27 Μαΐου 2008

«Μέγα σκάνδαλο υποκλοπών στη DT...μάλλον ακυρώνεται η αγορά του ΟΤΕ λόγω του ιλιγγιώδους προστίμου των 250.000€ που μπορεί να τους επιβληθεί...»

Συνεχίζεται η προπαγάνδα γύρω από τον ΟΤΕ, την DT και τους . Παραπληροφόρηση χωρίς έλεος. Αυτή τη φορά πρόκειται για εύκολη δουλειά μιας και τα γεγονότα αφορούν άλλη χώρα και είναι δύσκολο ο μέσος πολίτης να διασταυρώσει ότι του πασάρουν...

Ας δούμε λοιπόν στο παράδειγμα της «Ελευθεροτυπίας» τι έγραψαν όλες οι φυλλάδες και τι είπαν τα κανάλια, χθες:

«Άκουγαν» τα στελέχη τους και τους δημοσιογράφους!» είναι ο τίτλος του σχολίου στην ηλεκτρονική έκδοση, ενώ στην έντυπη γίνεται λόγος για «συνεταίρο-κοριό», και «παρακολούθηση».

«Οι Γερμανοί (ξανα)έρχονται, αυτή τη φορά με τους κοριούς τους, ως στρατηγικοί επενδυτές στον ΟΤΕ με πρόσφατα «παράσημα» στην κατασκοπία και στις υποκλοπές!
...
Το περιοδικό «Spiegel» που κυκλοφορεί σήμερα αποκαλύπτει ότι: «Η Deutsche Telekom επί χρόνια κατασκόπευε συστηματικά μέλη του εποπτικού της συμβουλίου, δικούς της manager και δημοσιογράφους που κάλυπταν το σχετικό ρεπορτάζ».
...
Στο γερμανικό περιοδικό, που θα κυκλοφορήσει σήμερα, αναφέρονται τα εξής: Η Deutsche Telekom βρίσκεται στο επίκεντρο ενός απίστευτου σκανδάλου κατασκοπίας (spah) και υποκλοπών. Η εταιρεία, προκειμένου να ανιχνεύσει από πού γίνονταν «διαρροές» πληροφοριών από το εσωτερικό της (προεδρείο ή μέλη του εποπτικού συμβουλίου της), είχε «συλλέξει» και «εξετάσει» δεδομένα τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, για περίοδο μεγαλύτερη του ενός έτους.
...
Η Deutsche Telekom δίστασε και προσέλαβε μια εταιρεία συμβούλων από το Βερολίνο, στην οποία ανέθεσε να «επεξεργαστεί» τα «δεδομένα» αυτά, αντιπαραβάλλοντάς τα με τηλεφωνικούς αριθμούς δημοσιογράφων. Έτσι θα βρίσκονταν οι διαρροείς πληροφοριών προς δημοσιογράφους...

Το «Spiegel» εμφανίζει ένα καυτό ντοκουμέντο που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Ένα φαξ της εταιρείας συμβούλων, πριν από μερικές εβδομάδες, ήταν αυτό που προκάλεσε τις πρώτες εσωτερικές έρευνες στην D.T. και το οποίο αναφέρει:

«Ο στόχος των ενεργειών κατασκοπίας (spah) με τον κωδικό "Clipper, rheingold" και μερικά άλλα "δευτερεύοντα project" ήταν η "επεξεργασία" μερικών εκατοντάδων χιλιάδων (πακέτων) δεδομένων, σταθερής και κινητής τηλεφωνίας. Τα "δεδομένα" αυτά είναι των πιο σημαντικών Γερμανών δημοσιογράφων, οι οποίοι δημοσίευαν πληροφορίες για την D.T., καθώς και των "επαφών" τους από το εσωτερικό της εταιρείας».

