31 Αυγούστου 2008

Σύνταξη και στους "αγωνιστές" του "Δημοκρατικού" στρατού από την κυβέρνηση της "Δεξιάς"

Καταρχήν, για να μην παρεξηγηθώ, οφείλω να διευκρινίσω ότι: η Εθνική Συμφιλίωση, που πρώτος έκανε πράξη ο αείμνηστος Παύλος Μπακογιάννης, έχει γίνει πράξη ήδη εδώ και χρόνια. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα από τους πάλε ποτέ "αντιπάλους" μας, παρά μόνο στο επίπεδο της πολιτικής. Έχουμε ξεχάσει τα λάθη του παρελθόντος, έχουμε συγχωρήσει, αλλά άλλο η λησμονιά, κι άλλο η λήθη. Το πρώτο επιτρέπεται. Το δεύτερο, είναι ανεπίτρεπτο.

Προ μηνών, η κυβέρνηση της Ν.Δ. , κατέθεσε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την εισοδηματική πολιτική του έτους 2008, στο άρθρο 4 του οποίου, που αφορά στις συντάξεις και τα ευεργετήματα που χαίρουν ανάπηροι πολέμου, συμπεριλαμβανομένων και των στρατιωτών που τραυματίστηκαν στην Κύπρο. Δυστυχώς, στους αναπήρους που αφορά το άρθρο αυτό η κυβέρνηση συμπεριλαμβάνει και όσους αγωνίστηκαν στις γραμμές του Δ.Σ.Ε.

Καταλάβατε; Εξομοιώθηκαν δηλαδή οι στρατιώτες του επίσημου Ελληνικού Στρατού, με αυτούς που σήκωσαν τα όπλα εναντίον της πατρίδος τους. Στη συζήτηση για το νόμο αυτό, όπως ήταν φυσικό, δεν αντιτάχθηκα ουδείς βουλευτής της Ν. Δ., ο βουλευτής Θεσ/νίκης μόνο ψέλλισε κάποια "θα ψηφίσω με βαριά καρδιά", ενώ μόνο οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. είπαν τα πράγματα με το όνομά τους.

Ηθικόν δίδαγμα: κάντε κι εσείς μια ανταρσία. Σηκώστε τα όπλα εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας σας. Σε μερικά χρόνια, η δεξιά κυβέρνηση θα σας δώσει και σύνταξη, ως δείγμα ευγνωμοσύνης για τα όσα προσφέρατε!