπάτησης της διάκρισης των εξουσιών, μιλούσε από το βήμα της Βουλής εν είδει εισαγγελέα και έσπευδε αυθαίρετα να αποδώσει κατηγορίες εις βάρος προσώπων μη αρεστών στην κυβέρνηση (και όχι μόνο πολιτικών), προχωρώντας σ’ ένα απίστευτο κρεσέντο καταπάτησης της αρχής διάκρισης των εξουσιών.

Τα ερωτήματα που τίθενται πλέον έναι σαφή.

Αλήθεια, τι θα γινόταν σήμερα αν αντί για τον Παπαχριστόπουλο,ο φωτογραφικός φακός έπιανε επ’ αυτοφώρω να τα πίνει εν μέσω εθνικού πένθους έναν βουλευτή της ΝΔ;

Άραγε οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος θα ανεχθούν τη χθεσινοβραδινή αθλιότητα του βουλευτή των ΑΝΕΛ, ο οποίος τις δραματικές ώρες που οι αρχές και πάνω απ’ όλα γονείς, παιδιά, συγγενείς και φίλοι μετρούσαν χαμένες ψυχές, εκείνος έπινε την μπυρίτσα του στο λατρεμένο στέκι της αθηναϊκής υψηλής κοινωνίας;


Πόσα ακόμη παραδείγματα Παπαχριστόπουλου και Κωνσταντινέα (ο οποίος εθεθάθη να τα πίνει στην Πάολα εν μέσω ενός άλλου εθνικού πένθους, εκείνου για τις πλημμύρες στην Μάνδρα και λίγες ώρες αργότερα, εμφανώς επηρασμένος από το ξενύχτι και το ποτό καθύβριζε σε τηλεοπτική εκπομπή αδιακρίτως την δήμαρχο της περιοχής) θα προστατεύει το δίδυμο των κυβερνητικών εταίρων για να μην θέσει σε κίνδυνο την ομαλή παραμονή του στην εξουσία;

Και τελικά κάτω από πόσους τόνους στάχτης, λασπόνερων και συμπεριφορών που πληγώνουν την δημοκρατία και το λαϊκό αίσθημα θα θαφτεί ο μύθος του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς;



Πηγή: https://www.parapolitika.gr/article/ellada-metra-nekrous-ke-papachristopoulos-pini-mpires-picsvids