22 Σεπτεμβρίου 2009

«Εκτός πραγματικότητας ο κ. Παπανδρέου για τα 31 δισ.»

Στην εποχή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης κάθε ευχάριστη παροχή κρύβει και μία δυσάρεστη αλήθεια που αφορά τον τρόπο χρηματοδότησής της. Ο κ. Παπανδρέου μας είπε ότι σκοπεύει να χρηματοδοτήσει τα όσα έταξε στη ΔΕΘ με τα 31 δισεκατομμύρια € που θα εισπράξει από τους ανείσπραχτους φόρους.

Στο προεκλογικό αφήγημα του ΠΑΣΟΚ τα 31 δισ. λειτούργησαν ως το «μαγικό τρικ» που επιτρέπει το «μεγάλο ψέμα». Επιτρέπει, δηλαδή, να ξεπεραστεί η γνωστική ασυμφωνία και να προσφέρει το ΠΑΣΟΚ την υπόσχεση των ανέξοδων παροχών.

Εμείς από την αρχή είπαμε ότι τα 31 δισ. δεν είναι στο σύνολο τους εισπρακτέα. Σταδιακά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στις ανακοινώσεις τους και στις δηλώσεις τους στα παράθυρα (Βενιζέλος 18/09, Παπακωνσταντίνου 18/9) μιλούν για μέρος μόνο των 31 δισ. που μπορεί να εισπραχθεί. Κάνουν «σκόντο» στις μαγικές λύσεις αλλά όχι στις παροχές. Δεν μας λένε τι από αυτά που εξήγγειλε στην ΔΕΘ ο κ. Παπανδρέου, και που σκόπευαν να χρηματοδοτήσουν με το μέρος των 31 δις, που επιτέλους συνειδητοποίησαν ότι δεν είναι εισπρακτέο, δεν πρόκειται να υλοποιήσουν.

Πρέπει να τους θυμίσουμε:

1. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν

2. Το ανέξοδο οδηγεί στο αδιέξοδο

3. Όποιος πάει να γίνει λίγο ευχάριστος σήμερα θα γίνει πολύ δυσάρεστος αύριο, την ώρα του λογαριασμού

Οι παροχές του κ. Παπανδρέου που στηρίζονται στην προσδοκία είσπραξης των 31 δισ. είναι πολύ απλά πύργοι στην άμμο.

Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της αλήθειας και της ευθύνης . Είναι ο δρόμος του Κώστα Καραμανλή και της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΗΓΗ: ΝΔ