Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2010

Αναμοχλεύουμε το σκάνδαλο του Λιμενικού Ταμείου Πάρου και αναμένουμε απαντήσειςΜια ιστορία με οσμή σκανδάλου που αφορά τον Δήμο Πάρου επί Δημαρχίας Ραγκούση και στην οποία είχαμε αναφερθεί και εμείς πριν δυο χρόνια, αναμοχλεύει ο naxios και ζητά από τον εισαγγελέα Σύρου να τελειώνει την υπόθεση που κρατάει χρόνια στο συρτάρι του:

Πέρασαν 25 μήνες από την ημέρα που είδε το φως της δημοσιότητας το σκάνδαλο με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Πάρου.Το θέμα είχε πάει στην εισαγγελία στη Σύρο και από τότε αγνοείται η τύχη του. Το blog μας θα επιχειρήσει μια αναμόχλευση του θέματος,για να μαθαίνουν όσοι δε γνωρίζουν,για να θυμούνται όσοι ξεχνούν και τέλος μήπως η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη ασχοληθεί με το θέμα.Πάμε να δούμε.

Ήταν Δεκέμβρης του 2007 όταν η Κυριακή Αλιπράντη ανακαλύπτει τελείως τυχαία την υπογραφή της σε διάφορα εντάλματα πληρωμών από το Λιμενικό Ταμείο Πάρου.Η ίδια ισχυρίστηκε ότι η υπογραφή δεν ήταν δική της και ότι ήταν πλαστογραφημένη.Για το λόγο αυτό,στις 17-12-2007, προέβη σε καταγγελία στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης καταθέτοντας συγχρόνως και αγωγή στην εισαγγελία.Αμφότερα τα πορίσματα και των δυο αυτών υπηρεσιών παραμένουν αόρατα ή άφαντα,όπως θέλετε πείτε το.Μιλάμε για υποτιθέμενα έργα στις τοποθεσίες Κάμπος και Καμινάκι αλλά και άλλων περιπτώσεων.Την περίοδο αυτή,πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου είναι ο Κώστας Σκανδάλης.Τη σημασία της παράθεσης του ονόματος θα τη δούμε παρακάτω.Ο συγκεκριμένος είχε επιλεγεί,προταθεί και διοριστεί από τον τότε δήμαρχο Πάρου Γιάννη Ραγκούση,σημερινό υπουργό Εσωτερικών.Για να καταλάβετε τα ποσά που διακινούνται από το εν λόγω ταμείο,σας παραθέτουμε ένα τυχαίο πρακτικό με αριθμό 9/2006 όπου φαίνονται έσοδα του ταμείου, 2.200.000 ευρώ, ισοσκελισμένα ως είθισται με τα έξοδα. (http://images.gloman.netuse.gr/filesystem/Multimedia/doc/009_id1036.doc)


Στη διεύθυνση αυτή μπορείτε να δείτε το πρακτικό που αναφέρουμε,γιατί εμείς μιλάμε με ντοκουμέντα και όχι με λόγια φούσκες. Άξιο προσοχής είναι και το ποιοι συμμετέχουν στο πρακτικό αυτό, προεξεχόντος βεβαίως του δημάρχου Ραγκούση.

Στη συνέχεια εμφανίζεται ο Αντωνόπουλος Δημήτρης, ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη ότι εκείνος έβαλε τις υπογραφές,εξ αιτίας όπως είπε του υπερβολικού φόρτου εργασιών που υπήρχε και οι πληρωμές ήταν επείγουσες.Άκουσον άκουσον. Υπογράφει άλλος αντί άλλου για πληρωμές μεγάλες γιατί δεν προλάβαινε να υπογράψει ο αρμόδιος. Τι δεν έχουμε ακούσει στην ιστορία αυτή!! Μάλιστα ο Αντωνόπουλος στις 9-1-2008 με 2 επιστολές του, με αριθμό πρωτοκόλλου 199 και 200, στο δήμο Πάρου ζητά την απομάκρυνσή του από τις αρμοδιότητες που είχε στο δήμο. Στη παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να διαβάσετε τις επιστολές του.

fileleutheros.pblogs.gr


Στις 16-1-2008 η εφημερίδα ΕΘΝΟΣ ασχολείται με το θέμα και αθωώνει τους πάντες και τα πάντα,χωρίς να έχει πόρισμα ούτε του Σώματος των Επιθεωρητών αλλά ούτε και του Εισαγγελέα.Θα βρείτε εδώ το συγκεκριμένο δημοσίευμα www.ethnos.gr.


