26 Απριλίου 2009

«Από την Αγγλία έρχεται η απάντηση στους φουκαράδες του ΠΑΣΟΚ»

Πολύ κουβέντα τις προηγούμενες μέρες για το ότι το έλλειμμα για το 2008 τελικά διαμορφώθηκε στο 5%. Πολλά θα μπορούσαμε να πούμε σαν απάντηση στο ΠΑΣΟΚ που μιλάει πάλι για «εγχώριο φαινόμενο» ή λοιπούς άσχετους...

Πχ. να πούμε ότι το έλλειμμα θα ήταν κατά 0,5% χαμηλότερο αν δεν είχαν μεταφερθεί ευρωπαϊκά κονδύλια στον προυπολογισμό του 2009 ώστε να μειωθεί το φετινό έλλειμμα κατά 0,5% ή ότι όπως είπε η Αμέλια Τόρες, εκπρόσωπος Τύπου του Επιτρόπου Οικονομίας, Ισπανού σοσιαλιστή, Χοακίν Αλμούνια «σε περιόδους οικονομικής κρίσης είναι λογικό να συμβαίνουν αναθεωρήσεις των δημοσιονομικών στοιχείων» ή ότι στο σύνολο της ΕΕ, το έλλειμμα τριπλασιάστηκε το 2008 σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις (από 0,8% σε 2,3%) ή τέλος θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ίδιο το ΔΝΤ στις νέες προβλέψεις που έδωσε προχθές στη δημοσιότητα, εκτιμά ότι η παγκόσμια οικονομία θα συρρικνωθεί φέτος κατά 1,3%, έναντι 0,5% που προέβλεπε στην έκθεση του Ιανουαρίου!

Τίποτα όμως απ' όλα αυτά δεν δείχνει την φτήνια των όσων λέει το ΠΑΣΟΚ και οι παρατρεχάμενοι όσο το παρακάτω από το GreekInsight:

Η βρετανική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί μέχρι 3,5% εφέτος καθώς το δημόσιο χρέος αναμένεται να φθάσει στο επίπεδο ρεκόρ των 175 δισεκατομμυρίων λιρών στερλινών που είναι μεγαλύτερο από το 12% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, σύμφωνα με πρόβλεψη της κυβέρνησης.

Παρουσιάζοντας τον ετήσιο προϋπολογισμό για του 2009-10 ο υπουργός Οικονομικών Αλιστερ Ντάρλινγκ, παραδέχθηκε στο κοινοβούλιο ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει την «μεγαλύτερη ύφεση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο». Ο καθαρός δανεισμός στον δημόσιο τομέα θα φθάσει στο 12,4% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος εφέτος και θα μειωθεί ελαφρά στα 173 δισεκατομμύρια λίρες το 2010 είπε ο υπουργός. Ο Ντάρλινγκ είπε ότι πιστεύει πως το σημερινό δημόσιο έλλειμμα θα καταστεί δυνατό να μειωθεί στο μισό μέσα σε τέσσερα χρόνια και η βρετανική οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει μέχρι το τέλος του έτους.

...Ακόμη ανακοίνωσε την αύξηση από απόψε τα μεσάνυκτα της φορολογίας σε αλκοολούχα ποτά και τσιγάρα μέχρι 2%,από την οποία αναμένεται να προκύψουν έσοδα για το κράτος πάνω από έξι δισεκατομμύρια λίρες μέχρι το 2012. Πηγές από τον χώρο των τσιγάρων και των νυκτερινών κέντρων ανακοίνωσαν ότι με το μέτρο θα αυξηθούν τα πακέτα των 20 τσιγάρων κατά επτά πένες, ενώ θα κλείσουν πολλά ακόμη νυκτερινά κέντρα την ώρα που ήδη καθημερινά κλείνουν κατά μέσο όρο έξι στην Βρετανία, όπου η ανεργία τον Φεβρουάριο ήταν στο 6,7%, το μεγαλύτερο ποσοστό από το 1997 που οι Εργατικοί βρίσκονται στην εξουσία.

ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΝΩ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΑΙΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ:

Η ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΟΡΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΑΝ ΒΡΟΧΗ, ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΥΘΜΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ -3,5% ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑ 12,4%...
ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΕ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΣΕ 6%!