16 Φεβρουαρίου 2009

«ΠΑΣΟΚ Review: Sports Policy - "Θετικό το δεύτερο δείγμα της Αθ. Τσουμελέκα". Σιγά μην ήταν αρνητικό...»

Όχι τίποτα άλλο αλλά μερικοί (όπως η parpolitiki) προσπάθησαν προς στιγμή να θολώσουν το τοπίο και διέδωσαν ότι δήθεν δεν υπήρχε θετικό δείγμα της Τσουμελέκα και ο ΣΕΓΑΣ έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη από την αθλήτρια που διέσυρε κλπ...

Καθημερινή 3.02.2009:
«Θετικό στην εξελιγμένη μορφή της ερυθροποιητίνης, τη CERA, ήταν και το Β΄ δείγμα του αίματος της Αθανασίας Τσουμελέκα, που εξετάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. «Η ΙΑΑΦ ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ ότι και το 2ο δείγμα της Αθανασίας Τσουμελέκα βρέθηκε θετικό. Επειτα από αυτό ενεργοποιούνται οι προβλεπόμενες από τους διεθνείς κανονισμούς διαδικασίες», αναφέρει η ανακοίνωση της ομοσπονδίας. Τούτο σημαίνει ότι η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2004 στα 20.000 μ. βάδην θα παραπεμφθεί στην δικαστική επιτροπή, η οποία θα την καλέσει σε απολογία και, λογικά, θα της επιβάλει ποινή αποκλεισμού δύο χρόνων. Η αθλήτρια όταν πριν από μερικές ημέρες είχε μάθει, ότι το πρώτο δείγμα ήταν θετικό, δήλωσε, πως δεν θα επανέλθει στην ενεργό δράση. Η Τσουμελέκα είχε υποβληθεί σ’ έλεγχο από τη Διεθνή Ομοσπονδία (IAAF) στις 6 Αυγούστου 2008 στο Καρπενήσι, ενόψει της συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αρχικά οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι, αλλά το δείγμα της, όπως και πολλών άλλων αθλητών, επανεξετάστηκε, κατόπιν απόφασης της IAAF.

Υπενθυμίζουμε, ότι μετά την ανακοίνωση για το πρώτο δείγμα, η Τσουμελέκα είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Δεν θα μπω στη διαδικασία να δικαιολογηθώ, αν και δεν έχω κάνει εν γνώσει μου χρήση αυτής της ουσίας. Η ατυχής εμπλοκή μου με φέρνει στη δυσάρεστη θέση να δώσω εγώ ένα τέλος στον πρωταθλητισμό, που τόσο αγαπώ, και να μη συνεχίσω μετά το πέρας της επικείμενης τιμωρίας μου. Είμαι πολύ δυσαρεστημένη με την κατάσταση που επικρατεί διεθνώς σε θέματα ντόπινγκ. Δεν θέλω άλλον τέτοιο πρωταθλητισμό».

Ο προπονητής της και σύζυγός της, Νίκος Δημητριάδης, μας είπε χθες, ότι δεν έχει αλλάξει κάτι από αυτά που είχε δηλώσει τότε.»

Αυτά μιας και κάποιοι συνεχίζουν να «τιμούν» και να «αποθεώνουν» τα χειρότερα προϊόντα του ΠΑΣΟΚικού αθλητισμού...

ΥΓ. Κάποιοι δε προκειμένου να απαξιώσουν το θετικό τεστ λένε: «ντοπαρίστηκε για να έρθει 9η στο Πεκίνο;» ...προφανώς ξεχνάνε ότι στο Πεκίνο η Τσουμελέκα έκανε ατομικό ρεκόρ με χρόνο 1:27:54... όσο για το γιατί παρόλη τη ντόπα ήρθε 9η, η εξήγηση είναι απλή... οι υπόλοιπες ήταν πιο «έξυπνες» και βρήκαν και πήραν πιο εξελιγμένα φάρμακα που δεν ανιχνεύονται ακόμα...