28 Αυγούστου 2009

«Νεοελληνικό σινεμά σε διατεταγμένη υπηρεσία»

Το ελεεινό δημοσίευμα έφερε τον τίτλο "Ένας ελληναράς στα σαλόνια τής Ευρώπης". Αφορούσε την τελευταία «δημιουργία» κάποιου σκηνοθέτη Φίλιππου Τσίτου, πού λέγεται «Ακαδημία Πλάτωνος» και παίχτηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου τού Λοκάρνο (5-15 Αυγούστου).

Στην ένδοξη αυτή σελίδα τού παγκοσμίου φήμης ελληνικού σινεμά, ο Αντώνης Καφετζόπουλος παίζει τον ...Έλληνα ρατσιστή πού διατηρεί ψιλικατζίδικο στον Κολωνό και ο Αλβανός Αναστάς Κόζντινε παίζει τον ...Αλβανό. Το «καταπληκτικό» εύρημα του σεναρίου είναι πως ο πρώτος ανακαλύπτει ότι ο δεύτερος είναι ...αδελφός του!

Με αυτό το νηπιακού επιπέδου στόρι υποτίθεται ότι καταγγέλλεται λοιπόν ο «ρατσισμός», η «ξενοφοβία» και η «ψεύτικη ταυτότητα»!!! των Ελλήνων, κατά πως το λέει ο σκηνοθέτης πού δηλώνει «μπερδεμένος» και ο όποιος, παρότι καταγγέλλει την ελληνική κοινωνία και πολιτεία, παίρνει δουλειές και στην κρατική μας τηλεόραση, προφανώς για να μας συνεφέρει από το ρατσιστικό- ξενοφοβικό μας σύνδρομο. Ας είναι καλά ο άνθρωπος ...

Το ποιος χρηματοδοτεί την παραγωγή δεν το πληροφορούμαστε από το δημοσίευμα, μαθαίνουμε μόνο ότι αναζητείται διανομέας.

Είναι πάντως εντυπωσιακό το πόσο βλάκες μας θεωρούν οι προπαγανδιστές τής πολυπολιτισμικότητας και τού αντεθνισμού. Με έναν τέτοιο γελοίο διδακτισμό από οθόνης, διανθισμένο με λίγες υπαρξιακές προσεγγίσεις του κιλού, θεωρούν ότι θα σκεπάσουν την πραγματικότητα πού βιώνει καθένας στο πετσί του και θα μας φορτώσουν επιπλέον συμπλέγματα και ενοχές.

Άραγε θα γυριστεί κάποια ταινία με θέμα κάτι ρεαλιστικό, όπως π.χ. ένας Αλβανός πού πουλάει ναρκωτικά, σκοτώνει τον εργοδότη του ή πού βιάζει την κόρη του. Ή μήπως αυτά απαγορεύονται.

Καταντά προκλητικό, οι έχοντες και κατέχοντες, οι βολεμένοι και οι διαμορφωτές τής κοινής γνώμης να συντάσσονται ΟΛΟΙ με τα νεοταξικά ιδεολογήματα, κόντρα στο κοινό αίσθημα και συμφέρον, και να πασχίζουν να μπερδέψουν και να ενοχοποιήσουν τον κόσμο που υποφέρει από την κατάλυση της κοινωνίας και τής πατρίδος του.

Λες και φταίει ο ελληνικός λαός για τη φτώχεια τής Αφρικής και της Ασίας, τούς πολέμους στη Μέση Ανατολή και τη μιζέρια των Βαλκανίων ή λες και η λαθρομετανάστευση αποτελεί ένα ανθρωπιστικό (κι όχι πολιτικό) ζήτημα πού θα λυθεί από τη χώρα μας με την συλλογική μας αυτοχειρία!

ΥΓ. Το παραπάνω μου το έστειλε κάποιος φίλος. Μπορεί να είναι από άλλο blog ή από εφημερίδα. Αν κάποιος ξέρει την πηγή να την γράψει στα σχόλια για να την βάλω.