14 Σεπτεμβρίου 2010

Κερδίζει τις εντυπώσεις η υποψηφιότητα Αγοραστού...

Toυ Νίκου Αναγνώστου

Αξιοσημείωτη πορεία σημειώνει η υποψηφιότητα του Κώστα Αγοραστού για την περιφέρεια της Θεσσαλίας. Στους νομούς των Τρικάλων και της Καρδίτσας βέβαιη θεωρείται η εκλογή του, καθώς η γενικότερη κατάρτιση των ψηφοδελτίων γίνεται αποδεκτή με ιδιαίτερο σεβασμό και θετικά σχόλια.

Η υποψηφιότητα του Κώστα Αγοραστού θα στηριχτεί σε τοπικά στελέχη, που έχουν αποδείξει την πολιτική τους αξία σε τοπικό επίπεδο και έχουν διατηρήσει τα υψηλά εκλογικά ποσοστά, παρά τη γενικευμένη αμφισβήτηση του κομματικού συστήματος.

Η υποψηφιότητα του Απόστολου Παπατόλια, υποστηριζόμενη από το κυβερνών κόμμα, δε φαίνεται να κερδίζει έδαφος, καθώς η εκλογική του δυναμική στο Βόλο, όπου διετέλεσε Νομάρχης, είναι περιορισμένη και οδηγεί σε ανάλογη δυναμική στους υπόλοιπους τρεις νομούς.

Η εκλογική νίκη θα κριθεί και στους τέσσερις νομούς της περιφέρειας Θεσσαλίας, γεγονός που ευνοεί υποψήφιους πολιτικούς ευρείας αναγνωρισιμότητας και αποδοχής. Το αποτέλεσμα είναι η πρότερη βουλευτική ιδιότητα και το πολιτικό εκτόπισμα του Κώστα Αγοραστού να οδηγούν μέχρις στιγμής σε μια ολοκάθαρη υπεροχή του υποψηφίου της ΝΔ.