22 Σεπτεμβρίου 2009

«Να πως η ΝΔ στήριξε τους οικονομικά ασθενέστερους...»

Η ενδυνάμωση των οικονομικά ασθενέστερων, με διαρκή επιδίωξη την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, αποτέλεσε βασικό πυλώνα της πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ τα τελευταία πεντέμισι χρόνια. Μέσα στα όρια των δυνατοτήτων της οικονομίας μας, η Κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη μιας σειράς μέτρων στήριξης όσων είχαν πραγματική ανάγκη την ώρα που χρειάζονταν την έμπρακτη αλληλεγγύη. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξαν οι ακόλουθες παρεμβάσεις:

· Αυξήσαμε κατά 63% το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) και διευρύναμε τον αριθμό των δικαιούχων του ΕΚΑΣ, (60.000 περισσότεροι συνταξιούχοι πήραν το ΕΚΑΣ).

· Χορηγήσαμε έκτακτο επίδομα στεγαστικού δανείου , 500 € σε 13.500 ανέργους του ΟΑΕΔ και συνταξιούχους δικαιούχους του ΕΚΑΣ.

· Χορηγήσαμε επίδομα θέρμανσης , σε 1.770.000 συμπολίτες μας.

· Αυξήσαμε κατά 46% το επίδομα ανεργίας και για πρώτη φορά αναπροσαρμόσαμε το επίδομα ανεργίας, στο 55% του βασικού ημερομισθίου, ενώ αυξήσαμε κατά 10% το βασικό επίδομα, για κάθε προστατευόμενο μέλος για όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους και τους μερικά απασχολούμενους σε αντίθεση με ότι συνέβαινε επί ΠΑΣΟΚ.

· Ενισχύσαμε ακόμη περισσότερο τους συνταξιούχους με την κατάργηση των εισφορών υπέρ του ΛΑΦΚΑ και καταβάλαμε τα αναδρομικά του, ύψους 432 εκατ. ευρώ που παρανόμως παρακρατούσε τα περασμένα χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

· Χορηγήσαμε διπλό δώρο Χριστουγέννων σε όλους τους επιδοτούμενους άνεργους του ΟΑΕΔ.

· Βγάλαμε από το αδιέξοδο 64.000 συμπολίτες μας που είχαν πρόβλημα με τα πανωτόκια.

· Δώσαμε εφάπαξ παροχή 2.000 € στη μητέρα για κάθε παιδί που αποκτά, από το τρίτο και μετά. Μέχρι στιγμής πάνω από 45.000 μητέρες έχουν εισπράξει αυτή την παροχή.

· Χορηγήσαμε το πολυτεκνικό επίδομα και στις τρίτεκνες οικογένειες (171.774 οικογένειες έχουν ήδη ωφεληθεί από αυτό το μέτρο).

· Δεν παρακρατείται φόρος για τα επιδόματα στις Πολύτεκνες και Τρίτεκνες Οικογένειες.

· Θεσπίσαμε δικαίωμα μεταγραφής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ των φοιτητών και των τρίτεκνων οικογενειών.

· Καθιερώσαμε ιατρικό προληπτικό έλεγχο (τσεκ απ) για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Απέναντι σε αυτή την πολιτική ενεργού ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής των κυβερνήσεων της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ως αξιωματική αντιπολίτευση, επιδιδόταν στο προσφιλές του σπορ:

Μηδένιζε, αρνιόταν, πλειοδοτούσε εκ του ασφαλούς, xωρίς ίχνος αυτοκριτικής για την μεγάλη «μαύρη τρύπα» στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής που μας κληροδότησε.

ΠΗΓΗ: ΝΔ