24 Οκτωβρίου 2009

«Το παραμύθι της νωπής λαϊκής εντολής, οι «περαστικοί» και ο κ. Μεϊμαράκης»

Λάβρος και οργίλος εμφανίζεται ο κ. Μεϊμαράκης στα κανάλια υποστηρίζοντας ότι στην εσωκομματική διαμάχη για την διαδοχή του Κ. Καραμανλή θα πρέπει να ψηφίσουν οι βουλευτές, οι νομάρχες, οι δήμαρχοι, οι πρόεδροι συλλόγων και γενικά όσοι έχουν εκλεγεί υπό την σημαία της παράταξης, με το σκεπτικό ότι αυτοί έχουν νωπή λαϊκή εντολή και όχι οι «περαστικοί».

Πρώτον κ. Μεϊμαράκη για πολλούς από αυτούς η εντολή δεν είναι και τόσο νωπή. Οι νομάρχες και οι δήμαρχοι για παράδειγμα έχουν ήδη τρία χρόνια θητείας, σε ένα χρόνο έχουμε δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και δεν είναι βέβαιο ότι θα επανεκλεγούν.

Δεύτερον, όταν τους ψηφίζαμε όλους αυτούς τους δίναμε εντολή να μας εκπροσωπήσουν στον δημόσιο βίο. Εκεί και μόνον εκεί. Κανέναν δεν ψηφίσαμε και κανέναν δεν εξουσιοδοτήσαμε να μας εκπροσωπήσει σε εσωκομματικές διαδικασίες.

Τρίτον, ποιοι ακριβώς είναι οι «περαστικοί» κ. Μεϊμαράκη; Μήπως αυτοί την ψήφο των οποίων ζητά η παράταξη για να διεκδικήσει την εξουσία αλλά και εσείς προσωπικά για να εκλεγείτε βουλευτής; Δεν θα είναι νίκη της παράταξης αν προσέλθουν ένα εκατομμύριο «περαστικοί» στις κάλπες; Θέλουμε ή δεν θέλουμε η παράταξη και ο νέος της ηγέτης να στηρίζεται σε ευρύτατη λαϊκή αποδοχή; Συμμερίζονται και άλλοι στην Ν.Δ. την άποψή σας αυτή;

Ξέρετε κ. Μεϊμαράκη, οι «περαστικοί» διέρχονται και αν δεν τους αρέσει το μαγαζί φεύγουν και πάνε αλλού. Αυτό να το συσχετίσετε με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών όπου ουκ ολίγοι όπως φάνηκε «περαστικοί» μας αποχαιρέτησαν και πήγαν παρακάτω.

Πρόσφατα κ. Μεϊμαράκη ταχθήκατε δημοσίως υπέρ της κ. Μπακογιάννη. Είναι αξιολογότατο στέλεχος με μεγάλη προσφορά στην παράταξη και είναι δικαίωμά σας να την υποστηρίζετε. Μήπως όμως με τις δηλώσεις σας της κάνετε ζημιά;

Έχετε σκεφτεί ότι με τα λεγόμενά σας κάποιοι θα υποθέσουν ότι οι ανοιχτές διαδικασίες δεν είναι υπέρ της υποψηφιότητας Μπακογιάννη, επειδή η κύρια δύναμή της βρίσκεται στον έλεγχο των μηχανισμών και όχι στην κοινωνία;

Αν πραγματικά θέλετε να βοηθήσετε την κ Μπακογιάννη τότε κ. Μεϊμαράκη καλό είναι να αναθεωρήσετε την γνώμη σας για τους «περαστικούς». Επιτέλους δεν χρειάζεται τόση αλαζονεία μεγαλοστελέχους. Το «σεμνά και ταπεινά» κ. Μεϊμαράκη ισχύει όχι μόνο για τους κυβερνώντες αλλά και για τους αντιπολιτευόμενους.

Δεν χρειάζεται να είστε τόσο σνομπ με τους «περαστικούς»-πολίτες.

Διαφορετικά… περαστικά σας.