Μετά τη διαρροή του fax αυτού αλλά και την πρώτη εξέτασή του, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Telekom, Ρενέ Ομπερμαν, αποφάσισε να παραδώσει τα καυτά δεδομένα των υποκλοπών στην Εισαγγελία της Βόννης. Έσπευσε δε το Σάββατο να επιβεβαιώσει την αποκάλυψη του «Spiegel», αμέσως μόλις προαναγγέλθηκε από την ηλεκτρονική έκδοσή του.

Η Deutsche Telekom τώρα αποδίδει ευθύνες για τις υποκλοπές στη διοίκηση που θήτευσε την περίοδο του 2005 και του 2006, ενώ η Εισαγγελία της Βόννης εξετάζει τα στοιχεία για να καταλήξει αν θα πραγματοποιήσει προκαταρκτική ποινική έρευνα.

Η εταιρεία βεβαιώνει ότι παρέδωσε τους φακέλους κατασκοπίας, κατά στελεχών της και κατά δημοσιογράφων, στις αρχές, όμως αποφεύγει να πάρει δημόσια θέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Deutsche Telekom ενημέρωσε σχετικά με την υπόθεση την Καγκελαρία, τον ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών και μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου της. Ο δε Ρενέ Ομπερμαν δήλωσε «βαθύτατα συγκλονισμένος», χαρακτήρισε την υπόθεση «πολύ σοβαρή» και γνωστοποίησε ότι εκτός της Εισαγγελίας ανατέθηκε η διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας σε δικηγορικό γραφείο της Κολωνίας, με την υπόδειξη του Εποπτικού Συμβουλίου.»

Εδώ τελειώνει και το ρεπορτάζ, το οποίο περιέχει ψεύδη και είναι γραμμένο έτσι ώστε να παραπληροφορεί:

1. Δεν αποσαφηνίζει ότι το φαξ από το οποίο αποκαλύφθηκε το γεγονός ΕΣΤΑΛΕΙ ΣΤΗΝ DEUTSCHE TELEKOM από το διευθυντή της εταιρίας που επεξεργάστηκε τα στοιχεία και προσπάθησε να βρει τα «παπαγαλάκια» που δρούσαν μέσα στην εταιρία, ο οποίος ζητούσε να πληρωθεί για τις «υπηρεσίες του». Άρα αν οι «παρακολουθήσεις», οι «κοριοί» και τα λοιπά φαιδρά ήταν επιλογή της εταιρίας, τι το φυσιολογικότερο ο Big Brother DT να πληρώσει το γραφείο που έκανε τη «βρομοδουλειά» και να μην πάρει κανένας πρέφα τι παίχτηκε...άρα ότι «παρακολούθηση» έγινε το 2005, έγινε με πρωτοβουλία κάποιου, σίγουρα υψηλά ιστάμενου, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν επιλογή-απόφαση της DT.

2. To «Spiegel» δεν γράφει ότι
«Η Deutsche Telekom επί ΧΡΟΝΙΑ κατασκόπευε συστηματικά μέλη του εποπτικού της συμβουλίου...» όπως λέει η «Ε», αλλά ότι «Η Deutsche Telekom επί ΜΗΝΕΣ κατασκόπευε συστηματικά μέλη του εποπτικού της συμβουλίου...». Εντάξει και για μια μέρα απαράδεκτο είναι αλλά άλλες εντυπώσεις δημιουργούνται όταν μιλάς για χρόνια και άλλες όταν μιλάς για μήνες...

