01 Οκτωβρίου 2009

Δημήτρης Γαλαμάτης : ΩΡΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ

Δημιουργία «τόξου» ανάπτυξης γύρω από τη Θεσσαλονίκη

Ο πολίτης θα προτιμήσει την αλήθεια και θα ψηφίσει για το συμφέρον του τόπου, επισήμανε ο υπ. βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Γαλαμάτης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Χαλάστρα.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το καθαρό μήνυμα και η ειλικρίνεια του Κώστα Καραμανλή, θα κερδίσουν την εμπιστοσύνη των Ελλήνων. «Κοιτάμε μπροστά», τόνισε, «με αίσθημα χρέους, με αίσθημα ευθύνης, δίνουμε έναν αγώνα αισιόδοξο και καθαρό. Οι πολίτες το γνωρίζουν καλά. Καμία αρνητική προπαγάνδα, καμία σκόπιμη διαστρέβλωση δεν μπορεί να ακυρώσει την ουσία των πραγμάτων. Γιατί ο δρόμος που χαράξαμε δεν ανακόπτεται, δεν έχει επιστροφή».

Σε ομιλία του μπροστά σε πλήθος κόσμου στα Λουτρά Λαγκαδά, ο Δημήτρης Γαλαμάτης τόνισε ότι πρέπει να καταρτίσουμε για την περιοχή του Λαγκαδά, ένα συγκροτημένο σχέδιο ανάπτυξης και θύμισε ότι ανάλογη πρόταση έχει ήδη καταθέσει εδώ και δυο χρόνια, στην οποία εντάσσεται η αξιοποίηση ιστορικών χώρων (Κάστρο Ρεντίνας, Βήμα Απ. Παύλου), φυσικού περιβάλλοντος και τοπικών προϊόντων (αγροτουρισμός) για την προσέλκυση τουριστικού εισοδήματος.

«Από την άλλη πλευρά, απαιτείται η ύπαρξη ενός πυλώνα ανάπτυξης», ανάφερε, «γι αυτό και εκφράζω την αμέριστη υποστήριξή μου, στην προσπάθεια αξιοποίησης της έκτασης των 800 στρεμμάτων στα όρια των δήμων Λαγκαδά και Μυγδονίας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στην οποία αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του». Και διευκρίνισε ότι η προτεινόμενη εγκατάσταση πανεπιστημιακού campus και πανεπιστημιακού νοσοκομείου στο συγκεκριμένο χώρο, -που συζητείται με πρωτοβουλία του υπουργείου Μακεδονίας Θράκης- ή μιας ανάλογης δραστηριότητας, θα αποτελέσει σημαντικό βήμα για την ανάδειξη όλης της ευρύτερης περιοχής. Πρόσθεσε μάλιστα, πως σε συνδυασμό με τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στα δυτικά του νομού και την Ζώνη Καινοτομίας στις ανατολικές περιοχές, δημιουργείται ένα «τόξο» ανάπτυξης γύρω από το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Δ. ΓΑΛΑΜΑΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2009

Με ομιλία και σε συγκέντρωση φίλων του, στις 10 το βράδυ στην Πυλαία, στο καφέ-μπαρ MOJITO, ο υπ. βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Γαλαμάτης ολοκληρώνει την προεκλογική του εκστρατεία αύριο Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009.

Προηγουμένως στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιήσει προεκλογική ομιλία στη γενέτειρά του το Σταυρό Θεσσαλονίκης.

Το πρωί ο Δημήτρης Γαλαμάτης θα παραχωρήσει στις 08.30 συνέντευξη στη Δημοτική Τηλεόραση (TV100), ακολούθως θα επισκεφθεί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ενώ στις 10.00 θα περιοδεύσει στο δήμο Αγίου Αθανασίου.