28 Σεπτεμβρίου 2009

Δ. ΓΑΛΑΜΑΤΗΣ: «ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΑΝ ΒΑΘΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ»

Μιλώντας σε ακροατήριο 400 και πλέον μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης, ο Δ. Γαλαμάτης τόνισε ότι στις 4 Οκτωβρίου πρέπει «η παράταξη να ξαναβρεί την ψυχή της και να δοθεί η ευκαιρία σε νέους, άφθαρτους ανθρώπους να ξαναφτιάξουν την παράταξη, να πάνε μπροστά την Ελλάδα».

Αναφερόμενος στην προσωπική του πολιτική διαδρομή, ο Δ. Γαλαμάτης είπε «Δεν είχα, δεν έχω και δεν θα έχω ποτέ αβανταδόρους. Δεν είχα ποτέ κανένα σύστημα και κανέναν μηχανισμό για να με προωθήσει. Γιατί πιστεύω ότι τα γνωστά συστήματα και οι μηχανισμοί που τελικά έβλαψαν την παράταξη, στο μόνο που πιστεύουν είναι ένα ασταμάτητο πανηγύρι αλισβερισιού όπου τα ανταλλάγματα δεν επιστρέφονται στους πολλούς αλλά στις κλίκες που στηρίζουν συγκεκριμένα πρόσωπα και συγκεκριμένες νοοτροπίες. Είμαι απέναντι στο παλαιοκομματικό κατεστημένο που υποχωρεί, που έδιωξε από την πολιτική νέους ανθρώπους, που κλόνισε την εικόνα του πολιτικού συστήματος, που τραυμάτισε βαθιά της παράταξής μας, που αν θέλετε απότοκο αυτών των συμπεριφορών ήταν και τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Καραμανλής τόσα χρόνια».

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=7083d9a2f1&view=att&th=124007cb89aee31e&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_g055drc22&zwhttps://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=7083d9a2f1&view=att&th=124007cb89aee31e&attid=0.2&disp=inline&realattid=f_g055dy9k3&zw

Τέλος, υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου αποχώρησε από τον εθνικό διάλογο για την Παιδεία τις κρίσιμες στιγμές λίγο πριν τη συμφωνία, όταν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο της Μ. Γιαννάκου και στη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση των άρθρων για την Παιδεία. Έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοβουλία του ως αντιπρόεδρος του ΟΕΚ για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των απεξαρτημένων ατόμων: «Ήδη, σε συνεργασία με την κοινότητα Ιθάκη, έχουν εισαχθεί στο ΙΕΚ για πρώτη φορά δύο ειδικότητες για τα παιδιά εκείνα που είναι σε μια διαδικασία απεξάρτησης, δίνοντας ουσιαστικά ένα μεγάλο χτύπημα σ’ αυτό που λέμε κοινωνικός αποκλεισμός αυτών που έχουν απεξαρτηθεί. Έτσι, τώρα πολλά νέα παιδιά από αυτά που θα περάσουν από τη διαδικασία απεξάρτησης, θα βγαίνουν πλέον στην κοινωνία έχοντας μία πιστοποιημένη γνώση στα χέρια τους για να τους δώσει τη δυνατότητα να εργαστούν είτε ως υπάλληλοι είτε ως επιχειρηματίες».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΤΗΣ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Στις 9 το πρωί ο Δ. Γαλαμάτης θα επισκεφθεί τη λαϊκή αγορά των Κουφαλίων ενώ το βράδυ, στις 8.00, θα επισκεφθεί την Πυλαία και το Πανόραμα και θα πραγματοποιήσει ομιλία στο ξενοδοχείο «Αστέρια».