3. Το σημαντικότερο είναι ότι πουθενά στο κείμενο δεν αναφέρεται ότι

Η ΙΔΙΑ Η DEUTSCHE TELEKOM ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙ ΤΟ ΦΑΞ ΑΠΟ ΤΟ «SPIEGEL»

σε χρόνο που κανένας δεν ήξερε τίποτα. Αυτό δεν λέει τίποτα; Δεν αλλάζει τις εντυπώσεις; Δεν δείχνει ότι η DT σαν εταιρία, δεν δέχεται τέτοιες πρακτικές;

Λοιπόν οι πραγματική ιστορία όπως πχ. περιγράφεται από αριστερή εφημερίδα, την Süddeutsche Zeitung, είναι η εξής:

Το 2004 και το 2005, διάφορες συζητήσεις του ΔΣ και του Εποπτικού Συμβουλίου (είναι ένα όργανο που επιβλέπει το ΔΣ τον Πρόεδρο και το Διευθύνοντα Σύμβουλο, στο οποίο συνήθως είναι άτομα άσχετα με την εταιρία, σημαντικές προσωπικότητες, που εγκρίνουν το γενικό σχεδιασμό) βγήκαν μερικές μέρες μετά στον τύπο. Έτσι συζητήσεις για απολύσεις εργαζομένων, για τον σχεδιασμό για την περίοδο 2006-2008 (τον Ιανουάριο του 2005 δημοσιεύτηκε σε εφημερίδα ο σχεδιασμός με τόση ακρίβεια που πχ. αναφερόταν τι μέρισμα θα έδινε η DT στους μετόχους της το 2007...), για τη δημιουργία δικτύου VDSL (δίκτυο με 100Mbit Download και 100Mbit Upload...κάτι σαν την Tellas του Τέλη...γαμώ την καταδίκη μου), απόλυση του προηγούμενου Προέδρου κ.ά.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση η Διοίκηση αποφάσισε να αναθέσει στο τμήμα ασφαλείας της εταιρίας να βρει σε ποιόν οφείλονται οι διαρροές. Στα έγγραφα μπήκαν υδατογραφήματα, για κάθε σημαντικό έγγραφο υπήρχε μία λίστα όπου εγγράφονταν όσοι το διάβαζαν ή είχαν γνώση, κυκλοφόρησαν δήθεν απόρρητα έγγραφα, κυκλοφόρησαν έγγραφα που περιείχαν λάθη και τέλος έβαλαν ανθρώπους του τμήματος ασφαλείας να κάνουν τους γραφιάδες σε διάφορες διευθύνσεις. Αποτέλεσμα δεν υπήρξε και οι διαρροές συνεχίστηκαν μέχρι το 2006, όπου από κάποιο σημείο και πέρα μειώθηκαν.

Το 2005 που δεν μπορούσε να υπάρξει μυστικό μέσα στην εταιρία κάποιος, σίγουρα υψηλά ιστάμενος, ανέθεσε σε γραφείο του Βερολίνου να βρει σε ποιόν οφείλονται οι διαρροές. Για να γίνει αυτό, αυτός που έδωσε την εργολαβία έδωσε και στοιχεία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που η DT υποχρεούτε από το Νόμο να κρατάει. Σε καμία περίπτωση δεν δόθηκαν καταγεγραμμένες συνομιλίες και σε καμία περίπτωση δεν στήθηκαν «κοριοί» που «άκουγαν» όπως λέει η «Ε» και είπαν και όλοι σχεδόν χθες.

Η DT ΕΔΩΣΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΛΕΣΑΝ ΟΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ «ΥΠΟΠΤΟΙ», ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑΣ

Γι' αυτό, αν και εφόσον ασκηθεί ποινική δίωξη από την εισαγγελία, θα είναι για παραβίαση τηλεφωνικού απορρήτου και όχι για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Η DT δέχθηκε ένα φαξ από την εταιρία που έκανε την «έρευνα» στις 28 Απριλίου 2008, που ζητούσε την αμοιβή της λέγοντας ότι της εδόθησαν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες στοιχεία και μερικούς μήνες μετά τους ζητήθηκε να σταματήσουν την «έρευνα». Αρχικά η εταιρία ερεύνησε, εσωτερικά, αν κάποιος ήθελε να εκβιάσει την DT και ανακάλυψε ότι όντως το 2005 είχαν παραδοθεί στοιχεία τηλεφωνικών κλήσεων στη συγκεκριμένη εταιρία.

