01 Μαρτίου 2010

Μπράβο στον Καρασμάνη που δεν δέχθηκε να του απαντήσει ο Καρχιμάκης αντί της Μπατζελή

Ένα σπάνιο γεγονός διαδραματίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή. Πρωταγωνιστής (πραγματικός και όχι μούφα όπως πολλοί συνάδελφοί του) ο Βουλευτής της ΝΔ Καρασμάνης. Ο Βουλευτής είχε κάνει δύο ερωτήσεις για αγροτικά θέματα της περιοχής του, προς την Μπατζελή. Η κ. Μπατζελή απαξιώνοντάς τον, έστειλε τον Καρχιμάκη να του απαντήσει.

Τότε ο Βουλευτής έκανε κάτι σπάνιο και άξιο αναφοράς και συγχαρητηρίων:

Αποχώρησε από τη συνεδρίαση και δεν δέχθηκε να συζητήσει την ερώτησή του με τον αντ΄αυτής... Η Πρόεδρος της Βουλής του φώναζε να επιστρέψει για να θέσει το ερώτημά του αλλά αυτός την αγνόησε όπως τον αγνόησε η Μπατζελή!!!

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ. ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ... ΚΑΙ ΑΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΞΕΦΤΙΛΙΖΟΝΤΑΙ ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΕ ΕΚΠΟΜΠΕΣ-ΧΑΒΡΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΤΟΥ ΖΟΥΓΚΛΑ Ή ΤΟΥ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ 5 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΦΟΝΩΝ

Φυσικά όπως θα διαβάσετε στο δελτίο τύπου του βουλευτή, η κίνησή του είχε αποτέλεσμα... η Μπατζελή του τηλεφώνησε και του είπε ότι την επόμενη φορά που θα καταθέσει την ερώτηση θα του απαντήσει η ίδια...

ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΦΟΒΕΡΑ ΘΕΛΕΙ

dhmoths.blogspot.com:

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΚΑΡΠΙΑ ΚΑΙ ΦΡΑΓΜΑ ΚΑΛΗΣ

Μια μάχη αλλιώτικη από τις άλλες έδωσε ο Γιώργος Καρασμάνης το διήμερο (23 και 25 Φεβρουαρίου ) στη Βουλή. Επρόκειτο να συζητηθούν οι ερωτήσεις που είχε καταθέσει: η πρώτη αφορούσε στην ακαρπία στις δεντροκαλλιέργειες και στη μειωμένη παραγωγή στο σπαράγγι. Και η δεύτερη στο Φράγμα Αλμωπαίου (Καλής).
Οι ερωτήσεις του Βουλευτή απευθύνονταν προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία για την μεν πρώτη ερώτηση ανέθεσε να δώσει απάντηση ο Υφυπουργός κ. Καρχιμάκης, γεγονός το οποίο δεν έγινε αποδεκτό από το Γιώργο Καρασμάνη ο οποίος επέμενε στην άποψη η συζήτηση να γίνει με την κυρία Μπατζελή.
Σε ότι αφορά τη δεύτερη, η κυρία Μπατζελή έγκαιρα ενημέρωσε το Βουλευτή ότι επειδή απουσιάζει για λόγους αρμοδιότητάς της στο εξωτερικό, θα απαντήσει και στις δύο ερωτήσεις στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Το πλήρες κείμενο των πρακτικών παρατίθεται στη συνέχεια:

