04 Μαΐου 2010

Με την διαδικασία του κατεπείγοντος το νομοσχέδιο – τέρμα τα διλήμματα

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με ΕΕ και ΔΝΤ στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης.

Όλο το νομοσχέδιο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ

Όπως γράφει το antinews (http://www.antinews.gr/?p=43745), με τη μορφή νομοσχεδίου και το χαρακτήρα του κατεπείγοντος κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή τα μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη – μέλη της ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Συνεπώς χρειάζεται μόνο απλή πλειοψηφία για να εγκριθεί το νομοσχέδιο.

Άρα, τέλος και στα πολιτικά διλήμματα. Το ζήτημα είναι πλέον καθαρά πολιτικό και ιδεολογικό, καθόλου τεχνικό.

Ορισμένοι βουλευτές της ΝΔ ενδεχομένως να διαφωνούν αλλά δεν έχουν καμία δικαιολογία «εθνικής ανάγκης» για να διαφοροποιηθούν. Αν επιλέξουν δική τους γραμμή, σημαίνει ότι υπάρχουν άλλοι λόγοι, αυτοί που όλοι καταλαβαίνουμε. Θέλουν προφανώς να προκαλέσουν εξελίξεις.

Είναι λοιπόν περισσότερο ευκαιρία για τον Σαμαρά, παρά απειλή.

Η συζήτηση του ν/σ θα γίνει την Τετάρτη σε μία και μόνη συνεδρίαση, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και την επόμενη μέρα, τη Πέμπτη, θα πάει στην Ολομέλεια. Στο ν/σ έχουν ενσωματωθεί και τα χθεσινά φορολογικά μέτρα, που αφορούσαν την αύξηση του ΦΠΑ και του φόρου κατανάλωσης σε ποτά, τσιγάρα, και καύσιμα.