30 Απριλίου 2010

Πρωτοβουλία στήριξης της Ελλάδας από Γερμανικές επιχειρήσεις

Λίγο πριν από την οριστικοποίηση της συμφωνίας για τη χορήγηση βοήθειας από τη Γερμανική Κυβέρνηση (μεταξύ άλλων) προς την Ελλάδα υπάρχουν ενδείξεις ότι στη "βοήθεια" θα συμμετέχουν εθελοντικά και ιδιωτικοί φορείς. Αρκετές Γερμανικές Τράπεζες, Ασφαλιστικοί Οργανισμοί και Ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι διατεθειμένες να στηρίξουν την Ελλάδα με μερικά δις €. Το πως θα δοθεί η βοήθεια αυτή συγκεκριμένα δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Ο Πρόεδρος της Deutsche Bank, Josef Ackermann, έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει ένα πακέτο "βοήθειας" (Οι Γερμανοί το λένε "βοήθεια" εμείς το λέμε "στήριξη" ;)) της ιδιωτικής οικονομίας προς την Ελλάδα. Μέχρι τώρα ανεπίσημα έχει διαβεβαιώσεις για 2 δις € από περίπου 10 επιχειρήσεις, κυρίως Τράπεζες και ασφαλιστικούς οργανισμούς, ενώ μεταξύ αυτών είναι και μια Γερμανική βιομηχανική επιχείρηση. Ο Υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schäuble απευθύνθηκε στον Ackermann προκειμένου να αναλάβει την πρωτοβουλία, ενώ προηγουμένως είχε καλέσει τις Γερμανικές Τράπεζες να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα ώστε να συμβάλλουν στο να ξεπεράσει την κρίση η Ελλάδα.

Πληροφορίες από dpa

Όσοι δυσκολεύεστε να χωνέψετε ένα τέτοιο κείμενο που ξεφεύγει από τη λογική «οι φασίστες που μας χρωστάνε καλά θα κάνουν να μας δανείζουν στον αιώνα τον άπαντα»... δοκιμάστε μήπως και το χωνέψετε αλλιώς... προσπαθήστε να το διαβάσετε ανάποδα:

«Λίγο πριν από τη χορήγηση της βοήθειας από την Ελληνική Κυβέρνηση στην χρεοκοπημένη Γερμανία ... την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει χρήματα ανέλαβε ο Προβόπουλος ενώ ο Παπακωνσταντίνου κάλεσε της ελληνικές Τράπεζες να αγοράσουν γερμανικά ομόλογα προκειμένου να βοηθήσουν να ξεπεράσει την κρίση η Γερμανία....»

Βάλτε στη θέση τους τον εαυτόν σας και
ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ
που θεωρούν ότι δεν έφταιξαν σε τίποτα για να ρισκάρουν τα λεφτουδάκια τους...