01 Σεπτεμβρίου 2008

Η Αγγλία κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ομάδων Ποδοσφαίρου...

Αναδημοσιεύω μια είδηση του contra.gr:

«Στο Μουντιάλ του 2006 δεν τα κατάφερε. Εξάλλου από το 1966 έχει να κατακτήσει το κορυφαίο ποδοσφαιρικό τρόπαιο. Στο Euro 2008 τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα, αφού δεν συμμετείχε καν στην τελική φάση του θεσμού, που δεν τον έχει κατακτήσει ποτέ στο παρελθόν.

Παρ’ όλα αυτά, η Αγγλία μπορεί να περηφανεύεται για ένα τρόπαιο παγκόσμιας εμβέλειας στο ποδόσφαιρο, έστω κι αν αυτός έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες.

Η Στόουνγουολ Λάιονς, η εκπρόσωπος της Αγγλίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομοφυλοφίλων νίκησε στον τελικό την Σάφγκεϊ από την Αργεντινή με 5-0 (ΣΣ. Τι λέμε σ' αυτή την περίπτωση; Του ξέσκισαν;) και κατέκτησε το τρόπαιο. Ο τελικός διεξήχθη στο γήπεδο της Λέιτον, το "Μάτσρουμ Στέιντιουμ" και η διαφορά των δύο ομάδων είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί σε τελικό, από το 1997 όταν και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά η διοργάνωση.

Η Στόουνγουολ έχει κατακτήσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν το τρόπαιο (ΣΣ. Είναι ο πολυνίκης του θεσμού... κάτι σαν Ολυμπιακός :))...), το 2002 και το 2006, ενώ τον Ιούλιο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Το φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα διοργανώθηκε από την Διεθνή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Γκέι και Λεσβιών και υποστηρίχθηκε και από την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Συνολικά συμμετείχαν σαράντα ομάδες από όλο τον κόσμο. Στη μία εβδομάδα που διήρκησε το τουρνουά, εκπροσωπήθηκε το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, το Μεξικό, η Αργεντινή, το ΕΙΡΕ, η Ισλανδία, η Δανία, η Νότια Αφρική, η Τσεχία, η Σουηδία, η Ιαπωνία και η Αυστραλία»

Καλά δεν αμφιβάλλαμε καθόλου για το ποιοι είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές...
στην ομοφυλοφιλία εννοείται...