27 Ιουλίου 2010

Σιγά ρε Δρούτσα! Θα σου σκιστεί το καλσόν!

Τα μούτρα κρέας έκανε των Τούρκων ο Δρούτσας, καταγγέλοντάς τους στην ΕΕ... ότι "υπονομεύουν τις διμερείς επαφές". Το ότι μπαινοβγαίνουν τα τούρκικα ερευνητικά πλοία ερευνώντας την ελληνική υφαλοκριπίδα, είναι για τον Δρούτσα... "έλλειμμα αξιοπιστίας της Τουρκίας" και όχι διεθνές ρεζιλίκι της Ελλάδος!!

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ.ΔρούτσαςΕκεί όμως που οι Τούρκοι τα έκαναν πάνω τους είναι όταν τον άκουσαν να λέει ότι επιδείξαμε ψυχραιμία κάνοντας διαβήματα... αλλά αν παραστεί ανάγκη δηλ. αν σφηνώσει κανένα τούρκικο πλοίο στη διώρυγα της Κορίνθου θα αντιδράσουμε δυναμικά δηλ. θα το ρυμουλκήσουμε για να το ξεσφηνώσουμε...

(Προσέξτε στην φώτο την φλώρικη κίνηση του χεριού το οποίο θα τσακίσει την Τουρκία... αν παραστεί ανάγκη... γιατί τώρα που μπαινοβγαίνουν δεν υπάρχει λόγος...)

Διαβάστε και την είδηση όπως την παρουσιάζει ψυχρά και ασχολίαστα το in.gr σε αντίθεση με λίγους μήνες πριν που τέτοιες ειδήσεις ήταν πρώτο θέμα με τα απαραίτητα σχόλια:

Με τη στάση των τελευταίων μηνών η Τουρκία επί της ουσίας υπονομεύει τις διμερείς επαφές της Άγκυρας με την Αθήνα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας από τις Βρυξέλλες, όπου εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Ο κ. Δρούτσας -όπως δήλωσε προς τους δημοσιογράφους- τόνισε στους ομολόγους του ότι με τη συμπεριφορά της και τις ενέργειές της η τουρκική πλευρά εμφανίζει ελλείμματα αξιοπιστίας τόσο έναντι της Ελλάδας, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως δε σε ότι αφορά τις υποχρεώσεις της να διατηρεί σχέσεις καλής γειτονίας με τα ευρωπαϊκά κράτη, ως υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ χώρα.

Ο υπουργός αναφερόμενος ειδικότερα στην αντίδραση της ελληνικής διπλωματίας σημείωσε ότι εκφράσθηκε αφ ενός μεν με τα διαβήματα και τις ρηματικές ανακοινώσεις, αφ ετέρου δε με την επίδειξη ψυχραιμίας έναντι των τουρκικών προκλήσεων.

Ο Δ.Δρούτσας τόνισε επίσης ότι η ελληνική πλευρά διαθέτει τη βούληση και τα μέσα για να αντιδράσει αποτελεσματικά όταν η ίδια το θεωρήσει σκόπιμο και υπογράμμισε την υποχρέωση της Τουρκίας να συμμορφωθεί πλήρως προς το Διεθνές Δίκαιο για τη θάλασσα, όπως έχουν ήδη πράξει οι 27 χώρες μέλη της ΕΕ.