17 Οκτωβρίου 2010

Β' Σύνοδο Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες της Β’ συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής της Οργάνωσης Νέων της Νέας Δημοκρατίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου.

Ο κ. Λυκουρέντζος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας και ανέπτυξε τις προτεραιότητες για το προσεχές διάστημα. Κατά της εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής ανακοινώθηκαν τα ονόματα 150 Οννεδιτών που συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών, ενώ παράλληλα έγινε παρουσίαση της ιστοσελίδας aftodioikisi.onned.gr αλλά και των σεμιναρίων πολιτικής επιμόρφωσης που διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ για μέλη της και υποψηφίους της στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στο θέμα της Παιδείας υπήρξε κοινή διαπίστωση πως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα έχει ηγετικό ρόλο στη συγκρότηση ενός ισχυρού νεολαιίστικου κινήματος που θα πρωταγωνιστεί σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες για τον τόπο. Παράλληλα ανακοινώθηκε πως θα κατατεθεί σύντομα νέα Πρόταση Παιδείας αλλά και εξειδικευμένες προτάσεις για τον τρόπο λειτουργίας των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ της χώρας.

Βασικά Σημεία Ομιλίας Προέδρου Ανδρέα Παπαμιμίκου:


[…] Όπως όλοι γνωρίζετε η Κυβέρνηση Παπανδρέου μας έβαλε στον αδιέξοδο δρόμο του Μνημονίου, προκαλώντας κοινωνικές αδικίες και φέρνοντας τη φτώχεια στα ελληνικά σπίτια. Η γενιά των 700 ευρώ που αποτέλεσε την αντιπολιτευτική «καραμέλα» των αντιπάλων της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έγινε γενιά των 592 μέσα σε μια νύχτα και εργασιακά δικαιώματα χρόνων χάθηκαν με μια υπογραφή. Μια υπογραφή που όλοι ξέρουμε ότι υποθηκεύει το μέλλον των Ελλήνων για πάρα πολλά χρόνια. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά οι Υπουργοί της σημερινής Κυβέρνησης υιοθετούν την τακτική των ψεμάτων και της υποκρισίας σήμερα εμπλέκοντας ακόμη και τον πρώην Πρωθυπουργό.

Όμως επειδή τα ψέματα στην πολιτική δεν διαρκούν πολύ, αποκαλύφθηκε η στημένη τους προσπάθεια να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες. Ο μοναδικός άνθρωπος διεθνώς που προκαλεί κακό στη χώρα με τις απόψεις του, είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Και αυτό πλέον το δηλώνουν ανοιχτά οι ξένοι ηγέτες. Οννεδίτισσες και Οννεδίτες, ήξεραν πως υπήρχε και άλλος δρόμος. Ένας δρόμος που θα εξασφάλιζε μείωση του ελλείμματος αλλά θα κρατούσε ζωντανή την ανάπτυξη και την ελπίδα στον τόπο. Το δρόμο αυτό τους τον έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά ακόμη και τότε έκλεισαν τα αυτιά τους. Η Στρατηγική Ελπίδας για έξοδο από την Κρίση είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που αποφάσισαν με ελαφρά τη καρδία να υποθηκεύσουν τα όνειρα χιλιάδων Ελλήνων και να καταδικάσουν τη γενιά μας ως τη μοναδική που θα ζήσει φτωχότερα από τους γονείς της.


Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, είχαν το θράσος να χαρακτηρίσουν την ελληνική οικονομία «Τιτανικό», αλλά μερικούς μήνες όμως μετά το μοναδικό πράγμα που φαίνεται να έχει βουλιάξει είναι η δική τους αξιοπιστία. Φτάνει όμως, ως εδώ.. έφτασε η στιγμή για την «επανάσταση του αυτονόητου», για την εποχή που η λογική, η ειλικρίνεια και η ανιδιοτέλεια θα επιστρέψουν στη χώρα. Τα πρώτα δείγματα δείχνουν να είναι θετικά, οι ιδέες μας αντιστέκονται στο ψέμα. Η πρόταση του Αντώνη Σαμαρά κερδίζει έδαφος παντού. Και αυτή λοιπόν είναι μια ευκαιρία που εμείς ως νέοι άνθρωποι δεν πρέπει να χάσουμε. Είναι η στιγμή που πρέπει να βγούμε δυναμικά στο προσκήνιο. […]

