28 Αυγούστου 2010

Τί λέει η πλευρά Αγοραστού για το ατύχημα...

Από το γραφείο τύπου του αν. καθηγητή του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιου περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

«Σε σχέση με επιστολή του κ. Παναγιώτη Δ. Κωσταρέλου στον τύπο οφείλουμε, για την αποκατάσταση της αλήθειας, να επισημάνουμε τα εξής:

1.Προξενεί τουλάχιστον έκπληξη ότι ο κ. Κωσταρέλος έστειλε επιστολή στον τύπο ενώ το όνομά του δεν αναφέρθηκε καν στα ρεπορτάζ – στην περιοχή που γνωρίζουν τον κ. Κωσταρέλο δεν το θεωρούν πάντως έκπληξη…

2.Στην επιστολή του καταφέρεται κατά του κ. Κ. Αγοραστού, ενώ τα ρεπορτάζ του τύπου προέρχονται από το Δελτίο οδικού τροχαίου ατυχήματος του Τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας.

3. Από το Δελτίο οδικού τροχαίου ατυχήματος υλικών ζημιών του Τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας, το οποίο παρατίθεται αυτούσιο πιο κάτω, προκύπτει σαφέστατα ότι υπαίτιος του ατυχήματος ήταν ο κ. Κωσταρέλος.

4.Ο κ. Κωσταρέλος διακινεί καταφανέστατα και θρασύτατα ψεύδη λέγοντας ότι «οι συνοδοί του κ. Αγοραστού τον τρομοκράτησαν». Στο αυτοκίνητο του υποψήφιου περιφερειάρχη ήταν ο ίδιος στη θέση του συνοδηγού κι οδηγούσε ένας φίλος του καθώς ο κ. Αγοραστός είναι φυσιολογικό να είναι κουρασμένος από την έντονη προεκλογική δραστηριότητα. Δεν υπήρχε κανένας συνοδός. Ουδείς «τρομοκράτησε» τον κ. Κωσταρέλο, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται και από το ότι την Τροχαία κάλεσε από το κινητό του ο κ. Αγοραστός ενώ ο κ. Κωσταρέλος του ζητούσε να μην το κάνει.

5. Τα περί τρομοκράτησής του λοιπόν, διαψεύδονται και από το ότι οι δηλώσεις των δύο οδηγών έγιναν ενώπιον των αστυνομικών οργάνων και των πυροσβεστών. Πως είναι δυνατόν να εκστομίζονται απειλές και ο κ. Κωσταρέλος να τρομοκρατείται παρουσία της αστυνομίας;

6. Ψευδές είναι κι αυτό που υποστηρίζει ο κ. Κωσταρέλος περί της ταχύτητας του αυτοκινήτου του κ. Αγοραστού, όπως αποδεικνύεται από τις συνθήκες του ατυχήματος. Άλλωστε, μερικά μέτρα πριν το ατύχημα υπήρχε φωτιά σε χωράφι δίπλα στο δρόμο με πυκνό καπνό. Εξ αντικειμένου ήταν αδύνατο να τρέχει το οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πυροσβέστες έφθασαν αμέσως στον τόπο του ατυχήματος.

7. Επισημαίνουμε ότι ο κ. Κωσταρέλος υπεβλήθη σε αλκοόλ – τεστ με αποτέλεσμα 0,19 ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου του κ. Αγοραστού, υποβληθείς κι αυτός σε αλκοόλ – τεστ, είχε αποτέλεσμα 0.

Εν κατακλείδι, είναι θλιβερό που ο κ. Κωσταρέλος επιχειρεί να διαστρεβλώσει την αλήθεια διαδίδοντας πρωτοφανή ψεύδη. Είναι ακόμη πιο θλιβερό ότι ενώ ο ίδιος έθεσε σε κίνδυνο εκτός από τη ζωή του και τη ζωή δύο άλλων ανθρώπων, αντί να δείξει μεταμέλεια και να ζητήσει συγγνώμη, να στέλνει επιστολές στον τύπο αποδίδοντας στον εαυτό του το ρόλο του κήνσορα – εκτός αν δέχθηκε να χρησιμοποιηθεί το ατύχημα και ο ίδιος για να εξυπηρετηθούν άλλες – προφανείς – σκοπιμότητες.

Διπλός ο στόχος της επιστολής του κ. Κωσταρέλου. Πρώτον, να πλήξει πολιτικά από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου τον υποψήφιο περιφερειάρχη και δεύτερον, να μεθοδεύσει την υπερασπιστική του γραμμή και να αντικρούσει την αναμφισβήτητη υπαιτιότητά του. Είναι νόμιμος και ηθικός;

Προς απόδειξη των παραπάνω επισυνάπτεται αυτολεξεί το Δελτίο οδικού τροχαίου ατυχήματος υλικών ζημιών του Τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας:

«Στο σημείο υπάρχουν δύο ρεύματα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση. Κατά δήλωση Β΄ οδηγού (σ.σ. πρόκειται για τον κ. Κωσταρέλο) δεν χρησιμοποίησε τον δείκτη αλλαγής κατεύθυνσης (φλας) για να αλλάξει ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο Α΄ οδηγός δήλωσε ότι εκινείτο στην οδό Ε.Ο. Καρδίτσας – Λάρισας από Καρδίτσα προς Λάρισα στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας

Ο Β΄ οδηγός δήλωσε ότι εκινείτο στην οδό Ε.Ο. Καρδίτσας – Λάρισας από Καρδίτσα προς Λάρισα στο δεξί ρεύμα κυκλοφορίας ενεργώντας στροφή αριστερά προς ανώνυμη κοινοτική οδό (προς χωριό Αστρίτσα). Κατά δήλωση οδηγών το Β΄ όχημα ενώ κινούνταν στο δεξιό ρεύμα ενήργησε στροφή αριστερά για να εισέλθει εντός Δ.Δ. Αστρίτσας ενώ ο Α΄ κινούνταν στην αριστερή λωρίδα της επ. οδού. Το Α΄ όχημα, συνέπεια της σύγκρουσης προσέκρουσε σε μεταλλική κολώνα φωτισμού με την αριστερή πλευρά. Έλεγχος μέθης: οδηγός Α΄ οχήματος Αρνητικό, οδηγός Β΄ οχήματος (σ.σ. πρόκειται για τον κ. Κωσταρέλο) 0,19 mg/lt» .

Εξυπακούεται ότι ο κ. Αγοραστός διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για την προστασία της τιμής και της αξιοπρέπειάς του ενώ τονίζει ότι δεν επιθυμεί να επανέλθει επί του θέματος».