22 Ιανουαρίου 2009

«ΠΑΣΟΚ Review: Scandal management - Η Ν.Δ. να αναλάβει τις ευθύνες της... για το Χρηματιστήριο»

Έληξε και τυπικά προχθές η υπόθεση της Ι.Μ. Βατοπαιδίου... το μέγα «σκάνδαλο» της Ν.Δ. που μόνο με το «σκάνδαλο» της απαγωγής των Πακιστανών μπορεί να συγκριθεί... Η Ν.Δ. δεν συμμετείχε στη συζήτηση για Προανακριτική και η πρόταση δεν πέρασε... Αντιγράφω «σχετική» δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ;)

«Εμείς έχουμε διατυπώσει με σαφήνεια τη θέση μας (ΣΣ. Εννοεί ότι ήταν ξεκάθαρη η θέση... ήταν «το κουκούλωμα»). Η Ν.Δ. δεν έχει δείξει μέχρι τώρα ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες της (;) (ΣΣ. Δείτε στην επόμενη πρόταση για ποιό θέμα η ΝΔ δεν αναλαμβάνει τις «ευθύνες» της και θα καταλάβετε τη σχιζοφρένεια του ατόμου που μιλάει). Δημιούργησε γύρω από αυτό το θέμα ένα τεράστιο θόρυβο, έβλαψε τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου και τα συμφέροντα των επενδυτών, επιχειρώντας έτσι να πλήξει την κυβέρνηση. Η Ν.Δ. πρέπει να αναλάβει, έστω και τώρα, τις ευθύνες της. Την καλούμε -αν θέλετε την προκαλούμε- να αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου για μια ακόμη φορά να πάρει αποστομωτική απάντηση (ΣΣ. θα μπορούσε να πει και με απλά λόγια: «είμαστε περισσότεροι... πάρτε τον πούλο»), για να επιβεβαιωθεί και πάλι πόσο ανεύθυνη είναι η στάση και η πολιτική της.»

Ρέππας Δημήτριος ©
Αθήνα

4.10.2001

Έτσι απάντησε το ΠΑΣΟΚ δια του Ρέππα στο αίτημα της Ν.Δ. για Προανακριτική Επιτροπή για το Χρηματιστήριο. Ο φάκελλος του Εισαγγελέα Ασπρογέρακα είχε έρθει στη Βουλή από τις αρχές Σεπτέμβρη.

Μιας και τότε η Δημοκρατία ήκμαζε... αρχικά ο Κακλαμάνης απέκρυψε την άφιξη του φακέλλου στη Βουλή.

Μόλις το αποκάλυψε ο Έβερτ μετά από μερικές μέρες... δεν κουνήθηκε φύλλο.

Κανένα μέσο δεν πήρε φωτιά,

κανένας Βερύκιος δεν ξεσήκωσε τα πλήθη,

κανένα γκάλοπ δεν έγινε,

κανένας υπουργός δεν παραιτήθηκε,

κανένας Πρωθυπουργός δεν παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος που υποκινούσε τους Έλληνες να παίξουν στο Χρηματιστήριο και

κανένας Πρωθυπουργός δεν ζήτησε συγγνώμη που στην ΔΕΘ του 1999 έλεγε στο λαό ότι το Χρηματιστήριο θα περάσει τις 7.500 μονάδες...

όλοι βλέπετε ασχολούνταν με την πτώση των Δίδυμων Πύργων

Α! Να μην ξεχάσω! Η μόνη κουβέντα που έγινε από τα ΜΜΕ ήταν γιατί ο Εισαγγελέας Ασπρογέρακας που είχε κάνει την έρευνα και έστειλε τον φάκελλο στη Βουλή εξέτασε τις ευθύνες των ΠΑΣΟΚων Υπουργών και Υφυπουργών. Οι ΠΑΣΟΚοι ωριόντουσαν ότι δήθεν δεν είχε κανένα δικαίωμα να εξέτάσει τις ευθύνες των πολιτικών προσώπων...

τους είχε χαλάσει τη σούπα...
όχι μόνο έκανε λόγο για πολιτικές ευθύνες ΠΑΣΟΚων,
αλλά τις περιέγραφε κιόλας με στοιχεία και αποδείξεις

(εντολές Χριστοδουλάκη για αγορά μετοχών προεκλογικά το Μάρτιο του 2000 κ.λπ.)...