Φίλες και Φίλοι,

Βρισκόμαστε μόλις 20 μέρες πριν από τις εκλογές της 7η Νοεμβρίου. Το στοίχημα των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι μια πρόκληση στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε. Πρέπει να αποδείξουμε σε όλους πως η Νέα Δημοκρατία επιστρέφει δυναμικά εκφράζοντας τη θέληση της κοινωνίας. Οι επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με τις τοπικές κοινωνίες. Να γνωρίσουμε και να στηρίξουμε νέα πρόσωπα. Πρόσωπα που έχουν προσφέρει στην Οργάνωση μας αλλά και νέους ανθρώπους που έχουν τη διάθεση να συγκρουστούν με καθεστωτικές νοοτροπίες και αναχρονιστικές αντιλήψεις.

Το τελευταίο διάστημα προσπαθήσαμε λοιπόν να δώσουμε την ευκαιρία σε ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Έχουμε λοιπόν την τιμή και τη χαρά να μπορούμε σήμερα να υπερηφανευόμαστε ότι ΟΝΝΕΔίτες υποψήφιοι θα δώσουν τη μάχη της τοπικής αυτοδιοίκησης από την Ορεστιάδα έως το Καστελόριζο και από την Ήπειρο έως τα νησιά του Αιγαίου. […] Σας καλώ λοιπόν να βγούμε μπροστά και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους ΟΝΝΕΔίτες υποψηφίους. Να κάνουμε πράξη την ανανέωση προσώπων και νοοτροπίας που ζητάει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. […] Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε μάρτυρες της επικοινωνιακής προσπάθειας που ξεκίνησε η Υπουργός Παιδείας προκειμένου να προχωρήσει σε μια σειρά αλλαγών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας

Εμείς στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ είμαστε αυτοί που εδώ και 25 χρόνια δίνουμε καθημερινές μάχες σε Σχολές και αμφιθέατρα προκειμένου να επικρατήσουν οι φιλελεύθερες ιδέες. […] Όμως δυστυχώς, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για την κα. Διαμαντοπούλου, η οποία πραγματοποιεί ένα ανεκδιήγητο μπαράζ λαϊκισμού, προσπαθώντας να κερδίσει το ενδιαφέρον των Μέσων και χρησιμοποιώντας «πιασάρικες» φράσεις της εποχής. Άραγε μήπως θα ήταν χρησιμότερο πριν μιλήσουμε για τις αλλαγές στην Παιδεία να μας εξηγήσει η κα. Διαμαντοπούλου γιατί επί ημερών της το Υπουργείο παρουσιάζει εικόνα διάλυσης; Γιατί μετά από ένα χρόνο που είναι στη διοίκηση τα μόνα που έχει καταφέρει είναι να μη στείλει έγκαιρα τους καθηγητές στα σχολεία, να αποτύχει να στελεχώσει τις Παιδαγωγικές σχολές, και να μην μπορεί να εκδώσει ούτε τα φοιτητικά πάσο στην ώρα τους;


Όμως φαίνεται ότι έχει μια τρομερή ικανότητα: στις διαρροές στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στους διορισμούς γνωστών και φίλων, στην κατάργηση κάθε Ελληνικού στοιχείου από την Παιδεία, στην προσπάθεια να μην ξέρουν τα ελληνόπουλα Νεώτερη Ιστορία σε μερικά χρόνια! Προσπαθεί συστηματικά και καθημερινά να απαξιώσει το ρόλο των φοιτητών, ζητώντας επιτακτικά και λέγοντας πως για όλα φταίνε οι φοιτητικές παρατάξεις να φύγουν λοιπόν τα κόμματα από τα Πανεπιστήμια

Πιστεύει πως αυτός είναι ο μόνος τρόπος να καταφέρει αυτό που εδώ και 25 χρόνια τόσες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ τόσες και τόσες φοιτητικές παρατάξεις δεν κατόρθωσαν μέσα στις Σχολές. Να κερδίσει τις ιδέες, το πάθος και τη φαντασία του απλού Δαπίτη και της απλής Δαπίτισσας! Γι' αυτό το μοναδικό της μέλημα είναι πως να καταργήσει τη δράση μας! Εμείς λοιπόν σήμερα, της στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Αλλαγές α λα κάρτ και προαποφασισμένες αποφάσεις δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε. Θα μας βρει απέναντι της αν προσπαθήσει να βάλει την ταφόπλακα στο ελληνικό Πανεπιστήμιο. Αν προσπαθήσει να εφαρμόσει με το ζόρι τη λογική ότι « οι ξένοι ξέρουν καλύτερα».


