10 Μαρτίου 2010

Νέο δωράκι Παπακωνσταντίνου – Αναδρομικό “καπέλο” ΦΠΑ σε φως, νερό και τηλέφωνο

Αναδρομικές επιβαρύνσεις ΦΠΑ σε 5.000.000 νοικοκυριά επιβάλει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου.

Go to   fullsize imageΣύμφωνα με διευκρινίσεις του υπουργού που περιλαμβάνονται σε εγκύκλιό του προς τις ΔΟΥ για την εφαρμογή των νέων, υψηλότερων συντελεστών ΦΠΑ, όλοι οι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και τηλεφώνου που θα εκδοθούν μετά την ημερομηνία ισχύος των νέων συντελεστών, δηλαδή μετά τις 15 Μαρτίου, ακόμη κι αν αφορούν κατανάλωση που πραγματοποιήθηκε έως και 4 μήνες πριν από την ημερομηνία αυτή θα επιβαρυνθούν με τον αυξημένο ΦΠΑ! Παρά το γεγονός, δηλαδή, ότι η κατανάλωση θα έχει γίνει σε περιόδους στις οποίες ίσχυαν συντελεστές ΦΠΑ 9% για ρεύμα και νερό, και 19% για τηλέφωνο, οι πολίτες θα πληρώσουν ρεύμα και νερό με ΦΠΑ 10% και τηλέφωνο με ΦΠΑ 21%, μόνο και μόνο επειδή οι λογαριασμοί θα έχουν εκδοθεί από τις 15-3-2010 και μετά, οπότε θα ισχύουν οι αυξημένοι συντελεστές!

Τι αναφέρει η εγκύκλιος
Σύμφωνα, ειδικότερα, με την εγκύκλιο του υπουργού:

- Λογαριασμοί ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ που θα εκδοθούν από τις 15-3-2010 και μετά και θα αφορούν χρονικές περιόδους κατανάλωσης πριν από την ημερομηνία αυτή στις οποίες δεν ίσχυαν οι νέοι, υψηλότεροι συντελεστές ΦΠΑ θα επιβαρυνθούν με ΦΠΑ αυξημένο από 9% σε 10%.
- Λογαριασμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας που θα εκδοθούν από τις 15-3-2010 και μετά και θα αφορούν περιόδους τηλεφωνικών συνδιαλέξεων προ της ημερομηνίας αυτής θα επιβαρυνθούν με ΦΠΑ αυξημένο από 19% σε 21%.
- Πάσης φύσεως λοιπές συναλλαγές, δηλαδή πωλήσεις προϊόντων και εμπορευμάτων, καθώς και παροχές υπηρεσιών που πραγματοποιήθηκαν πριν από τις 15-3-2010, θα επιβαρύνονται με τους αυξημένους συντελεστές ΦΠΑ 10% και 21%, εφόσον τα σχετικά φορολογικά στοιχεία (τιμολόγια-δελτία αποστολής, αποδείξεις κλπ.) εκδοθούν από τις 15-3-2010 και μετά.

ΠΗΓΗ: makthes.gr

Κοιτάξτε τι είχε δηλώσει ο αρχιψεύταρος σε συνέντευξη του στο ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Προτείνετε αυξήσεις σε έμμεσους φόρους (π.χ. ειδικός φόρος καυσίμων κ.α);

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: Οι μοναδικές αυξήσεις σε έμμεσους φόρους που ο προϋπολογισμός του 2010 λαμβάνει υπόψη είναι η αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα τσιγάρα και τα ποτά

Μόλις 4 μήνες έφτασαν όχι απλά να διαψευστεί αλλά και να κυνηγήσει αναδρομικά τα νοικοκύρια με την δοκιμασμένη κι άδικη μέθοδο των έμμεσων φόρων.

ΠΗΓΗ: citizengr.wordpress.com