28 Σεπτεμβρίου 2009

«ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΛΑΜΑΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ»

«Ας μην κλείνουμε όμως τα μάτια μας μπροστά σε μια πραγματικότητα που οι ίδιες οι γυναίκες τη γνωρίζουν καλά: Πρέπει να ομολογήσουμε ότι στους ώμους της σύγχρονης Ελληνίδας έχουν πλέον πέσει δυσβάστακτα βάρη», υπογράμμισε ο υπ. βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Γαλαμάτης, σε συνάντηση που πραγματοποίησε με νέες γυναίκες και εργαζόμενες μητέρες.

Στην αίθουσα του Μουσείου Αθλητισμού Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Γαλαμάτης συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και άκουσε τις ιδέες και τις προτάσεις τους, για το πώς μπορούν να αντιμετωπισθούν.

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=7083d9a2f1&view=att&th=123fc224242e8eb3&attid=0.3&disp=inline&realattid=f_g03xzsro2&zwhttps://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=7083d9a2f1&view=att&th=123fc224242e8eb3&attid=0.4&disp=inline&realattid=f_g03y02r53&zw


Αναφερόμενος στον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η «σιωπηλή ηρωίδα» της ελληνικής κοινωνίας, σημείωσε ότι πλέον πρέπει να συνεχισθεί η πολιτική πολλαπλής στήριξης της με γενναίες αποφάσεις. «Να ανοίξουμε επιτέλους το κεφάλαιο της συνταξιοδοτικής μέριμνας για την ανασφάλιστη γυναίκα η οποία καθημερινά εργάζεται σκληρά, μέσα στους τοίχους του σπιτιού της», ενώ πρότεινε ακόμα να θεσμοθετηθεί η δημιουργία κέντρων δημιουργικής απασχόλησης και φύλαξης παιδιών σε κάθε γειτονιά.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι η πολιτεία ευθύνεται για τη μη ενημέρωση της Ελληνίδας για τα κεκτημένα δικαιώματα της. «Η Νέα Δημοκρατία», τόνισε, «πήρε σημαντικές πρωτοβουλίες για τη γυναίκα τα προηγούμενα χρόνια, που όμως δεν αναδείχθηκαν όπως θα έπρεπε. Θυμίζω, το νόμο για την καταπολέμηση της ενδοοικογενειακής βίας και την προστασία της γυναίκας από τη σεξουαλική παρενόχληση, την ισότιμη ασφαλιστική μεταχείριση της αγρότισσας, την ποσόστωση κατά το 1/3 στη συμμετοχή γυναικών στις εθνικές εκλογές και για την τοπική αυτοδιοίκηση, την προσαύξηση της σύνταξης της μητέρας, ανάλογα και με τον αριθμό των παιδιών». Υπάρχει λοιπόν το υπόβαθρο, για να προχωρήσουμε σε στοχευμένες κινήσεις που θα ανακουφίσουν την καθημερινότητα της εργαζόμενης Ελληνίδας μέσα κι έξω από το σπίτι της, παρατήρησε και πρόσθεσε πως ανάλογη υποστήριξη χρειάζεται και η νέα γυναίκα που προσπαθεί να βρει απασχόληση στον ανταγωνιστικό στίβο της εργασίας, ενώ παράλληλα προσπαθεί να διαμορφώσει την οικογένεια της.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Δ. ΓΑΛΑΜΑΤΗ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2009

Τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου ο Δημήτρης Γαλαμάτης θα επισκεφθεί την Κρεαταγορά Θεσσαλονίκης, ενώ από τις 09.00 θα περιοδεύσει σε Περαία, Αγία Τριάδα και Νέους Επιβάτες.

Στις 20.30 θα πραγματοποιήσει ομιλία στο κέντρο FOCUS (περιοχή Αεροδρομίου «Μακεδονία»), σε εκδήλωση που οργανώνει το πολιτικό του γραφείο.