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

«ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα συζητήσουμε τώρα την ερώτηση Α΄ κύκλου με αριθμό 3594/5-1-2010 του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργίου Καρασμάνη προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με την χορήγηση αποζημιώσεων στους καλλιεργητές του Ν. Πέλλας που έχουν πληγεί από την ακαρπία και μειωμένη παραγωγή. Η ερώτηση του συναδέλφου έχει ως εξής…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Γιατί διακόπτετε τη διαδικασία, ποιο πρόβλημα υπάρχει;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, σας παρακαλώ δώστε μου το λόγο.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ(Ροδούλα Ζήση): Σας δίνω το λόγο αλλά σε τι συνίσταται η διακοπή αυτή που κάνετε;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Μισό λεπτό θα το καταλάβετε αμέσως. Δε θέλω να συμμετάσχω σε αυτή τη συζήτηση και δεν το κάνω για να υποτιμήσω τον κύριο Υφυπουργό, τον κύριο Καρχιμάκη, που τον σέβομαι και τον υπολήπτομαι σαν συνάδελφο αλλά το θέμα αυτό αφορά την κυρία Μπατζελή με την οποία είχαμε δύο συναντήσεις.
Κατέθεσα γραπτή ερώτηση, δεν απάντησε (εμπρόθεσμα), περίμενα να έρθει σήμερα αφού αυτό είναι ένα σοβαρό θέμα του νομού μου και θα συνεχίσω κάθε βδομάδα να επαναλαμβάνω την ερώτηση αυτή μέχρις ότου έρθει η κυρία Μπατζελή.
Είμαι Βουλευτής δεκαπέντε χρόνια, δεν το έχω κάνει ποτέ. Θα πρέπει να μάθει η κυρία Μπατζελή να σέβεται τον κώδικα δεοντολογίας και ειδικότερα τον Κανονισμού της Βουλής. Κάθε εβδομάδα θα επαναλαμβάνω την ερώτηση μέχρις ότου έρθει.
Σας ευχαριστώ»
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
«ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Η με αριθμό 464/22-2-2010 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργίου Καρασμάνη προς την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σχετικά με τις διαδικασίες ανάθεσης μελέτης για το Φράγμα Αλμωπαίου «Καλής» στο Νομό Πέλλας κ.λπ. δεν συζητείται λόγω κωλύματος της κυρίας Υπουργού.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Μία διευκρίνηση θέλω να κάνω, κυρία Πρόεδρε.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Ορίστε, έχετε το λόγο για ένα λεπτό.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε.Πράγματι η κ. Μπατζελή με πήρε τηλέφωνο και με ενημέρωσε ότι θα απουσιάζει στο εξωτερικό για θέματα της αρμοδιότητάς της.
Δεν συνέβη το ίδιο σε μια άλλη Επίκαιρη Ερώτηση, που ήταν να συζητηθεί και είχε προγραμματιστεί για τις 23 Φεβρουαρίου, ημέρα Τρίτη, για μια ερώτηση που είναι σοβαρή και αφορά τις αποζημιώσεις, δηλαδή τη μειωμένη παραγωγή στις δεντροκαλλιέργειες και το σπαράγγι, παρά το γεγονός ότι έχουμε ένα συνεχή διάλογο επί τρεισήμισι μήνες με την κ. Μπατζελή, είτε με γραπτές ερωτήσεις, είτε με συναντήσεις. Βάσει του κανονισμού μετατράπηκε –διότι δεν μου απήντησε εμπρόθεσμα η κ. Μπατζελή- και ήρθε προς συζήτηση την Τρίτη. Την ενημέρωσα ότι θα γίνει η συζήτηση, ζήτησα να έρθει και μάλιστα, χαριτολογώντας της είπα ότι θα διασταυρώσουμε τα ξίφη μας την Τρίτη.
Δυστυχώς, η κυρία Μπατζελή δεν ήρθε. Ήρθε ο κ. Καρχιμάκης. Δεν δέχτηκα να συμμετάσχω σ’ εκείνη τη συζήτηση και αποχώρησα, δηλώνοντας ότι θα επαναλαμβάνω συνεχώς και διαρκώς αυτήν την ερώτηση μέχρις ότου έρθει η κυρία Μπατζελή, η οποία πράγματι στο τηλέφωνο μου είπε ότι θα έρθει να απαντήσει σ’ αυτήν την ερώτηση. Αυτά είχα να πω, κυρία Πρόεδρε. Ευχαριστώ για την ανοχή σας».

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010