26 Απριλίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ παίζει με τη φωτιά και τους… ανθέλληνες!

Λυπηρός ο εθνομηδενιστικός κατήφορος για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο τόπος βοά για τις δραστηριότητες της παρεούλας περί τον κ. Παπανδρέου, ενώ ο Τύπος παρακολουθεί σοκαρισμένος τη νέα μεθόδευση για τη χορήγηση «ιθαγένειας» σε αρνησιπάτριδες.

megas_alexandros_Ο λόγος για αυτούς που πολέμησαν με σκοπό να πετύχουν την απόσχιση της Μακεδονίας μας και τη δημιουργία φιλοσοβιετικής «λαϊκής δημοκρατίας» (διαπράττοντας φοβερά εγκλήματα πολέμου που είναι καταγεγραμμένα), τους τσάμηδες με την ανθελληνική συνείδηση που πολέμησαν στο πλευρό του Άξονα σφαγιάζοντας Έλληνες και προδίδοντας τη χώρα, αλλά και κάποιους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης που πλέον δεν κατοικούν στην ελληνική επικράτεια, αποκτούν όμως δικαίωμα παρέμβασης (και φυσικά μέσω αυτών και η Άγκυρα) στα εσωτερικά μας με την ψήφο τους.

Όλα δείχνουν ότι τα παραπάνω αποτελούν κεντρική πολιτική επιλογή. Εξάλλου, υπάρχει και προϊστορία, όταν διαδοχικές κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ το 1999 και το 2001, προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες και μίλησαν, στην περίπτωση ειδικά των σλαβόφωνων «βετεράνων» του «Δημοκρατικού Στρατού», για «ανθρωπιστικό ζήτημα».

Μάλιστα, είχαν επιτρέψει τη διέλευση εκατοντάδων εξ αυτών το 2001, για να παραστούν σε «πανηγύρι» (όπου μετείχαν αποσχιστικά στοιχεία) σε περιοχή της Μακεδονίας μας. Και όλα αυτά αν και ο Ανδρέας Παπανδρέου, για ευνόητους λόγους, όταν επέτρεψε την επιστροφή των πολιτικών προσφύγων, είχε αποκλείσει τους αλλοεθνείς… Ο γράφων είχε θέσει το θέμα στη διάρκεια δημοσιογραφικής ενημέρωσης, στον τότε εκπρόσωπο Τύπου του ΥΠΕΞ, Πάνο Μπεγλίτη, το 2001.

Σημειωτέον ότι λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2009, ο νυν υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα newstime.gr, είχε «προειδοποιήσει» για τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ: «Είχαμε λάβει απόφαση το 2003 να κάψουμε τα κόκκινα δελτία, δηλαδή τα δελτία των ανθρώπων σλαβομακεδονικής καταγωγής των οποίων απαγορεύεται η έλευση στην Ελλάδα. Αν αυτό σημαίνει ότι ορισμένοι θα εγείρουν αξιώσεις σχετικά με παλαιές περιουσίες, μπορούν να πάνε στα δικαστήρια να τις διεκδικήσουν. Δεν πρέπει να υπάρχουν αγκυλώσεις τέτοιες που να εμποδίζουν να λύσουμε το πρόβλημα με τη FYROM σε σχέση με το όνομα». Και προσέξτε εδώ: «Η εξάλειψη αυτών των υπολοίπων από τον Εμφύλιο είναι μια σωστή κίνηση και περιορίζει ακόμα περισσότερο το πρόβλημά μας με τη FYROM στο θέμα του ονόματος» (τίτλος στο σχετικό άρθρο, «Το ΠΑΣΟΚ θα επιτρέψει την επάνοδο των Σλαβομακεδόνων προσφύγων»).

Εξ ου βέβαια και η ανακίνηση του θέματος, την ώρα που η κινητικότητα των τελευταίων ημερών και η προσπάθεια εξεύρεσης «λύσης» στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων, κλιμακώνεται. Όμως, καλό θα ήταν η υφυπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδώρα Τζάκρη, να απέχει από την όλη διαδικασία, γιατί πάρα πολλά λέγονται στην περιφέρεια όπου εκλέγεται… Επίσης, η επιστολή που απέστειλε η ίδια στον επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Τόμας Χάμπαργκε, όπου σύμφωνα με πληροφορίες γίνεται λόγος περί «σχεδίου» για την επαναχορήγηση ελληνικής ιθαγένειας και περί «πληθώρας» αιτήσεων από «ενδιαφερόμενους», μόνο προβληματισμό μπορεί να δημιουργήσει.

skopianoi

Με ερώτησή του στο αρμόδιο υπουργείο, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος ζητά να μάθει «αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα δημοσιευόμενα περί της σχετικής αλληλογραφίας και των χορηγουμένων διαβεβαιώσεων, για την χορήγηση της ελληνικής ιθαγενείας σε χιλιάδες Σκοπιανούς, που μάλιστα ήδη έχουν υποβάλλει “πληθώρα” αιτήσεων, ποιος μπορεί να βεβαιώσει την ελληνική κυβέρνηση, ότι είτε εξέλειπαν οι λόγοι της στερήσεως τότε της ελληνικής ιθαγενείας, είτε ότι οι ανωτέρω Σκοπιανοί δεν θα επαναλάβουν και πάλι τις αντεθνικές τους ενέργειες και αν μπορεί να πληροφορήσει η κυβέρνηση, πώς και με ποιους τρόπους θα καταστεί δυνατή η αντιμετώπιση “ευλόγων” απαιτήσεων περιουσιών, δικαστικώς και σωρηδόν, όλων αυτών”».

«Μαζική ανάκτηση ιθαγένειας δεν προβλέπεται, δεν σχεδιάζεται»

Απαντώντας σε ερώτησή μας στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών για το θέμα της χορήγησης ιθαγένειας σε σλαβόφωνους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής προσπάθησε να καθησυχάσει τους δημοσιογράφους και υπογράμμισε ότι «δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα που διαβάσαμε. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο νομικό και νομοθετικό πλαίσιο για την κτήση, την ανάκτηση ή την απώλεια της ιθαγένειας. Όλα όσα αφορούν στην ιθαγένεια, προβλέπονται από ένα νομοθετικό πλαίσιο, το οποίο ισχύει. Όλες οι ενέργειες και οι πράξεις της κυβέρνησης και της κάθε κυβέρνησης, όπως πρέπει, θα είναι στο πλαίσιο του νόμου. Μαζική ανάκτηση ιθαγένειας δεν προβλέπεται, δεν σχεδιάζεται. Η κυβέρνηση και σε αυτό το ζήτημα λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον».

Η άποψή μας: όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση κινείται διακριτικά στην κατεύθυνση της «ικανοποίησης» (βλέπετε δηλώσεις Ανδρέα Λοβέρδου τον περασμένο Σεπτέμβριο) κάποιων εξωφρενικών «αιτημάτων», ανοίγοντας έτσι τον ασκό του Αιόλου. Στην προκειμένη περίπτωση, για τη διεκδίκηση περιουσιών και τη δημιουργία εντός των τειχών, μειονοτικού θέματος… Και μάλιστα από πρόσωπα που εξακριβωμένα εγκλημάτησαν κατά της πατρίδας.

Νίκος Χιδίρογλου

ΠΗΓΗ: elora.gr