Μετά από αυτή την ανακάλυψη
η DT ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΝΝΗΣ ΣΤΙΣ 14 ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.


Η DT μόνη της λοιπόν πήγε στον εισαγγελέα και ζήτησε να διερευνήσει την υπόθεση στην οποία μάλλον εμπλέκεται ο παραιτηθείς, πριν μερικούς μήνες, Πρόεδρος των Γερμανικών Ταχυδρομείων, μετά την αποκάλυψη ότι δεν δήλωνε τα εισοδήματά του στη Γερμανία και φοροδιέφευγε προωθώντας τα στο Λιχτενστάιν. Ο τύπος ήταν μεγάλη μαφία και την επίμαχη περίοδο ήταν μεταξύ άλλων και Πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της DT.

Έχοντας τα παραπάνω υπόψιν, διαβάστε τώρα και πως σχολίαζε το γεγονός η «Ε» για να γελάσετε:

«Η υπόθεση των στοχευμένων υποκλοπών, που οργανώθηκαν από την απελθούσα διοίκηση της Deutsche Telekom (ΣΣ. μπορεί ο εισαγγελέας να το ψάχνει ... η «Ε» όμως σε παγκόσμια αποκλειστικότητα ξέρει ότι οι «υποκλοπές» οργανώθηκαν από την απελθούσα διοίκηση...), ασφαλώς και φανερώνει την άποψη του ημικρατικού μοντέλου μάνατζμεντ της εταιρείας για την πληροφόρηση και τα στεγανά της (ΣΣ. υπενθυμίζω ότι το συγκεκριμένο «κακό»μάνατζμεντ ήταν αυτό που κατέθεσε μήνυση στην εισαγγελία, άρα η άποψή του για τέτοιες πρακτικές είναι ξεκάθαρη...).

Η D.T., σε μια περίοδο που έχανε μερίδια αγοράς στο εσωτερικό της, που έκανε επενδύσεις στο εξωτερικό οι οποίες αμφισβητούντο από πολιτικούς και αναλυτές, αποφάσισε να βυσματώσει όλα τα πιθανά «βαθιά λαρύγγια», αλλά και τους δημοσιογράφους που έψαχναν (ΣΣ. ή παπαγάλιζαν...όπως το πάρει κανείς).

Πάσχιζε για μια απολύτως ελεγχόμενη πληροφόρηση που η ίδια θα εξήγε, αποκοιμίζοντας τους συνδρομητές, τους μετόχους της, την αντιπολίτευση κ.ά., αφού οι δημοσιογράφοι πρώτοι θα «ροχάλιζαν» θα είχαν παραιτηθεί από κάθε έρευνα (ΣΣ. «ελεγχόμενη πληροφόρηση» ή «αποκοίμιζε συνδρομητές» επειδή ήθελε να μείνει μυστικό το σχέδιο για δίκτυο VDSL...).

Άλλωστε η D.T., για κάποιες εξαγορές που έκανε ή για την αποτίμηση της ακίνητης περιουσίας της, που αποδείχθηκε επί σκοπόν «φούσκα», έπειτα από χρόνια βρήκε μπροστά της και τον Τύπο και τους μετόχους της, που τώρα τη μήνυσαν (ΣΣ. τελείως άσχετο με την υπόθεση).

'Οσο λοιπόν και αν προσπάθησε να χειραγωγήσει την κριτική δια της συσκότισης καίριων πληροφοριών, η D.T. δεν τα κατάφερε. Εκτός του ότι πάντα κάποιοι από το εσωτερικό της αντιδρούσαν και αποκάλυπταν, φαίνεται ότι στη Γερμανία όλα γράφονται μεθοδικά. Ετσι, κάποια στιγμή, τα γραπτά που μένουν λένε την αλήθεια (ΣΣ. «χειραγώγηση», «συσκότιση», «αντιδρούσαν» κλπ κολλάνε προφανώς στο ότι η εταιρία δεν ήθελε να αποκαλύψει πχ. το σχεδιασμό της για τα επόμενα χρόνια ή τη δημιουργία δικτύου VDSL...).

