21 Σεπτεμβρίου 2010

Mε τους εκπροσώπους των επαγγελματιών φορτηγών αυτοκινήτων συναντήθηκε ο Μ.Κεφαλογιάννης ενόψει της σημερινής έναρξης της συζήτησης του Ν/Σ στη Βουλή

Αρχίζει σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για την απελευθέρωση της αγοράς των οδικών εμπορευματικών μεταφορών κατά την οποία κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ θα είναι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης .

Στα πλαίσια αυτά ο Μ. Κεφαλογιάννης είχε συνάντηση χθες με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών φορτηγών αυτοκινήτων και βυτιοφόρων οχημάτων οι οποίοι και τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την εξέλιξη αυτή, επισημαίνοντας την απαξίωση των περιουσιακών τους στοιχείων,αλλά και την δύνη οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει με τις οικογένειες τους.

Ο Μ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι τo ΠΑΣΟΚ, με το λανθασμένο χειρισμό και τις παλινωδίες του, κατάφερε να μετατρέψει μια σημαντική μεταρρύθμιση σε κρίση ενώ η κυβέρνηση άλλο νομοσχέδιο παρουσίασε πριν λίγους μήνες στην κοινωνία ως προϊόν διαβούλευσης και άλλο έφερε προς ψήφιση στη Βουλή. Κινήθηκε χωρίς σχέδιο, δεν προώθησε τον ειλικρινή διάλογο με τους εκπροσώπους του κλάδου, δεν μερίμνησε όπως όφειλε για ό,τι οικοδομήθηκε μέχρι σήμερα, απέτυχε να οργανώσει την προώθηση της μεταρρύθμισης.

Ο πρώην Υπουργός υποσχέθηκε ότι η ΝΔ θα καταθέσει αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας κατά την διάρκεια της αυριανής συζήτησης με την οποία θα ζητά την παράταση 5 χρόνων για την εφαρμογή του μέτρου μετά από την ψήφιση του και μετά την μεταβατική περίοδο οι άδειες να διατηρήσουν το 35% της αξίας τους.