06 Οκτωβρίου 2010

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ?

Σε προωθημένο χρόνο, όσον αφορά τα δημοτικά πράγματα του Δήμου Καλαμαριάς, του δεύτερου μεγαλύτερου Δήμου στη Μείζονα Θεσσαλονίκη και, παρ' όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία έχει αφήσει τα πράγματα στη λογική του «ότι θέλει ας γίνει»! Η στάση της είναι εκτός πάσης λογικής και είναι να απορεί κανείς γιατί δεν σπεύδει να επωφεληθεί σε μια ώρα που είναι ώριμη, για να επιτευχθεί ακόμα και ο πιο φιλόδοξος στόχος, που δεν είναι άλλος από την «άλωση» του Δήμου.

Πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία» κάνει λόγο για .«τριχοτομημένες γαλάζιες δυνάμεις», αναφερόμενη στις τρεις υποψηφιότητες των προσκείμενων στην Ν.Δ., Βασίλη Τριανταφυλλίδη (κατά κόσμο Χάρρυ Κλυνν), του γιατρού Γιάννη Χαραλαμπίδη και του πολιτευτή και τρεις φορές επιλαχόντα βουλευτή Παναγιώτη Κοκκόρη. Ο συντάκτης του σχετικού δημοσιεύματος εκτιμά ότι θα υπάρξει σύγκλιση στον δεύτερο γύρο, αλλά αυτό είναι, μάλλον, παρηγοριά στον άρρωστο.

Αν η Ν.Δ και ειδικότερα ο αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα της Αυτοδιοίκησης, Θεόδωρος Αθανάσαρος, δεν σπεύσει να δώσει τα φώτα του, το πιθανότερο είναι να μην υπάρξει δεύτερος γύρος για κανέναν από τους τρεις.

Στην περίπτωση των τριών υποψηφίων, θαρρείς, αναφέρεται το γνωστό σοφό λαϊκό γνωμικό, για το μεγάλο ψάρι που τρώει το μικρό, εκτός κι' αν οι μικροί ενωθούν και γίνουν .μεγαλύτερο από το μεγάλο ψάρι.

Κι' όποιος κατάλαβε, κατάλαβε..

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεξί Εξτρέμ: Αν δεν κάνω λάθος η ΝΔ έχει βγάλει ανακοίνωση ότι στην Καλαμαριά στηρίζει τον Π. Κοκκόρη. Αλλά πέραν τούτου, δεν μπορώ, σαν απλός ψηφοφόρος, να καταλάβω γιατί τρεις ενήλικες και σοβαροί άνθρωποι δεν μπορούν να τα βρούνε κάνοντας αμοιβαίες υποχωρήσεις για το καλό του τόπου τους