24 Φεβρουαρίου 2010

Ο Σαμαράς πρέπει να φύγει μπροστά (επειγόντως)

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν εκλέχθηκε από το μηχανισμό της Ρηγίλλης που δυστυχώς τον βλέπουμε και σήμερα να επιβιώνει και να ανασυντάσσεται δίπλα του, ίδιος και απαράλλακτος με πριν σε νοοτροπία και αντίληψη.

(Όσοι πίστεψαν ότι αλλάζοντας τους επικεφαλής των τομέων θα ανανέωνε και το κόμμα, είναι το ίδιο αφελείς με εκείνους που πιστεύουν ότι φτάνει να αλλάξει ο υπουργός για να καταργηθεί και η γραφειοκρατία)

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν εκλέχτηκε από τους βουλευτές και τους υπουργούς που βλέπουμε καθημερινά στις οθόνες μας να υπερασπίζονται το έργο τους και την αποτυχημένη κυβέρνηση που υπηρέτησαν, εξοργίζοντας την κομματική βάση και πείθοντας το λαό ότι δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στη ΝΔ (βλ και δημοσκοπήσεις)

Ο Αντώνης Σαμαράς εκλέχθηκε αρχηγός της ΝΔ πρώτον γιατί δεν ήταν άνθρωπος των μηχανισμών, δεύτερον γιατί έδωσε ελπίδα μέσα από ένα λόγο καθαρό και τρίτον επειδή σε αντίθεση με τους αντιπάλους του είχε μείνει μακριά από τις κυβερνητικές πρακτικές των τελευταίων ετών, που έκαναν τους νεοδημοκράτες να ντρέπονται και να οργίζονται.

Αυτές οι 800 000 χιλιάδες που περίμεναν ώρες ατελείωτες για να ψηφίσουν, παραμένουν και σήμερα θυμωμένοι νεοδημοκράτες, εξοργισμένοι με εκείνους που τους ντρόπιασαν και τους πρόδωσαν.

Δεν μπορεί λοιπόν όσοι εκπροσωπούν σήμερα τη ΝΔ (με τον έναν ή τον άλλο τρόπο) να βγαίνουν στα κανάλια και τις εφημερίδες και να δηλώνουν «υπερήφανοι» για το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης. Το ίδιο δήλωνε και η Ντόρα και είδαμε που κατέληξε.

Δε θέλουμε να μειώσουμε τη συμβολή κανενός, αλλά η βάση της Ν.Δ. ψήφισε το Σαμαρά, για αυτό που ήταν και για αυτά που έλεγε. Όχι γι αυτούς που στήριξαν την υποψηφιότητά του! Αν ήταν έτσι, η Ντόρα θα είχε εκλεγεί πανηγυρικά

Δεν πρέπει λοιπόν να επαναλάβει και ο Σαμαράς το λάθος του Καραμανλή και να εγκλωβιστεί σε σχέσεις …αντιπαροχής. Να αναθέσει ρόλους ναι. Να εκχωρήσει τιμάρια όχι!

Για τον Καραμανλή τα είπαμε χιλιάδες φορές. Συγχωροχάρτια δίνει μόνο ο Πάπας. Κι ας βγει επιτέλους ο ίδιος να υπερασπιστεί το έργο του ( βλ και Να μιλήσει ο Καραμανλής)

Ο Σαμαράς όμως δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της εξεταστικής και να αναλωθεί υπερασπιζόμενος το έργο της κυβέρνησης Καραμανλή, πολύ περισσότερο όταν ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη γι αυτήν.

Ο Σαμαράς πρέπει να προχωρήσει γρήγορα μπροστά. Πως όμως;

Είναι αλήθεια ότι πολλοί βιάζονται και θέλουν να υιοθετήσει αμέσως μια σκληρή αντιπολιτευτική τακτική. Όμως ένα κόμμα που έχασε με 11 μονάδες διαφορά, δεν μπορεί, ύστερα από λίγους μήνες, ν’ αποτελέσει αξιόπιστη εναλλακτική λύση. Και θα είναι λάθος να το αποτολμήσει. Δε θα πείσει κανένα.

Πώς, λοιπόν, αντιμετωπίζεται μια ανίκανη κυβέρνηση, που πέφτει από γκάφα σε γκάφα και προκαλεί ζημιά στη χώρα;

Πρέπει να αντιτάξει τις δικές του προτάσεις. Τη δική του συνολική λύση εξόδου από την κρίση. Ο χώρος της οικονομίας είναι προνομιακός για τον Αντώνη Σαμαρά. Καιρός ν’ αρχίσει να θέτει και την ατζέντα! Για να πείσει τον κόσμο ότι έχει να παρουσιάσει μια άλλη λύση. Γιατί την εμπιστοσύνη του κόσμου θα την κερδίσει πρώτα ο Σαμαράς και μετά η Ν.Δ.! Αυτή τη στιγμή το ισχυρό χαρτί της παράταξης είναι ο Σαμαράς και όχι το κόμμα! Ο κόσμος θέλει πολύ χρόνο να εμπιστευτεί ξανά τη Νέα Δημοκρατία. Μπορεί όμως εύκολα και γρήγορα να εμπιστευτεί τον Αντώνη Σαμαρά!

Προτεραιότητα του Σαμαρά είναι να εκφράσει τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Να αποτελέσει το σημείο σύγκλισης όσων έχουν κουραστεί, απογοητευθεί, απελπισθεί, βαριεστηθεί από το σημερινό σύστημα προσώπων καταστάσεων και κομμάτων και θέλουν μια Νέα Μεταπολίτευση.

Η οποία είτε θα είναι μια ειρηνική επανάσταση, είτε δεν θα είναι τίποτα. Δεν μπορεί λοιπόν να κτισθεί με φθαρμένα υλικά. Όποιος από την Ρηγίλλης διαφωνεί ας καλέσει όλους του Τομεάρχες να υποβάλλουν εντός 24 ωρών μια έκθεση ιδεών για το πώς αντιλαμβάνονται αυτή τη «Νέα Μεταπολίτευση». Και όταν του τις δώσουν θα τον περιμένουμε στην γωνία με μια κούτα λεξοτανίλ.

Και θα πούμε και κάτι ακόμα: Εδώ ο Γιώργος τόλμησε και έθεσε εκτός ένα πρωθυπουργό οκταετίας. Η Ν.Δ. το συζητάει ακόμα να στείλει σπίτι τους ορισμένους αποτυχημένους υπουργούς και βουλευτές; Ποιους εννοούμε; Δείτε με ποιους γελάει κάθε μέρα κόσμος, ή σπάει τις τηλεοράσεις του, κι αρχίστε να φτιάχνετε κατάλογο.

Η Ν.Δ. πρέπει να βγάλει στην πρώτη γραμμή νέα πρόσωπα. Με καθαρό πολιτικό λόγο, χωρίς αναφορές στο παρελθόν. Τα κανάλια βέβαια θα συνεχίσουν να καλούν όσους χρειάζονται για τα παιχνίδια τους, αλλά πρέπει να γίνει σαφές ποιοι μιλούν για λογαριασμό τους και ποιοι εκφράζουν την επίσημη γραμμή της Ν.Δ.

Και μέσα από αυτήν την διαδικασία ο Αντώνης πρέπει να επιλέξει και να δείξει στον κόσμο την δεκάδα με την οποία θα κυβερνήσει.

ΠΗΓΗ: antinews.gr