15 Φεβρουαρίου 2010

Δημοσιογραφικό έμεσμα για να γλύψει τον Γιαννάκη... από ποιον άλλο; Από τον κομιστή....

Θα θυμάστε βέβαια το Χριστουγεννιάτικο πρωτοσέλιδο του "ΘΕΜΑΤΟΣ" για την αποδοχή των λαπτοπ απο ΠΑΣΟΚους υπουργούς; Ε, αν το θυμάστε ξεχάστε το γιατί ο κομιστής το ξέχασε και λέει ότι θα πάει να καταθέσει υπέρ του Ραγκούση στην αγωγή που του έκανε για το συγκεκριμένο θέμα!!!

Με ένα κείμενο εμετό γλύφει εκεί που μόλις πριν ένα μήνα κατηγορούσε και χλεύαζε μιας και όπως λέει το πνεύμα του "ρεπορταζ" δεν ήταν να δείξει ότι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ εξαγοράζονται με ένα λαπτόπ... άρα προφανώς ήταν να πετάξει λάσπη και να χλευάσει...

Αλλά τι σας λέω λες και δεν τον ξέρετε... είναι τόσο γελοίος που λέει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να δει πως βλέπει τα πράγματα ο θιγόμενος... αρκεί να μην είναι ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΙΝΑΝ ΒΙΛΕΣ!!!

ΡΕ κωλοτούμπα τι σου υποσχέθηκαν και γλύφεις τον Γιαννάκη... μπήκες ποτέ στον κόπο να ασχοληθείς με το τι έλεγε ο Καραμανλής, γι αυτά που έγραφες για τον ίδιο και για τη γυναίκα του; Ή ήταν κι αυτός ΓΑΪΔΟΥΡΙ και ΚΑΤΑΠΙΝΕ ΒΙΛΕΣ;

Ακολουθεί το έμεσμα:
«Επειδή ειλικρινά πιστεύω ότι στην παρούσα συγκυρία, εξουσία, κοινή γνώμη και ΜΜΕ πρέπει να ’ναι σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σύμπνοια απέναντι στην τεράστια ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κρίση και τη ΔΙΕΘΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ κατά της Ελλάδας, δηλώνουμε ότι θεωρούμε ΟΛΑ τα άλλα ζητήματα ΗΣΣΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ!

Με αυτό το πνεύμα αποφασίσαμε να αντιμετωπίσουμε κατ' αρχάς και μία αγωγή που μας έστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης για το πολυσυζητημένο ρεπορτάζ για τα laptop που στείλαμε σαν χριστουγεννιάτικο δώρο στους υπουργούς.

Αν βρισκόμασταν υπό άλλες συνθήκες, θα αντιδρούσαμε διαφορετικά, μια που, όπως έχουμε δείξει πολλάκις στο παρελθόν, δεν μας πτοούν οι αγωγές. Εάν επρόκειτο μάλιστα για άλλο πρόσωπο -έναν καθαρά επαγγελματία πολιτικό- θα υπήρχε η δέουσα αντιμετώπιση. Ομως, επειδή τυχαίνει να γνωρίζω τον Ραγκούση από τότε που ήταν… απλός δήμαρχος της Πάρου, και υπήρξε φίλος μου, και ξέρω ότι από «τρέλα» τα άφησε όλα για να συστρατευτεί δίπλα στον Παπανδρέου σε πολύ δύσκολες στιγμές, δεν έχω καμία δυσκολία να το ξαναπώ: ποτέ δεν φαντάστηκε κανείς μας -ούτε υπονόησε- ότι θα μπορούσε να…εξαγοραστεί με ένα laptop. Αυτός ειδικά, αλλά και οι άλλοι υπουργοί. Είναι τόσο απλό για τον κοινό νου αλλά και απόλυτα ξεκάθαρο για μένα! Κι επειδή ΔΕΝ θεωρώ ότι είπαμε οτιδήποτε τέτοιο, και ότι το ρεπορτάζ μας είχε ολοφάνερα άλλο πνεύμα, όχι μόνο ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ να πάω στα δικαστήρια «κατηγορούμενος», όχι μόνο παίρνω την αγωγή πάνω μου, και όχι ως εφημερίδα, αλλά και ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ!

Δεν έχω κανένα πρόβλημα, γιατί εμείς επιμένουμε ότι ουδεμία πρόθεση είχαμε να τον θίξουμε και ούτε τον θίξαμε! Αφού όμως θέλουμε να κατανοούν οι άλλοι τις δικές μας ευαισθησίες, πρέπει να δεχόμαστε αντίστοιχα ότι και ο κάθε πολιτικός δικαιούται να είναι κι αυτός ευαίσθητος σε ό,τι νομίζει και όπως το νομίζει. Με αυτά θεωρώ ότι έχουμε καταστήσει σαφέστατα τα καθαρά δημοσιογραφικά πλαίσια στα οποία κάνουμε το ρεπορτάζ μας.

Από εκεί και πέρα, επειδή γενικά ισχύει ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα, και αυτό πάει αμοιβαία, εμείς, αν κάποιος ΘΙΓΕΤΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ (και δεν είναι κάνα «γαϊδούρι» σαν τους προηγούμενους που «κατάπιναν» ολόκληρες βίλες), δεν έχουμε κάνα «ζόρι» να δούμε πώς φαίνονται τα πράγματα και από τη δική του σκοπιά. Η κυβέρνηση έχει μία δουλειά να κάνει κι εμείς μία άλλη. Το πιθανότερο είναι ότι θα είμαστε κάθε μέρα απέναντι.

Οχι σώνει και καλά, αλλά για πράγματα σο-βα-ρά. Η υπόθεση των laptop δεν έχει τέτοιες διαστάσεις. Αν νομίζουν ότι αυτό είναι το πρέπον, ας λειτουργήσουν όπως οι ΠΡΩΗΝ: με διώξεις, μηνύσεις και αγωγές. Δεν υπολογίσαμε, ούτε θα υπολογίσουμε το όποιο κόστος! Αλλά χάρη της δικής μας αξιοπιστίας, θα πάμε ακόμη και ΜΑΡΤΥΡΕΣ… ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ, αν ο θιγόμενος πολιτικός ή πολίτης μας πείσει ότι άθελά μας έστω τον κάναμε να νιώθει έτσι! Νέο παιχνίδι - νέοι κανόνες. Αυτά και… τέρμα για τα laptop, γιατί έχουμε όλοι πια πολύ πιο σημαντικές προτεραιότητες.

Θ.Α.»