Το φαξ της εταιρείας συμβούλων που συνταίριαξε τα κλεμμένα δεδομένα ήταν η θρυαλλίδα της αποκάλυψης ακόμη ενός σκανδάλου υποκλοπών (ΣΣ. τα άλλα ποια είναι δηλαδή;), το μέγεθος του οποίου δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί (ΣΣ. πάλι ξεχνάνε να μας πούνε ότι η αποκάλυψη έγινε από την ίδια την εταιρία).

Δεν είναι δηλαδή σαφές αν το δίκτυο κατασκοπίας που είχε στηθεί στην D.T. ήταν εν γνώσει της κυβέρνησης και του βασικού μετόχου της (του Δημοσίου), αν είχε επεκταθεί και σε άλλους, αν υπάρχουν και άλλα θύματα (ΣΣ. η μαλακ... πάει σύννεφο).

Ενδιαφέρον θα έχουν οι γερμανικές κυβερνητικές αντιδράσεις ως προς την υπόθεση της D.T.

Ως προς την ελληνική κυβέρνηση, μάλλον θα πρέπει να κρυφτεί εν όψει του φιάσκου. Την ίδια στιγμή που τα συμφωνούσε με τους φερέγγυους εταίρους της, έσκαγε στα χέρια τους το σκάνδαλο των υποκλοπών και της εσωτερικής κατασκοπίας.

- Ο συνεταίρος-κοριός (ΣΣ. από φαντασία σκίζουν πάντως...) του ΟΤΕ, η Deutsche Telekom, δεν είναι η εταιρεία που συνομολόγησε με το Ελληνικό Δημόσιο ότι θα διαφυλάσσει το απόρρητο, τα ευαίσθητα για την άμυνα και ασφάλειες της χώρας δίκτυα;

ΠΑΣΟΚ: Να σταματήσει η πώληση του ΟΤΕ

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ μόλις έγινε γνωστό το θέμα των αποκαλύψεων του «Σπίγκελ», για εμπλοκή της «Ντόιτσε Τέλεκομ» σε παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, καλώντας την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην πώληση του ΟΤΕ. «Δυστυχώς για τη χώρα μας, ένα από τα ουσιαστικά ερωτήματα που επίμονα θέταμε στην κυβέρνηση και την εγκαλούσαμε για την πρόθεσή της να προχωρήσει στην εκποίηση του ΟΤΕ ήταν και εθνικοί λόγοι που είχαν να κάνουν με την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας», δήλωσε ο εκπρόσωπός του για θέματα Επικοινωνιών, Ν. Σηφουνάκης, και πρόσθεσε: «Η ελληνική κυβέρνηση που συγκάλυψε πριν από ένα χρόνο το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων δεν μπορεί να συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για την εκποίηση της μεγάλης δημόσιας ελληνικής εταιρείας σ' έναν γερμανικό οργανισμό που ελέγχεται από τους μετόχους του και τη γερμανική δικαιοσύνη για σκανδαλώδη εξαγορά αμερικανικής εταιρείας και για παράνομες παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Για άλλη μία φορά καλούμε τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εσωτερικών να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ως έχουν χρέος και να προστατεύσουν την ασφάλεια της χώρας» (ΣΣ. σ' αυτούς κι αν πάει η μαλακ... σύννεφο).

Κοριός στον ΟΤΕ


ΜΠΟΡΕΙ να είναι διπλά εθνικά υπερήφανοι οι υπουργοί της κυβέρνησης, που εξασφάλισαν ως στρατηγικό επενδυτή του ΟΤΕ την «Ντόιτσε Τέλεκομ», μετά την αποκάλυψη (ΣΣ. παραπληροφόρησης συνέχεια... μην ξεχνάμε ότι η DT ουσιαστικά απεκάλυψε το γεγονός καταθέτοντας μήνυση) ότι η γερμανική εταιρεία έχει πάρα πολύ καλή επίδοση και στις υποκλοπές (ΣΣ. «πολύ καλή επίδοση... γι' αυτό και έδωσε σε άλλη εταιρία τα δεδομένα προς επεξεργασία...).

