24 Μαρτίου 2010

Οι κολοτούμπες του Kartzafer

Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις του ΛΑΟΣ δεν εκπλήσσουν πλέον κανέναν. Αποκορύφωμα αυτής της αλλοπρόσαλλης πολιτικής τακτικής αποτελεί η στάση του απέναντι στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Από το Δεκέμβριο του 2009 ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριζε ότι η κυβέρνηση έπρεπε να ανατραπεί, με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο, γιατί «η κυβέρνηση έχει δείξει αρνητικά δείγματα, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε την πιο απλή κρίση. Δεν μπορεί καν να επιλέξει γραμματείς, δεν μπορεί να θέσει ένα θέμα σοβαρό. Είναι μια κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Οπότε, εκλογές για να αλλάξει το σύστημα ΠΑΣΟΚ» (2.12.09)

Δυόμιση μήνες αργότερα με την ίδια βεβαιότητα υποστήριζε ότι, πρέπει να στηριχθεί η κυβέρνηση και πως «το ΠΑΣΟΚ συμβαίνει να στηρίζεται σε μεγάλο κομμάτι στο πρόγραμμά μας, το πρόγραμμα του 2004». (25.2.10)

Είναι τέτοιο το φλέρτ του Προέδρου με το ΠΑΣΟΚ που βρίσκει ακόμα και τον Πάγκαλο ελκυστικό και δηλώνει μακάρι να είχε 20 Πάγκαλους η Κυβέρνηση... για να φυσάνε δυνατά και να παίρνει τη σημαία όταν ο άνεμος δεν είναι δυνατός!!

Και όλα αυτά, παρά τα τεράστια λάθη της κυβέρνησης στη διαχείριση της κρίσης, τα αντιφατικά μηνύματα που μας κατέστησαν όμηρο των κερδοσκόπων, και τη λήψη μέτρων που κινούνται σε λανθασμένη κατεύθυνση και απειλούν να εγκλωβίσουν την οικονομία στο φαύλο κύκλο της ύφεσης και των ελλειμμάτων. Η κυβέρνηση στο πρόσωπο του κ. Καρατζαφέρη βρίσκει τη «συναίνεση ως λευκή επιταγή» που επιζητούσε.