23 Ιουλίου 2010

CNN: Θα βγει η Ελλάδα από την κρίση; Ούτε το Μαντείο των Δελφών δεν έχει την απάντηση.

«Το Μαντείο των Δελφών δεν θα μπορούσε να απαντήσει στο αν η Ελλάδα θα βγει από την κρίση», σχολιάζει το δημοσίευμα του CNN, ενώ συνεχίζει τονίζοντας ότι «δεν τίθεται θέμα συζήτησης για αναδιάρθρωση του χρέους από την ελληνική κυβέρνηση, καθώς αποκλείει το ενδεχόμενο, απαντώντας πάντα ότι όλα λειτουργούν άψογα».

Κατά πόσο όμως ισχύει αυτό, δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε με σιγουριά, σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθώς οι Έλληνες πολιτικοί και πριν από την κρίση τόνιζαν ότι «δεν αντιμετωπίζει η χώρα πρόβλημα στην οικονομία». Η Carmen Reinhart, οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Maryland, χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «ακόμα και αν η Ελλάδα ακολουθήσει τους κανόνες, οι πιθανότητες να τα καταφέρει χωρίς να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους είναι ελάχιστες». Ο δρόμος για την ανάκαμψη της οικονομίας της Ελλάδας είναι μακρύς και θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να «σταθεί στα πόδια της», αναφέρει το CNN, ενώ καταλήγει στο ότι για τους Έλληνες η αναδιάρθρωση χρέους είναι ένα «ανάθεμα» που δεν το χρειάζονται καθώς θα άνοιγε το κουτί της Πανδώρας.
www.bankingnews.gr

Δεξί Εξτρέμ: Πολύ άγχος έχουν οι Αμερικάνοι με την αναδιάρθρωση του χρέους... και για να λένε αυτοί ότι «η αναδιάρθρωση του χρέους είναι ένα ανάθεμα για την Ελλάδα»... σημαίνει ότι θα είναι ευλογία για εμάς και τα παιδιά μας.