31 Μαΐου 2010

Κόντρα εργαζομένων - εκδοτών στο «Θέμα των συντακτών»!

Ένας νέος άγνωστος πόλεμος στο «Θέμα» έρχεται στην επιφάνεια μετά και την αποκάλυψη της ανακοίνωσης των εργαζομένων στο www.typologies.gr. Η διαδικασία χορήγησης δανείου 21 εκατ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ολοκληρώθηκε και οι τελευταίες υπογραφές για τη μεταβίβαση του 70% από τον Πήγασο στους Θ. Αναστασιάδη και Τ. Καραμήτσο επρόκειτο να μπουν την Παρασκευή.

Τώρα όμως αποκαλύπτεται ότι η εφημερίδα των συντακτών σχεδιάζεται χωρίς αυτούς, όπως αναφέρει σε επιστολή του ο εκπρόσωπός τους Σπύρος Γκουτζάνης. Αφορμή η προ δύο εβδομάδων, και αφού είχε επιτευχθεί η συμφωνία με τον Πήγασο, απομάκρυνση του Γιώργου Παπασταφίδα από τη διεύθυνση του www.protothema.gr. Το εντυπωσιακό είναι ότι μετά την έκδοση της ανακοίνωσης των εργαζομένων εξαιρέθηκαν από την καθημερινή σύσκεψη της εφημερίδας τόσο ο Σπ. Γκουτζάνης όσο και ο Γ. Μακρυγιάννης, δύο εκ των βασικών πολιτικών συντακτών του σχήματος, κάτι που δείχνει πως ήδη δρομολογούνται εξελίξεις. Το «Θέμα», μετά την υπογραφή για τη χορήγηση του δανείου, άρχισε να στηρίζει ανοικτά την πολιτική της κυβέρνησης, με απίθανους τίτλους, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται να προωθούνται πρόσωπα που έχουν τη στήριξη του Τ. Καραμήτσου έναντι του Θ. Αναστασιάδη, ο οποίος και εμφανίζεται αποστασιοποιημένος, αρχίζοντας να ξαναγράφει στον ημερήσιο «Πρωταθλητή».

Ο Σπ. Γκουτζάνης στην ανακοίνωσή του γράφει ότι «ο Γιώργος Παπασταφίδας καθαιρέθηκε» χωρίς «να υπάρχει επαρκής αιτιολόγηση από τους αρμοδίους». «Η εξέλιξη αυτή μας αιφνιδίασε, δεδομένου ότι η ειδησεογραφική ιστοσελίδα της εφημερίδας μας τους τελευταίους μήνες διαγράφει θετική πορεία, με αύξηση των επισκέψεων και των διαφημιστικών εσόδων, καθώς και με βελτίωση του περιεχομένου της, ιδίως στην κάλυψη μεγάλων θεμάτων», σημειώνει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων και ρίχνει στη συνέχεια το καρφί στη διεύθυνση. «Ελπίζουμε ότι η αντιμετώπιση που επιφύλαξε η διεύθυνση της εφημερίδας στον συνάδελφο Γιώργο Παπασταφίδα δεν σηματοδοτεί προθέσεις για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζει να χειριστεί θέματα που αφορούν στο μέλλον της εφημερίδας και των εργαζομένων της»!

«Το τελευταίο δίμηνο στηρίξαμε με καλή διάθεση τις προσπάθειες που κατέβαλε η διεύθυνση της εφημερίδας να κατοχυρώσει την ανεξαρτησία της και να εξελιχθεί πραγματικά σε μια ''εφημερίδα των δημοσιογράφων''», συνεχίζει ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, βλέποντας πως όλα αυτά ξεχάστηκαν μετά τη σύναψη της συμφωνίας και τη χορήγηση του δανείου. «Παράλληλα ελπίζαμε -και ελπίζουμε ακόμη- ότι η διεύθυνση της εφημερίδας θα λαμβάνει υπόψη και στην πράξη τα μηνύματα που μεταφέρουμε οι απλοί δημοσιογράφοι από τον παλμό της κοινωνίας, η οποία μας εμπιστεύτηκε επί χρόνια, διότι θεωρούμε ότι εκφράζαμε πάντοτε τις αγωνίες των πολιτών», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο Σπ. Γκουτζάνης.

http://www.paron.gr/v3/new.php?id=54648&colid=&catid=28&dt=2010-05-30 0:0:0