23 Νοεμβρίου 2010

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 35 ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΜΕΡΟΣ Β'

Στις εκλογικές μάχες των ετών 1998-2010 στο Δήμο Θεσσαλονίκης επικεντρώνεται το δεύτερο μέρος της εκπομπής «Δήγμα Δωρεάν», που θα μεταδοθεί το Σάββατο στις 8.30 μ.μ. από την TV-100. Οι αναμετρήσεις και πιο συγκεκριμένα η πολιτική επικοινωνία των υποψηφίων δημάρχων μπαίνει στο στόχαστρο της εκπομπής, το πρώτο μέρος της οποίας, με τις αναμετρήσεις των ετών 1975-1992 μεταδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Για τον πολιτικό λόγο, τα συνθήματά, τα φυλλάδια, τα προγράμματα και τις προτάσεις των υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης μιλούν δημοσιογράφοι (Άγγελος Κολοκοτρώνης του «Ελληνικού Βορρά», Μιχάλης Στρατάκης της «Θεσσαλονίκης» και Τραϊανός Χατζηδημητρίου του «Αγγελιοφόρου»), άτομα που διετέλεσαν μέλη εκλογικών επιτελείων (Θέμης Καρτσιώτης της «Αναγέννησης» και Δημήτρης Κατσαντώνης των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ) και ο πολιτικός αναλυτής Δημήτρης Βασιλειάδης.

Η εισαγωγή για κάθε αναμέτρηση γίνεται με στοιχεία και αρχειακό υλικό της εποχής για τα θέματα που τότε απασχολούσαν την κοινωνία της Θεσσαλονίκης σε πολιτικό, οικονομικό και αθλητικό επίπεδο.

Την αρχισυνταξία και την παρουσίαση της εκπομπής κάνει ο Χρήστος Νικολαίδης και σκηνοθετεί ο Ζάχος Σαμολαδάς.