26 Αυγούστου 2010

Ο Γ. ΣΑΝΙΔΑΣ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ Γ. ΖΟΡΜΠΑ... ΕΝΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ ΤΟΥΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ

«Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη ημέρα με την συμμετοχή του στην Εξεταστική προσπαθεί, σώνει και καλά, να κερδοσκοπήσει με πολιτικά οφέλη. Από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής στην υπόθεση των Ομολόγων βλέπουν ότι δεν... τους βγαίνει και αποκαλύπτεται μάλιστα μέρα με την μέρα η πολιτική σκευωρία.

Έτσι χάνουν τη ψυχραιμία τους, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική με αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε Ιεροεξεταστές, αφού επιχειρούν προσχεδιασμένα, όχι να βρουν την αλήθεια, αλλά να αποσπάσουν την “ομολογία” που αυτοί θέλουν, ακόμα και με απειλές ή και με προσβολές κατά των μαρτύρων».

Αυτό τόνισε ο Βουλευτής Αχαίας της Ν.Δ. Νίκος Νικολόπουλος, μετά το νέο κρούσμα βαναυσότητας και τρομοκράτησης από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή της υπόθεσης των ομολόγων, εις βάρος του μάρτυρα και πρώην εισαγγελέα κ. Γ. Σανιδά.

Όπως επισημαίνει ο κ. Νικολόπουλος, ο βουλευτής Χρ. Πρωτόπαπας, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σταματήσει η αποδόμηση των περίφημων εκθέσεων Ζορμπά από τον επίτιμο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, που με την κατάθεση του ΄΄ξεφούσκωσε η φούσκα Ζορμπά΄΄ δεν δίστασε να επιτεθεί κατά του μάρτυρα κατά τρόπο ανοίκειο και με εμφανή διάθεση να τον τρομοκρατήσει.

Στα πρακτικά που λαμβάνουν οι κοινοβουλευτικοί συντάκτες στις σελίδες 66-73, έχουν αποτυπωθεί η αυθάδεια και η σαφής προσπάθεια τρομοκράτησης.

Όποιος ανατρέξει θα βρει χαρακτηριστικές εκφράσεις, όπως:

Πρωτόπαππας : «…..το κατά πόσο η Δικαιοσύνη….της δικής σας θητείας….ήθελε…να βγει η αλήθεια. …..Τρείς φορές εμποδίσατε να σταλεί η δικογραφία του…Βατοπεδίου…...να έρθει στην Βουλή….ευθύνεστε ευθέως….

…..τι νομίζετε ότι είναι εδώ πέρα!

...η συγκάλυψη δεν έγινε μόνο σε αυτή την ιστορία….

είναι σαφές ότι έχουμε μία ολόκληρη δραστηριότητα….

Οι αυθαιρεσίες που κάνατε ως Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;….»

Μάρτυς: (Γ. Σανιδάς) «…ο κ. Βουλευτής δεν έχει αντιληφθεί - και συγνώμη που θα το πω- ότι εδώ πια είναι μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής και οφείλει…..»

Χ. Πρωτόπαππας: «Τώρα ο κ. Σανιδάς θα μου κάνει μάθημα;…»

Μάρτυς (Γ. Σανιδάς): «….και οφείλει να τηρεί τον κώδικα ποινικής δικονομίας, να σέβεται τον μάρτυρα, να μην θίγει τον μάρτυρα…..»

Χ. Πρωτόπαππας: «….Σας έχουμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά…έχουμε καταθέσει το ΠΑΣΟΚ….»

Μάρτυς: (Γ. Σανιδάς) «…Τι έγινε αυτή;..»

Χ. Πρωτόπαππας: «…Αφήστε τι έγινε….»

Ν. Νικολόπουλος: «….Κύριε πρόεδρε, μετά αν δημιουργηθεί θέμα θα φταίμε εμείς…Διακόψτε για λίγα λεπτά. Έλεος! Εκτός αν θέλετε να αποχωρήσουμε..»

Π. Παυλόπουλος: «…Τρομοκρατία μαρτύρων για δεύτερη φορά όχι!.....»


«Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλη τέτοια περίπτωση» τόνισε ο Νίκος Νικολόπουλος, καταλήγοντας πως εκείνο που μετράει είναι η ουσία και η αλήθεια. Και αυτή είναι, πως από την κατάθεση του κ. Γ. Σανιδά προέκυψε ότι το σύνολο σχεδόν των ενεργειών του Γ. Ζορμπά ήταν μη σύννομο ενώ αποδείχθηκε ότι κακώς συνέχιζε να καλεί μάρτυρες και να συντάσσει εκθέσεις από τη στιγμή που είχε αρχίσει η τακτική ανάκριση, από τον Ειδικό Ανακριτή.

Το συμπέρασμα των όσων εξέθεσε ο Γ. Σανιδάς ήταν ότι ο Γ. Ζορμπάς διενήργησε παρανόμως το “έργο” του αφού ποτέ δεν ενημέρωνε τα άλλα μέλη της Αρχής ως όφειλε. Έκανε επίσης λόγο ΄΄εκθέσεις ιδεών΄΄ με αρκετή δόση φαντασίας , αφού στηρίχθηκε στα : ‘’μου είπε – του είπα΄΄, και ΄΄νομίζω ότι ξέρω τι ξέρει και νομίζει ότι ξέρει τι μου είπε…’’. Ας μην ξεχνά κανείς ότι το μόνο που χρειάζεται είναι η συλλογή στιχείων και αποδείξεων και όποιων άλλων τεκμηρίων»