25 Οκτωβρίου 2010

Δ.ΓΑΛΑΜΑΤΗΣ -Υπ. Δήμαρχος ΒΟΛΒΗΣ- ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ

Μήνυμα ελπίδας κι αλλαγής τόνισε ότι στέλνει στους κατοίκους της Ασπροβάλτας, ο υπ. δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού του «Νέα αρχή, Μαζί για το αύριο» στην Ασπροβάλτα.

Μήνυμα σε όσους έχασαν το χαμόγελο και την ελπίδα, επειδή «ορισμένοι μόνο και μόνο για να διατηρούν τα αξιώματα τους, απονεύρωσαν και συμπίεσαν την κοινωνία μας». Ωστόσο, έστειλε και ένα διαφορετικό μήνυμα, ότι δίνουν «μάταιη μάχη» εκείνοι «που αντί να αξιοποιήσουν τις δεκαετίες που βρίσκονται στα τοπικά πράγματα για να αλλάξουν τη ζωή των συμπολιτών μας και να τους βοηθήσουν να πετύχουν στη ζωή τους, επιχειρούν, λειτουργώντας ως πραγματικό καθεστώς να παραμείνουν γαντζωμένοι στις θέσεις τους, είτε από ματαιοδοξία, είτε για βιοπορισμό…».

Παράλληλα, ο κ. Γαλαμάτης κάλεσε τους πολίτες να καταδικάσουν το διπλό πρόσωπο και τη διπλή γλώσσα εκείνων που μοναδικό στόχο έχουν «να παραπλανήσουν τους πολίτες και να υφαρπάξουν την ψήφο τους». Και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φωτογραφίζονται με το Νομάρχη, παρευρίσκονται στις συγκεντρώσεις του και τον χειροκροτούν, δηλώνουν φίλοι και συνεργάτες του τη μια μέρα και την επόμενη μέρα χειροκροτούν πάλι, όταν στη δικιά τους συγκέντρωση, στενοί τους συνεργάτες τον αποκαλούν «Καραγκιόζη»».

Εγκαινιάζοντας το εκλογικό κέντρο σε κεντρικό σημείο της Ασπροβάλτας, παρουσία πλήθους κόσμου, ο υπ. δήμαρχος Βόλβης, σημείωσε ότι πυλώνας της ανάπτυξης στην περιοχή θα είναι το Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης του νέου δήμου, που καταρτίστηκε με την αξιοποίηση ειδικών μελετών για την ευρύτερη περιοχή.

Και συνέχισε: «περιλαμβάνει παρεμβάσεις για όλο το δήμο που λαμβάνουν όμως σοβαρά υπόψη τα προβλήματα που παρατηρούνται σε επί μέρους περιοχές. Η άμεση έναρξη ανταποδοτικών έργων υποδομής από τα έσοδα της πράξης εφαρμογής και η χρήση τους αποκλειστικά και μόνο γι αυτούς τους σκοπούς, η επαναοριοθέτηση του υπάρχοντος και η έναρξη διαδικασιών κατασκευής βιολογικού και αποχετευτικού για τα υπόλοιπα τμήματα του Δήμου, όπως για παράδειγμα στα Βρασνά, η συνολική επανεξέταση της διαχείρισης των απορριμμάτων και της οριοθέτησης των σταθμών μεταφόρτωσης, η άμεση αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης που ακόμη είναι με αμίαντο, η επαναλειτουργία κοινωνικών δομών και με απευθείας ενισχύσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η μελέτη και κατασκευή ολοκληρωμένου συστήματος αντιπλημμυρικής προστασίας, οι αναπλάσεις σε περιοχές πέρα από τα παράλια ξεκινώντας από τα παραδοσιακά Βρασνά είναι από τα θέματα άμεσης προτεραιότητας για μας την επόμενη μέρα».

****

Ο υπ. δήμαρχος Bόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης αξιοποιεί στον προεκλογικό αγώνα και την ηλεκτρονική επικοινωνία με τους πολίτες και τους δημοσιογράφους σε μια προσπάθεια για μια ενημέρωση με πιο «οικολογικό» τρόπο.

Στην ιστοσελίδα www.galamatis-volvi.gr οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να διαβάσουν τις θέσεις και το πρόγραμμα του συνδυασμού «Νέα αρχή, Μαζί για το αύριο» για το δήμο Βόλβης, την προεκλογική δραστηριότητα του κ. Γαλαμάτη, τον κατάλογο με τους υποψήφιους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, φωτογραφικό υλικό, αλλά να διατυπώσουν τις δικές τους προτάσεις και σχόλια.

Ο κ. Γαλαμάτης με αφορμή τη λειτουργία της ιστοσελίδας του συνδυασμού «Νέα αρχή. Μαζί για το αύριο» δήλωσε: «Ένα από τα στοιχήματα του «Καλλικράτη» είναι η ικανότητα εφαρμογής ηλεκτρονικής διακύβέρνησης στους νέους δήμους. Υπάρχει η τεχνογνωσία και αποτελεί μια από τις προτεραιότητες μας, ο δήμος Βόλβης να παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες στους δημότες του, αξιοποιώντας όλα τα πλεονεκτήματα του διαδικτύου και των νέων τεχνολογιών».