28 Απριλίου 2010

Καμιά ερώτηση δεν θα καταθέσει τώρα η κ. Γιαννακά ή τώρ4α που είναι εξουσία ποιεί τη νήσσα;

Η είδηση:

Όπως αναμενόταν το Ιχθυοκαλλιεργητικό κέντρο Αχελώου Α.Ε. θα είναι ένας από τους 50 δημόσιους φορείς που θα συγχωνευτούν η θα καταργηθούν. Σύμφωνα με τη κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι αυτών των φορέων θα μεταταχθούν σε άλλες υπηρεσίες.

Δεν θα συμβεί το ίδιο με όσους το αντικείμενο αρμοδιότητας η ο φορέας όπου εργάζονται καταργηθεί πλήρως, αλλά και για τους συμβασιούχους που θα εφαρμοστεί ότι προβλέπει ο νόμος. Και δυστυχώς το ΙΧΘΥΚΑ συμπεριλαμβάνεται στους ανενεργούς φορείς, για τους οποίους προτείνεται η πλήρης κατάργηση τους. Αναμένονται λοιπόν εξελίξεις.."

http://agrinio-news.blogspot.com

Η απορία:

Η κ. Γιαννακά που επί ΝΔ κατέθετε ερωτήσεις επί ερωτήσεων για το ΙΧΘΥΚΑ, μιας και είναι από την περιοχή, τώρα δεν θα καταθέσει καμία;
Μία!! 'Ετσι για την τιμή των όπλων!!


Τι άλλαξε τώρα και δεν ρωτάει ας πούμε:

«Θα προχωρήσει το Υπουργείο στη λήψη μέτρων για την ουσιαστική αξιοποίηση του προκειμένου να καταστήσει τη χώρα μας περισσότερο ανταγωνιστική στον τομέα των ιχθυοκαλλιεργειών; »

Μα ότι το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ είναι στην εξουσία φυσικά!!

Έτσι δεν υπάρχει πρόβλημα για το περιβάλλον όπως υπήρχε επί ΝΔ:

«Σε μια περίοδο που όλοι μιλούν για την προστασία του περιβάλλοντος και γνωρίζοντας ότι η παραγωγή ψαριών μέσω των ιχθυοκαλλιεργειών αφενός προστατεύει την ανησυχητική πλέον μείωση της θαλάσσιας πανίδας και αφετέρου μπορεί -μέσω της έρευνας και της νέας τεχνολογίας- να εξασφαλίσει την εξαιρετική ποιότητα των παραγόμενων ψαριών αλλά και την προστασία των οικοσυστημάτων, είναι αδιανόητο η χώρα μας να μην εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες που το ΙΧΘΥ.ΚΑ μπορεί να παρέχει μέσω της λειτουργίας του.»

Ούτε φυσικά για τους κατοίκους της περιοχής που τότε συμμερίζονταν την αγωνίας τους:

«Τέλος ας μην ξεχνούμε ότι οι ιχθυοκαλλιέργειες αποτελούν βασικό βιοποριστικό μέσο για μεγάλο αριθμό των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι στηρίζονται στο ΙΧΘΥ.ΚΑ προκειμένου να ανταποκριθούν στις προκλήσεις του μέλλοντος και του συνεχώς αυξανόμενου ανταγωνισμού στον τομέα αυτό.»

Τι έγινε κ. Γιαννακά; κάνουμε την πάπια τώρα που είμαστε εξουσία;

Σοβαρευτείτε και κοιτάξτε να στηρίξετε τους κατοίκους της περιφέρειας γιατί αν έρθουν όλοι στην Αθήνα θα έρθουν για να σας πάρουν με τις πέτρες
Κλείνοντας δουλειές και αφήνοντας κόσμο στο δρόμο ξέρει και η γιαγιά μου να "σώσει την πατρίδα"...

ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟ ΙΧΘΥΚΑ