Μας έχει φάει τ' αυτιά τελευταία ο Γιωργάκης ότι δεν «χρωστάει σε κανένα» ενώ συνεχώς μας λέει ότι θα «συγκρουστεί με τα συμφέροντα». Όταν λέει βέβαια ότι δεν χρωστάει και θα συγκρουστεί ξέρουμε πολύ καλά ποιους εννοεί. Εννοεί αυτούς με τους οποίους κάνει μυστικά δείπνα και αυτούς με τους οποίους όπως καμαρώνουν οι δικοί του έχει «ανοικτή γραμμή»...
Από το χρυσωρυχείο της Ελευθεροτυπίας (11.01.2004):
«Με ποιους επιχειρηματίες έχει ανοιχτή γραμμή
Το οικονομικό πεδίο θέλει να μετατρέψει σε ένα από τα ισχυρά του όπλα ο Γιώργος Παπανδρέου στην περίπτωση που το κόμμα του κερδίσει τις εκλογές της 7ης Μαρτίου.
Το οικονομικό του επιτελείο, στο οποίο συμμετέχει μεταξύ άλλων και ο αδελφός του Αντρίκος Παπανδρέου, θα επιχειρήσει να συνθέσει ένα πλέγμα μέτρων με έμφαση στους τομείς κοινωνικής πολιτικής και των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη, αλλά θα επιδιώξει ακόμα μεταξύ άλλων:
*Να ενισχύσει την εξωστρέφεια της οικονομίας με μεγαλύτερα ανοίγματα στη νοτιοανατολική Ευρώπη και στα Βαλκάνια, δίνοντας την «οικονομική συνέχεια» στην πολιτική που εφήρμοσε και ως υπουργός Εξωτερικών τα τελευταία χρόνια.
*Να προωθήσει αναπτυξιακούς νόμους που θα δώσουν νέα δυναμική στην οικονομία με έμφαση στην επιχειρηματικότητα, ιδίως των νέων.
*Να προσανατολίσει πολλές ελληνικές επιχειρήσεις προς τις χώρες της ενωμένης Ευρώπης των «25» με ισχυρά φορολογικά κίνητρα, ενώ θα διατηρήσει και τις παραδοσιακές σχέσεις μας με τον αραβικό κόσμο. Ο υπουργός Εξωτερικών έχει κατά καιρούς ανοιχτή γραμμή με τον βασικό πυρήνα των επιχειρηματιών, οι οποίοι στήριξαν το Ελληνικό Σχέδιο για την Ανασυγκρότηση των Βαλκανίων. Μεταξύ αυτών, είναι ο πρόεδρος της Alpha Bank Ιωάννης Κωστόπουλος και ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος.
Προτάσεις
Επίσης, πολλοί επιχειρηματίες που συνομιλούν συχνά μαζί του (μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος της ΔΕΛΤΑ, ο Αθ. Λαβίδας της Lavifarm, ο Περ. Παναγόπουλος των SUPER FAST FERRIES) του έχουν επισημάνει τα θέματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο. Μάλιστα, ο ίδιος τους έχει εξηγήσει ότι το επιτελείο του έχει στην φαρέτρα του έτοιμα σχέδια για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας που ο ίδιος εκτιμά ότι αντιμετωπίζει προβλήματα όπως είναι ο υψηλός πληθωρισμός και το μεγάλο δημόσιο χρέος, που το 2003 ξεπέρασε το 103% του ΑΕΠ.
Άλλοι επιχειρηματίες που συνομιλούν συχνά με τον υπουργό Εξωτερικών εκτιμούν ότι σημαντικές παρεμβάσεις θα γίνουν στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας και της τεχνολογίας, καθώς ο Γ. Παπανδρέου θεωρεί αυτό το τρίπτυχο κεφαλαιώδες κομμάτι της ελληνικής οικονομίας. Αναγνωρίζει μάλιστα (καθώς συχνοί συνομιλητές του είναι τρεις από τους ισχυρότερους επιχειρηματίες του τουρισμού, μεταξύ των οποίων η Τζίνα Μαμιδάκη, ο Γιώργος Βερνίκος και ο Θεόδωρος Βασιλάκης) ότι ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα έχει υστερήσει σημαντικά έναντι της Τουρκίας και της Κροατίας, καθώς, όπως του εξηγούν οι επιχειρηματίες του χώρου, υπήρξαν λάθη και παραλείψεις.»
Όντως δεν χρωστάει πουθενά... μόνο σε αυτούς που τον σπρώχνουν...