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ οι κύριοι Αλογοσκούφης και Χατζηδάκης συνεταίρο υψηλής τεχνολογίας και στο πολύ δύσκολο έργο της παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων (ΣΣ. ναι ναι είπαμε... επειδή η DT διαθέτει υψηλή τεχνολογία στις υποκλοπές γι' αυτό ανέθεσε σε εξωτερικό γραφείο να βρει ποιοι μιλούσαν με ποιους...), και μάλιστα σε βαλκανικό επίπεδο. Παραδώσαμε, λοιπόν, στο όνομα του εκσυγχρονισμού και της μεταρρύθμισης, τα πάντα στην «Ντόιτσε Τέλεκομ».

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ», ότι η «Ντόιτσε Τέλεκομ» κατασκόπευε επί χρόνια (ΣΣ. είπαμε οι μήνες έγιναν χρόνια...) , συστηματικά, μέλη του εποπτικού της συμβουλίου, δικούς της μάνατζερ, καθώς και τους πιο σημαντικούς Γερμανούς δημοσιογράφους, οι οποίοι δημοσίευαν πληροφορίες για τις δραστηριότητες της εταιρείας.

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ τις αποκαλύψεις η σημερινή ηγεσία της «Ντόιτσε Τέλεκομ» (ΣΣ. καλό εε; επιβεβαίωσε τις αποκαλύψεις που έκανε η ίδια...) και ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Ρενέ Ομπερμαν δήλωσε «βαθύτατα συγκλονισμένος», αλλά φόρτωσε τις ευθύνες στην προηγούμενη διοίκηση. Εξεδήλωσε την πρόθεσή του να παραδώσει όλα τα στοιχεία των υποκλοπών στην Εισαγγελία της Βόννης (ΣΣ. «πρόθεση να παραδώσει»... λέγεται το ότι η DT έχει κάνει μήνυση εδώ και δύο εβδομάδες και ταυτόχρονα κατέθεσε όλα τα στοιχεία;) και ενημέρωσε την Καγκελαρία, τον ομοσπονδιακό υπουργό Οικονομικών και το εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας.``

ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕ άραγε τίποτε ο κ. Όμπερμαν -γνωστός μας από τις θριαμβευτικές δηλώσεις για την κατάκτηση του ΟΤΕ- πριν από την αποκάλυψη του «Σπίγκελ»; Και αμέσως μετά την αποκάλυψη βρήκε όλα τα στοιχεία, που, όπως γράφει το «Σπίγκελ», είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες (πακέτα) δεδομένων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας (!), τα οποία και θα παραδώσει στον εισαγγελέα (ΣΣ. ή να είσαι ηλίθιος ή να μην είσαι... πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας μιας και λένε «Δεν γνώριζε τίποτα πριν;...μετά την αποκάλυψη βρήκε όλα τα στοιχεία;...τα οποία και θα παραδώσει» όταν ο Όμπερμαν είπε ότι γνώριζαν εδώ και ένα μήνα, τα στοιχεία τα είχαν βρει από τις αρχές Μαΐου και τα έχουν παραδώσει στην εισαγγελία εδώ και δύο εβδομάδες... ).

ΓΝΩΡΙΖΕΙ ίσως, ο κ. Όμπερμαν, ότι στην Ελλάδα τις υποκλοπές συνδιαλέξεων, ακόμη και πρωθυπουργών και υπουργών, τις ανακαλύπτουμε και μετά τις καταπίνουμε, για να μην εκθέσουμε τους υποκλοπείς (ΣΣ. Μια στιγμή να καταλάβω...ξαφνικά η «Ε» μας λέει ότι ο Όμπερμαν έπρεπε να τα κουκουλώσει ή μάλλον το λέει ειρωνικά σε αντιδιαστολή με το τι έγινε με την Vodafone...τότε όμως δεν πρέπει να αναγνωρίσει το ότι οι έδωσαν τα στοιχεία στον εισαγγελέα αντί να τα κουκουλώσουν;).

ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ με την «Ντόιτσε Τέλεκομ» ότι δεν θα κινδυνεύουμε να μας παρακολουθούν ξένοι υποκλοπείς, όπως πρόσφατα συνέβη. Θα έχουμε τον Μεγάλο Αδελφό μέσα στον εθνικό μας οργανισμό τηλεπικοινωνιών, τον οποίο παραδώσαμε σε επιδέξια, και προπαντός καλά χέρια (ΣΣ. άμα τους πάρει στα σοβαρά κάποιος θα νομίσει ότι σε λίγο δεν θα υπάρχει Έλληνας στον ΟΤΕ και τους επόμενους μήνες θα μεταναστεύσουν στην Ελλάδα καμιά 50.000 προκειμένου να αντικαταστήσουν μέχρι και τις καθαρίστριες στον ΟΤΕ).

ΑΛΛΩΣΤΕ, διασφαλίστηκε, όπως βεβαίωσαν οι κυβερνητικοί φωστήρες, ότι θα διαφυλάσσονται το απόρρητο των επικοινωνιών και τα ευαίσθητα για την άμυνα και την ασφάλεια της χώρας δίκτυα.

ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ είναι απλό όσο και αφελές, μετά και τις αποκαλύψεις του «Σπίγκελ»: Ποιος θα μας προφυλάσσει από τους Γερμανούς φύλακες, από τον Μεγάλο Αδελφό τους, που δεν τον ανακάλυψε ούτε το γερμανικό κράτος;»

Οι ίδιοι οι βρε βλάκες θα σας προφυλάσσουν από μεμονωμένους μαλακ... που θα θελήσουν να πατήσουν το κουμπί και να γράφουν... θα τους στείλουν στον εισαγγελέα, όπως έκαναν και στη Γερμανία...

Κλείνοντας να κάνω και δύο παρατηρήσεις:

1. Κανονικά οι αριστεροί πρέπει να παρακαλάνε να γίνονται τέτοια «σκάνδαλα» και αποκαλύψεις μιας και δίνουν επιχειρήματα ειδικά στις φωνές που ζητάνε να μην καταγράφονται δεδομένα από διάφορους...λέω «οι αριστεροί» γιατί πιστεύω ότι η συγκεκριμένη πρακτική καταγραφής δεδομένων, δεν απασχολεί ιδιαίτερα τους δεξιούς μιας και δεν έχουμε να φοβηθούμε ή να κρύψουμε τίποτα... Ήδη πάντως στη Γερμανία άρχισε συζήτηση για το αν πρέπει να μειωθεί ο χρόνος (τώρα είναι 6 μήνες) που οι εταιρίες είναι υποχρεωμένες να διατηρούν δεδομένα τηλεφωνικών συνομιλιών...

2. Για να καταλάβετε για τι μεγέθους «σκάνδαλο» μιλάμε, να πω ότι αν η εισαγγελία ασκήσει δίωξη και αν αποδειχθεί ότι φταίει και η εταιρία (εκτός απ' αυτόν που έδωσε την εντολή) τότε

θα επιβληθεί στην DT ιλιγγιώδες πρόστιμο...

τόσο μεγάλο που μπορεί και να ναυαγήσει η αγορά του ΟΤΕ...

η Deutsche Telekom κινδυνεύει να φάει κατακέφαλα πρόστιμο μέχρι...

κρατηθείτε... 250.000€... ναι, ναι διακοσιεσπενήντα ολόκληρες χιλιάδες €...

και απορώ που θα βρούνε τόσα λεφτά να πληρώσουν...