Δεν μπορεί να αγνοεί την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα και να μετατρέπει έναν λαό με την ιστορία του ελληνικού σε ζητιάνο που θα επαιτεί για συμβουλές από ξένους τεχνοκράτες. Ας σταματήσει πια να αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως χώρα του τρίτου κόσμου, ας σταματήσει επιτέλους να δυσφημεί τους Έλληνες φοιτητές και ακαδημαϊκούς […] Αυτοί λοιπόν, ας αναζητήσουν πρώτα τις δικές τους ευθύνες και ας αφήσουν ήσυχο το ρόλο των φοιτητών. Και αν τα καταφέρουν ας έρθουν μετά να συζητήσουμε για την αναπροσαρμογή της έννοιας του ασύλου. Ένα πρόβλημα για το οποίο η κοινωνία έχει αποφασίσει και οι συνθήκες έχουν πλέον ωριμάσει. Απαιτούμε να επιστρέψει στις Σχολές η έννοια του ασύλου των ιδεών και να καταργηθεί το σημερινό άσυλο των ποινικών αδικημάτων.

Ας έρθουν να μας εξηγήσουν επιτέλους τη θέση τους για την Ίδρυση Μη κρατικών Πανεπιστημίων, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Ένα πάγιο αίτημα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Και να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί τιμωρούν 25,000 συνομήλικους μας το χρόνο οι οποίοι αναγκάζονται να καταφύγουν στο εξωτερικό προκειμένου να σπουδάσουν αυτό που επιθυμούν. Όπως επίσης να μας πουν πότε και πως θα αποκτήσουν ξεκάθαρα επαγγελματικά δικαιώματα οι απόφοιτοι των ΤΕΙ. Γιατί είναι αδιανόητο το 2010 σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης το κράτος να μοιράζει πτυχία που δεν αναγνωρίζονται πουθενά. Φέρνοντας σε αδιέξοδο τόσους νέους ανθρώπους.

Να έρθουν να συζητήσουμε, για απευθείας ιδιωτική χρηματοδότηση στις Σχολές για ερευνητικούς σκοπούς. Καθώς είμαστε από τις ελάχιστες χώρες στην ΕΕ που τα Πανεπιστήμια δέχονται μόνο κρατική χρηματοδότηση. […]Φίλες και Φίλοι, μπροστά όμως στη λογική ότι για όλα ευθύνονται οι φοιτητές νιώθω ότι πρέπει να κάνουμε κάτι και εμείς για να κερδίσουμε τη χαμένη αξιοπιστία του φοιτητικού κινήματος. Ήρθε η ώρα να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να διαμορφώσουμε τις συνθήκες ώστε να μπούμε σε Πανσπουδαστικό Συνέδριο με στόχο την άμεση ανασύσταση της ΕΦΕΕ. Μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και μικροκομματικά συμφέροντα. Ειλικρινά, δεσμεύομαι προσωπικά ως Πρόεδρος της μεγαλύτερης πολιτικής νεολαίας δε με απασχολεί στο Συνέδριο της ΕΦΕΕ αν θα πάρει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ 5 κάρτες πάνω ή 5 κάρτες κάτω.

Γι' αυτό και σήμερα από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ

δηλώνω ξεκάθαρα πως όλες οι νεολαιίστικες φωνές πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα πανίσχυρο φοιτητικό κίνημα που θα πρωταγωνιστήσει στις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος. Ελάτε να ζωντανέψουμε ξανά το νεολαιίστικο φοιτητικό κίνημα. Ελάτε να δώσουμε ξανά ελπίδα στον τόπο. Ελάτε να απαντήσουμε ενωμένοι στις προκλήσεις της νέας εποχής. […]