Ωμή παρέμβαση των αδέσμευτων και ανεξάρτητων εφημερίδων σε γεγονότα που έχει αναλάβει η δικαιοσύνη. Άσχετο, η κυβέρνηση της Ν.Δ. τόσο πολύ πια ήλεγχε τη δικαιοσύνη όπως κάποιοι ισχυρίζονταν, που δεν ήθελε να βγει στα φόρα μια υπόθεση που ήταν εναντίον των πράσινων στελεχών και δη ενός μεγαλοστελέχους όπως ήταν ήδη ο Ραγκούσης? Μην ξεφεύγουμε όμως. Ο Αντωνόπουλος όχι μόνο δεν καλείται από τον εισαγγελέα, αλλά ούτε καν απομακρύνεται από τις θέσεις ευθύνης του στο δήμο. Αυτό πολύ εύκολα μπορεί να αποδειχθεί. Πώς? Πολύ απλά, κλικάροντας στις παρακάτω διευθύνσεις, θα δείτε με ημερομηνίες 19-11-2008 και 28-4-2009, προκηρύξεις προμηθειών από το δήμο Πάρου, που έχουν την υπογραφή του προιστάμενου του τμήματος οργάνωσης και πληροφορικής κυρίου Αντωνόπουλου Δημήτρη. Δείτε και θαυμάστε:

http://images.gloman.netuse.gr/filesystem/Multimedia/pdf/ALARM%20SYSTEM_id1698.pdf

http://images.gloman.netuse.gr/filesystem/Multimedia/pdf/analosima%20copier%202009_id1895.pdf


Είπαμε με αποδείξεις και όχι αερολογίες μιλάμε εμείς. Προκηρύξεις με ημερομηνίες αρκετά μεταγενέστερες των επιστολών που είχε αποστείλει. Μπράβο κατανομή ευθυνών και απονομή δικαιοσύνης!!!

Πολύ πριν τις προκηρύξεις και συγκεκριμένα το Γενάρη του 2008 ο Σπύρος Λάβδας, πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κυκλάδων, δίνει συνέντευξη στο Ρ/Σ ΗΧΩ FM στο δημοσιογράφο Χρ. Καραγιανιώτη και είναι αρκετά αποκαλυπτικός. Στη συνέντευξη αυτή ακούγεται για πρώτη φορά το όνομα της εταιρείας ΛΑΦΑΡΖ. Μιας εταιρείας που ήταν ανάμεσα στις επείγουσες πληρωμές. Ακούστε τώρα. Ο Σκανδάλης,πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου,ήταν και διευθυντής της ΛΑΦΑΡΖ,εταιρεία που είχε αναλάβει πολλές προμήθειες του δήμου. Διαβάστε ολόκληρη την αποκαλυπτική πράγματι αλλά και διαφωτιστική συνέντευξη του Σπύρου Λάβδα στη διεύθυνση που σας παραθέτουμε. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα: fileleutheros.pblogs.gr.


Δηλαδή η εταιρεία αυτή προμήθευε το ταμείο με υλικά. Σύμπτωση η ύπαρξη του Σκανδάλη??? Μπορεί. Εμείς δεν είμαστε δικαστήριο για να αποδώσουμε ευθύνες. Καταγραφή γεγονότων κάνουμε και περιμένουμε πότε θα θυμηθούν εκεί στη Συρό την ξεχασμένη (???) υπόθεση. Και για να καταλάβετε τι εστί ΛΑΦΑΡΖ, εξηγούμαστε. Είναι ιδιοκτήτρια της ΑΓΕΤ και των τσιμέντων Χαλκίδας. Μιλάμε για Γαλλική εταιρεία με πολύ μεγάλο οικονομικό μέγεθος στην αγορά. Δείτε τι έγραφε η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στις 16-12-2002 archive.enet.gr.


Αυτά για να καταλάβετε σε ποια εταιρεία ήταν διευθυντής ο πρόεδρος του ταμείου Κώστας Σκανδάλης. Σίγουρα ο τότε υφυπουργός ανάπτυξης Χρήστος Θεοδώρου, κάτι θα ξέρει παραπάνω από μας.


Κύριε εισαγγγελέα Σύρου, επιτέλους πότε θα ολοκληρωθεί η ιστορία που ακούει στο όνομα Λιμενικό Ταμείο Πάρου? Έχετε σκοπό να το κάμετε? Έχουμε την εντύπωση ότι θα πρέπει να ενημερώσετε την κοινή γνώμη ώστε να απαντηθούν δεκάδες ερωτήματα. Ο Ραγκούσης σημερινός υπουργός εσωτερικών ήταν αυτός που διόρισε το Σκανδάλη. Ο ίδιος τοποθέτησε το Βλαχογιάννη. Ο ίδιος τον Αντωνόπουλο. Ποιος αφελής άραγε πιστεύει και μετά τις αποκαλύψεις του blog, ότι όλα έγιναν λόγω υπερβολικού φόρτου εργασίας? Ποιος άραγε πιστεύει ότι ο τότε δήμαρχος δεν εγνώριζε τι εσυνέβαινε. Δεν εγνώριζε για παράδειγμα όταν τοποθετούσε τον Σκανδάλη πρόεδρο του ταμείου ότι ήταν και διευθυντής στη βασική εταιρεία προμηθειών υλικών του δήμου? Προσωπικά αρνούμαι να πιστέψω κάτι τέτοιο. Δεν είμαι μπανανία.


Υ.Γ.Κι επειδή το πάρτι στο δήμο Πάρου συνεχίζεται, νέο σκάνδαλο στα σκαριά με επιλεκτικές υπερωρίες που ενέκρινε ο δήμαρχος Βλαχογιάννης, που κατηγορείται για ανικανότητα ελέγχου των οικονομικών υπηρεσιών. Δείτε τι έγινε στη διεύθυνση που και αυτή σας παραθέτουμε fileleutheros.pblogs.gr


Μανώλης εξ ΑπειράνθουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου