26 Νοεμβρίου 2010

Το άσχημο και το γκρίζο επανέρχεται δριμύτερο και είναι πολύ-πολύ εκνευρισμένο!

Η Ντόρα Μπακογιάννη ισχυρίζεται ότι φέρνει το καινούριο στην πολιτική ζωή της χώρας. Νέα πρόσωπα φρέσκιες ιδέες. Βέβαια σε ερώτηση του Χατζηνικολάου στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων ότι προς το παρόν μόνο πρώην υπουργοί και εν ενεργεία βουλευτές στελεχώνουν το ‘’κίνημα’’ η απάντηση ήταν ότι θέλουν να πετύχουν μια αναλογία 80% φρέσκων και 20% έμπειρων στελεχών. Θεμιτό. Δεν θα μπορούσαν να είναι όλοι νεοσσοί της πολιτικής.

Σε επόμενη ερώτηση βέβαια το ‘’νέο’’ στράβωσε καθώς στην εύλογη απορία του Χατζηνικολάου ‘’γιατί όσοι γοητεύτηκαν με τις ιδέες σας δεν φεύγουν σε μια μέρα παρά ακολουθείται το μαρτύριο της σταγόνας΄΄ η απάντηση ήταν συγκλονιστική και μύρισε κόμμα τραβηγμένο από το πιο βρώμικο και σκοτεινό παρελθόν : «Και που να το ξέρω εγώ κ. Χατζηνικολάου ότι θέλουν να φύγουν»...
«Μα με το τηλέφωνο…» ψελλίζει ο παρουσιαστής αλλά του κάκου. Το εύλογο συναντά απέναντι του την πιο ανόητη μικροαστική και μικροκομματική συμπεριφορά με το δεύτερο πάντα να κερδίζει στην Ελλάδα ως γνωστόν. «Και που να ξέρω εγώ κ. Χατζηνικολάου ότι θέλουν να φύγουν»
Αυτή η πολιτική παράσταση πείθει σήμερα και ακολουθείται πιστά από όλα τα έμπειρα στελέχη που διαδραματίζουν ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας. Και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς καθώς αυτό πουλάει το εισπράττουν καθημερινά και το διαπιστώνουν σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα. Η κ. Μπακογιάννη είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μπει στην βουλή στις επερχόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές.
Να φέρει όμως κάτι καινούριο μαζί της είναι εξαιρετικά απίθανο καθώς τα στρεβλά που καταγγέλλει με περισσή άνεση σήμερα τα υπηρέτησε πιστά μέχρι χθες. Ποτέ δεν σκέφτηκε καν να καταγγείλει κάτι που θα επηρεάσει την υπουργική και μετέπειτα πρωθυπουργική πορεία της. Απλά είναι βέβαιη ότι ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος για άλλη μια φορά να επιβραβεύσει το άσχημο και το γκρίζο και προχωράει ακάθεκτη.

himaira.blogspot.com