09 Νοεμβρίου 2009

«Δηλώσεις του Α. Σαμαρά για την απεργία των λιμενεργατών»

Ο Βουλευτής και υποψήφιος Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε σήμερα τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών όπου συζήτησε εκτενώς με το Διοικητικό του Συμβούλιο για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Μετά το πέρας της συνάντησής του ο κ. Σαμαράς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Στη δύσκολη ώρα της κρίσης ο έμπορος είναι αυτός που συμβολίζει το μεγάλο μας ζητούμενο. Την επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια.

Για να γίνει αυτό, πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν σοβαρά προβλήματα του κλάδου, όπως για παράδειγμα το παρεμπόριο, οι πορείες που πνίγουν το εμπορικό κέντρο της Αθήνας, οι σχέσεις με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και η εμπορική πολεοδομία.

Πρέπει οι επιχειρήσεις να γίνουν ανθεκτικές στην κρίση και ανταγωνιστικές στην ανάκαμψη. Φοβάμαι ότι η κυβέρνηση κάνει ακριβώς το αντίθετο. Ιδιαίτερα με την φοροεπιδρομή που ετοιμάζει.

Ερώτηση: Ένα σχόλιο για τις απεργίες στα λιμάνια;

Απάντηση: Η κατάσταση με τα κοντέινερ στον Πειραιά έχει γίνει ασφυκτική. Το πρόβλημα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και θα πρέπει η κυβέρνηση επιτέλους να αποφασίσει να πάρει μέτρα. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

Το πρωί ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των προγραμμάτων μαθητείας STAGE όπου επανέλαβε τη δέσμευσή του για τη νομική υποστήριξή τους. Στη συνέχεια συναντήθηκε με εκπροσώπους των 10500 στελεχών της ΟΝΝΕΔ, όπου αποφασίστηκε η αμφίδρομη συζήτηση μέσω διαδικτύου, με όλα τα μέλη που υπογράφουν τη σχετική επιστολή.