02 Ιουλίου 2009

Μια διάψευση που εκθέτει την Ιπποκράτους και τον Παπανδρέου

Από exastal:

Του Κωνσταντινου Zουλα
Με τη φωτοτυπία μιας χειρόγραφης σελίδας από ένα «Βιβλίο Εσόδων - Εξόδων» που ουδόλως περιποιεί τιμή σε ένα κόμμα που κατείχε, και κυρίως διεκδικεί, την εξουσία, το ΠΑΣΟΚ επεχείρησε χθες να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του κ. Θ. Τσουκάτου ότι το 1999 κόμισε στα ταμεία του ένα εκατομμύριο μάρκα από τη Siemens.

Στη φωτοτυπία που διένειμε το ΠΑΣΟΚ δεν φαίνεται να έχει γίνει την κρίσιμη περίοδο καμία εγγραφή στη στήλη που περιγράφεται ως «οικονομική εξόρμηση» του κόμματος. Η επιλογή, ωστόσο, της Ιπποκράτους να δημοσιοποιήσει ένα χειρόγραφο που προδίδει τον εντελώς πρόχειρο και ανεξέλεγκτο τρόπο με τον οποίο καταγράφονταν εκείνη την εποχή οι «οικονομικές ενισχύσεις» στο ΠΑΣΟΚ, δεν είχε βέβαια αποδέκτη μόνον τον κ. Τσουκάτο...

Με τη χθεσινή του κίνηση είναι προφανές ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου διαχωρίζει πλήρως τη θέση του από τον τρόπο που λειτουργούσε το ΠΑΣΟΚ επί του κ. Κ. Σημίτη και από όσες ύποπτες υποθέσεις πιθανώς εμπλέκονται συνεργάτες του.

Με την ίδια επιλογή, ωστόσο, και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου παραμένει έκθετος, καθώς αποδεικνύεται ότι χρειάστηκε έναν ολόκληρο χρόνο για να αποδοκιμάσει έστω και εμμέσως τον τρόπο που τότε λειτουργούσε το ΠΑΣΟΚ, ενώ θα μπορούσε από την πρώτη στιγμή να έχει καλέσει τον κ. Τσουκάτο για εξηγήσεις στα όργανα του κόμματος, αντί να προτιμήσει την εύκολη επικοινωνιακά λύση της διαγραφής του.

Τη ρήξη πάντως του κ. Παπανδρέου με το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει και το αίτημα που κατέθεσε χθες στη Βουλή το κόμμα του για την έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας και τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, προκειμένου, όπως υπογραμμίστηκε από την κ. Μαρία Καρακλιούμη, «να διερευνηθεί άμεσα και να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια σε όλο το εύρος της για όλους και όλα». Φράση που επίσης επιβεβαιώνει ότι ο κ. Παπανδρέου ουδόλως προτίθεται να καλύψει στο εξής οποιαδήποτε σκιά προκύψει για το παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, αξιώνοντας παράλληλα από τη Ν. Δ. να πράξει το ίδιο για τις δικές της ημέρες διακυβέρνησης.

Οπως ελέχθη από την Ιπποκράτους, «είναι το ελάχιστο που πρέπει να κάνει η Ν. Δ. για να απαλλαγεί το πολιτικό σύστημα από την ομηρεία επιλεκτικών διαρροών».