Ένα καρκίνωμα που συμβάλει στο μπάχαλο που λέγεται Ελληνικό Κράτος και διοίκηση προτείνει να καταργηθεί ο βουλευτής Μ. Κεφαλογιάννης. Σκοπός του να μπει επιτέλους μέτρο στην επέμβαση της δικαστικής εξουσίας σε αποφάσεις της εκτελεστικής-νομοθετικής εξουσίας και της διοίκησης ώστε να διευκολυνθεί η λειτουργία του Κράτους.
Ως γνωστό ο κάθε πικραμένος προσφεύγει στα διοικητικά δικαστήρια ή στο ΣτΕ για ψύλλου πήδημα. Τα δικαστήρια εκδίδουν αρχικά και στο πόδι μιας απόφαση αναστολής εκτέλεσης των αποφάσεων του Κράτους και περνάνε μερικά χρόνια απραξίας μέχρι να αποφασίσουν τα δικαστήρια τι μέλλει γενέσθαι.
Παραδείγματα πάμπολλα... από την προσφυγή των Τσιριζαίων και της διακτινιζόμενης κατοίκου των 40 Δήμων της Αθήνας, Μαρίνας Γκούχου-Γκούχου, για την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ στο Βοτανικό και τις προσφυγές διαφόρων περίεργων οικολόγων εναντίον της κατασκευής δρόμων κ.λπ, μέχρι την προσφυγή κυνηγών εναντίον της δημιουργίας του μεγαλύτερου φωτοβολταικου έργου παραγωγής «πράσινης» ενεργείας της Χώρας στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας, επειδή θα ενοχλούντο τα θηράματα, τη στιγμή που ο πληθυσμός της περιοχής πεθαίνει κάθε μέρα από το κάρβουνο σημειώνοντας έναν από τους μεγαλύτερους δείκτες πνευμονοπάθειας και κακοήθων όγκων στη Χώρα...
Έτσι λοιπόν ο Μ. Κεφαλογιάννης προτείνει τα διοικητικά δικαστήρια και το ΣτΕ να εκδίδουν απόφαση αναστολής για 90 το πολύ μέρες. Αν στο διάστημα αυτό δεν ληφθεί απόφαση από το δικαστήριο τότε να παύει η αναστολή και η απόφαση της διοίκησης να ισχύει και να εκτελείται κανονικά
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Τροποποίηση του ν. 3213/2003, διατάξεων του Ποινικού Κώδικα που αφορούν εγκλήματα σχετικά με την Υπηρεσία και άλλες διατάξεις» προστίθεται άρθρο που εχει ως εξής:
Άρθρο …..
Σε περίπτωση εκδόσεως αποφάσεως αναστολής εκτέλεσης πράξεων των διοικητικών αρχών και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου από την Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ και από τα διοικητικά δικαστήρια (άρθρα 200 – 205 ΚΔΔ Νόμος 2717/1999 ΦΕΚ 97 Α, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει), το αρμόδιο δικαστήριο οφείλει όπως εκδώσει οριστική απόφαση επί της αιτήσεως ακυρώσεως η της προσφυγής εντός ενενήντα (90) ημερολογιακών ημερών από της εκδόσεως της αποφάσεως αναστολής εκτέλεσης διοικητικών πράξεων Η προθεσμία αυτή δεν παρεκτείνεται λόγω των θερινών διακοπών των δικαστηρίων. Εφ όσον η προθεσμία αυτή παρέλθει άπρακτος, καταργείται άνευ ετέρου και παύει να ισχύει η εκδοθείσα απόφαση αναστολής εκτέλεσης της διοικητικής πράξεως .
Αθήνα 23/ 4 / 2010
Ο ΠΡΟΤΕΙΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Ο ΠΡΟΤΕΙΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ Κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