23 Ιουλίου 2008

«Ρε κορίτσια δεν πάτε να πλύνετε κανένα πιάτο και να αφήσετε τις αναλύσεις για τον ΟΤΕ;»

Μας έχουν ζαλίσει με την πώληση του Γερμανού στον ΟΤΕ και μας λένε οι ΠΑΣΟΚοι ότι σύμφωνα με τους «υπολογισμούς τους έπρεπε να κοστίσει 600 εκατομμύρια ευρώ ενώ στοίχισε 1,2 δις».

Δεν θα αναφερθώ εκτενώς σε οικονομικά θέματα (που δεν τα γνωρίζω και καλά) αλλά νομίζω ότι όταν μια εταιρία αγοράζει κάποια άλλη υπάρχουν και τα οφέλη από τις συνέργιες δηλ. στην προκειμένη περίπτωση πόσο κοστολογείται από το ΠΑΣΟΚ το ότι η Cosmote αγοράζοντας 400 μαγαζιά απέκτησε αφενός επιπλέον 400 σημεία πώλησης ενώ αφετέρου (και ίσως σημαντικότερο) πέταξε έξω την Wind και την Vodafone από 400 σημεία πώλησης στην Ελλάδα;

Αυτό όμως που μου προκαλεί πραγματικά απορία είναι το εξής: Ενώ η Μακρή στο Άλτερ και η Σπυράκη στο MEGA κάθε βράδυ ωρύονται για το σκάνδαλο του ΟΤΕ, οι θεσμικοί επενδυτές δεν τις ακούνε και συνεχίζουν να χάνουν τα χρήματά τους...

Σύμφωνα με το μετοχολόγιο του ΟΤΕ οι θεσμικοί επενδυτές (κυρίως ξένες Τράπεζες) κατέχουν το 45% του ΟΤΕ. Ο ΟΤΕ με τη σειρά του κατέχει το 85% της Cosmote. Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι οι θεσμικοί επενδυτές του ΟΤΕ έχουν στην κατοχή τους το 35% της Cosmote ενώ ένα μεγάλο ποσοστό από το 15% της Cosmote που δεν ανήκει στον ΟΤΕ το κατέχουν επίσης θεσμικοί επενδυτές.

Άρα οι θεσμικοί μπορεί να κατέχουν μέχρι και 45% της Cosmote.

Όλοι αυτοί, σύμφωνα με την Μακρή και την Σπυράκη, με τις κινήσεις του ΟΤΕ και του Βουρλούμη, χάνουν τα λεφτά τους και τα μερίσματά τους.

Όλοι οι «άσχετοι» που διαχειρίζονται κεφάλαια δις ευρώ, των θεσμικών επενδυτών και επενδύουν... χάνουν τα λεφτά τους.

Και το χειρότερο τα χάνουν σαν τις πάπιες και δεν λένε τίποτα...

Μήπως είναι εγκάθετοι του Καραμανλή, ρε κορίτσια, γι' αυτό και δεν μιλάνε;

Ρε κορίτσια δεν πάτε να πλύνετε κανένα πιάτο και να αφήσετε τις αναλύσεις για τον ΟΤΕ;